You are here
Home > Fotbal > (Re)apare FC Maramureș? Se poartă discuții pentru unificarea celor două echipe din Liga 3 a Maramureșului!

(Re)apare FC Maramureș? Se poartă discuții pentru unificarea celor două echipe din Liga 3 a Maramureșului!

Ioan R. Ster 

Maramureșul are la această oră două echipe care, cel puțin așa apare la prima vedere, și conform așteptărilor, se vor înscrie în noua ediție de campionat a Ligi a 3-a! Amândouă și-au anunțat intenția de a promvova la sfârșitul campionatului în Liga 2, așa cum își doresc iubitorii fotbalului din Baia Mare și Maramureș.

Zvonurile privind o preluare sau fuziune între Minaur Baia Mare și ACS Fotbal Comuna Recea au apărut la începutul acestui an, fiind confirmate chiar de către primarul Municipiului Baia Mare într-o conferință de presă. Pe bună dreptate, iubitorii fotbalului din Baia Mare, se întreabă constant ce se întâmplă cu fotbalul, de ce nu avem echipă capabilă de o promovare măcar în Liga 2, acolo unde astăzi s-au adunat pleiada de echipe cu tradiție în fotbalul românesc!

Iată că, la orizont se întrevâd câteva măsuri care să ducă la revigorarea fotbalului băimărean. Prima dintre ele se referă la formarea unui lot competitiv, capabil să promoveze fără emoții în Liga 2! Sigur că, doar echipă de fotbal în Liga 2 nu este de ajuns, și dacă politicul se implică în fenomenul fotbalistic de pe malurile Săsarului, să spunem că există un proiect care prevede construirea unui Stadion de fotbal cu „8, 10, sau 14 mii de locuri” după cum spunea în exclusivitate pentru baiamaresport.ro, primarul Comunei Recea, Octavian Pavel. Autoritățile locale din Recea, prin vocea primarului Octavian Pavel nu ar spune NU unei inițiative care să ducă la o preluare sau o fuziune între Minaur Baia Mare și ACS Fotbal Comuna Recea, iar din ce spunea Domnia Sa noua echipă ar trebui să revină la denumirea de FC Maramureș. Doar că, denumirea FC Maramureș (Universitar) este deținută, în continuare, de cel care a și condus echipa în eșalonul secund. FC Maramureș s-a înființat în anul 2010, și a preluat fotbalul lăsat de defuncta FC Baia Mare, pentru a continua fotbalul în Baia Mare. După numai 3 ani echipa s-a desființat, dar denumirea a rămas, în continuare, la Dan Hotico, fost președinte la FC Maramureș Universitar! Dan Hotico ar fi de acord cu cedarea folosinței denumirii de FC Maramureș, nu pe bani, dar nu ar spune NU unei funcții în conducerea noului club.

Doar că, o eventuală fuziune sau preluare se putea efectua și înregistra la Federația Română de Fotbal până în luna iunie, pentru sezinul competițional care va începe în luna august. Ca să nu mai vorbim că cele două echipe își definitivează fiecare lotul pentru noul campionat. Rămâne de văzut, ce se va întâmpla în continuare! FC Maramureș redivivus?

Octavian Pavel – primar Comuna Recea, în eclusivitate pentru baiamaresport.ro:

Nu este benefic că două echipe din Maramureș se bat la promovarea în Liga 2. Chiar astăzi, vă spun în premieră, s-ar putea să avem o discuție, prin care să găsim o soluție de unificare a celor două echipe, mi-aș dori. Am putea face o echipă cu care să defilăm în Liga 3, sub patronajul Consiliului Județean Maramureș, și s-ar putea obține această promovare!”

Lasă un răspuns

Top