You are here
Home > Editorial > Protagoniste la promovare anul trecut – adversare în Liga 2, în runda inaugurală!

Protagoniste la promovare anul trecut – adversare în Liga 2, în runda inaugurală!

 

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Sîmbătă 29 august 2020 de la ora 11, Stadionul Comunal din Recea va fi gazda unei partide istorice pentru ACS Fotbal Comuna Recea! Echipa Primăriei din Recea, sprijinită de Consiliul Județean Maramureș și o mână de investitori inimoși, va debuta în eșalonul secund al fotbalului românesc, un eșalon la care vor lua startul echipe fanion cu pretenții de prima ligă, care odinioară scriau istorie în fotbalul autohton. Adversara echipei ACS Fotbal Comuna Recea va fi Csikszereda Miercurea Ciuc, nimeni alta decât fosta contracandidată la promovarea în Liga 2 din sezonul 2018-2019, când ciucanii au promovat în Liga 2, în dauna echipei din Recea, după ce ACS Fotbal Comuna Recea avea, la un moment dat, 5 puncte avans în fruntea seriei 5 din Liga 3!

Pentru Csikszereda Miercurea Ciuc, întreruperea campionatului din Liga 2, pricinuită de pandemia de Coronavirus, a picat ca o mănușă, ciucanii ocupând locul 17 la momenrul întreruperii cu 22 de puncte (5 victorii, 7 egaluri și 11 înfrângeri) și era angrenată în salvarea de la retrogradare. Modificările aduse noului sezon competițional în Liga 2 a făcut ca nici o echipă să nu retrogradeze din Liga 2, în afară de cele 2 echipe retrase din camionat Sportul Snagov și Daco-Getica București.

După ce a cochetat cu locurile fruntașe din C5 timp de 3 ani, Recea a reușit o promovare istorică în eșalonul secund, chiar în dauna echipei Minaur Baia Mare, echipa lui Dorin Toma ratând promovare la loviturile de departajare! Primăria Comunei Recea, prin primarul Octavian Pavel și Consiliul Județean Maramureș au asigurat stabilitatea financiară la echipă, anul trecut echipa a avut un buget de 1.075.000 lei (775.000 lei Primăria și Consiliul Local Recea și 300.000 lei Consiliul Județean Maramureș). Salariile și primele fotbaliștilor au fost plătite întotdeauna la timp, lucru rar întâlnit în Liga 3 din România, echipa avut parte de cantonamente de 5 stele în Antalya, iar condițiile de pregătire au fost clar peste ceea ce au echipele din eșalonul 3. Este apoape imposibil, ca acolo unde se cumulează toate aceste condiții, să nu existe rezultate și performanțe sportive, iar eforturile echipei, ale conducerii tehnice și administrative au fost încununate cu acestă promovare istorică pentru Recea! O comună a căror edili au investit serios în infrastructura sportivă și în sport, care a fost prezentată recent, ca un exemplu pozitiv, în emisiunile sportive de la Sport Total FM. Recea și Chiajna sunt singurele comune din România cu echipe de fotbal în Liga 2, cu mențiunea cu formația ilfoveană, vine după o retrogradare din Liga 1 și un sezon în Liga 2!

Lotul cu care ACS Fotbal Comuna Recea va aborda noul sezon competițional în Liga 2 este în mare parte același. Au fost aduse câteva întăriri chiar de la Minaur Baia Mare: David Simion, Denis Lihet și Florin Cardoș au semnat cu echipa condusă de Ciprian Danciu, la care se adaugă atacantul Marius Coman (maramureșean și el) venit de la CSM Reșița și fundașul Rareș Ispas de la CFR Cluj Cum perioada de transferări nu s-a încheiat, este de așteptat și alte achiziții la Recea. În ultimul meci de pregătire înaintea startului de campionat ACS Fotbal Comuna Recea a învins la Recea„ U” Cluj cu 4-3. De cealaltă parte Csikszereda Miercurea Cius a fost activă pe piața transferurilor, ultimul venit la formația ciucană fiind Andras Meszaros, un atacant etnic maghiar din Slovacia, care a evoluat pentru formația de primă ligă SKF Sered. În ultima partidă de campionat împotriva celor de la Ruzomberok, Meszaros a fost rezervă fiind introdus în min. 84 al partidei, și încasând un cartonaș galben în min.90. Echipa noului atacant ciucan a remizat 0-0 în deplasare și se află la jumătatea clasamentului din prima Ligă slovacă, un campionat cu 12 echipe. În afară de Meszaros, echipa antrenată de Valentin Suciu și-a mai întărit lotul cu alți 5 fotbaliști: Norbert Janos (fost la ACS Fotbal Comuna Recea), Rareș Takacs („U” Cluj), David Bor (Paksi SE-Ungaria), Claudiu Apro (Ripensia Timișoara) și Ladislav Rybansky (portar, Bekescsaba, trecut și el pe la SKF Sered). De asemenea, lotului ciucan i s-a alăturat și fostul portar băimărean Balazs Dombradi, căruia i-a expirat împrumutul la Baia Mare. De altfel, Dombradi a fost dorit înapoi de cei de la Miercurea Ciuc încă din iarnă, și nu ar fi exclus să-l vedem pe Dombradi (din nou) la Recea, pe terenul care i-a produs recent o mare dezamăgire.

