You are here
Home > Fotbal > Liga 2 Casa pariurilor > Schimbare de program pentru ACS Fotbal Comuna Recea?

Schimbare de program pentru ACS Fotbal Comuna Recea?

 

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

ACS Fotbal Comuna Recea a fost una dintre echipele destul de norocoase la tragerea la sorți a țintarului în noua ediție de campionat în Liga 2, care va debuta sâmbătă 29 august 2020. Conform tragerii la sorți, ACS Fotbal Comuna Recea va juca pe propriul teren 11 meciuri, iar 9 le va disputa în deplasare! Este la fel de adevărat că etapele 5,6 și 8 le va disputa acasă, cu Rapid, FC Universitatea Craiova și Petrolul Ploiești, în timp ce în etapa 7 nu va juca.

Aceastî tragere la sorți nu este pe placul tuturor echipelor din Liga 2, în condițiile în care sezonul regular se va disputa într-o singură manșă. La fel cum ACS Fotbal Comuna Recea va disputa 11 meciuri acasă și 9 în deplasare, alte echipe sunt nemulțumite că vor trebui să dispute 11 meciuri în deplasare și 9 meciuri acasă, considerându-se dezavantajate. Cea mai vocală echipă este Ripensia Timișoara, care se vede și ea nevoită să dispute mai multe meciuri în deplasare, cu repercursiuni, zic ei, în stabilirea echipelor care vor evolua în play-off și play-out, informează Liga2.ro

„M-a supărat și chiar am avut câteva discuții la federație. Am înțeles, sau mi s-a promis, că în zilele următoare se vor face corecții, pentru că nu este normal ca o echipă să aibă 11 meciuri în deplasare și 9 acasă și alta să aibă 11 acasă și 9 în deplasare, în condițiile în care jucăm practic numai un tur. S-a lucrat după tabela Berger, dar tabela oferă posibilitate să se facă aceste corecții. Având în vedere că după tur se trage linie, noi, din start, pornim cu un mare dezavantaj. Nu se va schimba programul, se va schimba locul de desfășurare a unor partide. Un exemplu: Poli are 11 și 9, noi avem 9-11 și noi jucăm la ei. Dacă se schimbă locul de desfășurare a meciului, în sensul că noi devenim gazde și ei devin oaspeți, practic se rezolvă problema celor două echipe. Dar nu se va face pe criteriul acesta. Am solicitat să se facă tragere la sorți pentru că există patru cluburi în această situație. Va fi o tragere simplă și se va regla acest lucru, așa am înțeles. Am vorbit la federație, cu persoane importante, nu pot să zic”, a declarat pentru sursa citată Dumitru Mihu, președintele și finanțatorul echipei de pe malul Begăi.

Așadar, spune Mihu, aproape sigur de reușita intervenției sale la Federație, nu se va schimba programul, dar ar putea să se schimbe locul de desfășurare a unei etape, din cele 11 etape care ACS Fotbal Comuna Recea ar trebui să le joace acasă, prin tragere la sorți, una s-ar putea disputa în deplasare. După logica Domnului Președinte Mihu, UEFA ar trebui să schimbe și ea, la rândul ei, meciurile de calificare din Cupele europene, cele care se joacă într-o singură manșă! Cam târziu, nu?

Sursa foto: Liga2.ro 

Lasă un răspuns

Top