Încă din anul 2013, Csikszereda Miercurea Ciuc are încheiat un parteneriat cu celebra Paskas Akademia FC din Ungaria, prin care au înființat Academia de fotbal a Ținutului Secuiesc. De altfel, ungurii au investit și investesc la Miercurea Ciuc cu echipa din Liga 2 și Academia 8 milioane de euro (!!!), iar strategia lor în acest domeniu este să atragă spre Academie cei mai buni fotbaliști din Ardeal, Eugen Pârvulescu având deja mai multe contacte cu cluburile de copii și juniori din Transilvania.

Așa cum se știe, în această săptămână, în lotul lui Valentin Suciu au apărut 2 cazuri de infestări cu noul Coronavirus, și este puțin probabil ca cei doi jucători depistați pozitiv să evolueze în prima etapă,la Recea. Toți ceilalți jucători vor fi retestați până la jocul cu Recea, iar contacților cu cei 2 jucători depistați pozitiv, dacă nu vor putea fi reluate testele vor sta și ei în izolare. Rămâne de văzut lotul ciucanilor care se va deplasa la Recea.

Așadar, sâmbătă 29 august 2020, la Recea se scrie istorie fotbalistică. Pentru prima dată în istoria ei, ACS Fotbal Comuna Recea va debuta în Liga 2, împotriva echipei Csikszereda Miercurea Ciuc, într-o partidă ce se vrea a fi o reeditare a partidei de acum mai bine de un an de zile, când Recea a suferit o înfrângere severă chiar pe propriul teren. De această dată lucrurile stau altfel, pregătirea tehnico-tactică foarte bună pe care a arătat-o echipa antrenată de Ciprian Danciu, entuziasmul, ambiția și dorința de afirmare sunt condiții care fac posibil un debut cu dreptul în Liga 2!

Partida ACS Fotbal Comuna Recea – Csikszereda Miercurea Ciuc se va disputa sâmbătă 29 august 2020, pe Stadionul Comunal din Recea de la ora 11.000, fără spectatori din cauza pandemiei, secvențe în direct de la această partidă le veți putea urmări la postul de radio Sport Total FM, cel care transmite în România aspecte de la toate meciurile din Liga 2!

Mult succes, ACS Fotbal Comuna Recea!!!

 

3 thoughts on “Protagoniste la promovare anul trecut – adversare în Liga 2, în runda inaugurală!

  1. Comuna Recea a promovat dintr-o ambitie prosteasca, un joc politic penibil. Daca aveau de gand sa evolueze in liga a doua promovau usor anul trecut. Le urez retrogradare rapida in liga a treia si imi doresc sa nu faca Maramuresul de ras, inca odata, cu jocuri trucate la pariuri. Dar de echipa noastra din Baia Mare ce se mai aude? Vine Iustin Balaj presedinte?

    1. Trebuie să te hotărăști…ori le dorești retrogradare rapidă, ori o reprezentare onorabilă a Maramureșului în Liga 2!

  2. Sunt hotarat, le doresc retrogradare rapida. Maramuresul trebuie reprezentat de echipa din orasul resedinta de judet, adica din Baia Mare, echipa care a reprezentat dintotdeauna Maramuresul in fotbal, nu de o comuna care nu a facut cinste judetului cu blaturi sezonul trecut promovand-o pe Csikszereda.

Lasă un răspuns

Top