You are here
Home > Fotbal > PROMOVAREA în Liga 2 ar putea fi obținută mai greu ca până acum!

PROMOVAREA în Liga 2 ar putea fi obținută mai greu ca până acum!

 

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Ieri la Casa Fotbalului a avut loc ședința Comitetului Executiv al FRF, care a luat în discuție și aprobat noul sistem de desfășurarea a competițiilor din Liga 2 și Liga 3! Despre noul sistem din Liga 2, BaiaMare Sport v-a informat (VEZI AICI) , un sistem în care sistemul regular va avea 19 sau 20 de etape (în funcție de rezultatul contestației clubului Pandurii Tg. Jiu, care a solicitat înscrierea în Liga 2), apoi play-off cu 6 echipe și 2 serii de play-out din care vor retrograda în Liga 3 tot 5 echipe ca până acum.

BaiaMare Sport a scris despre noul sistem competițional al sezonului care stă să înceapă în Liga 3. Dacă până acum erau înscrise în Liga 3 un număr de 80 de echipe împărțite geografic în 5 serii, din sezonul competițional 2020-2021, Liga 3 va avea 100 de echipe împărțite în 10 serii (10 echipe în fiecare serie), pentru a reduce cheltuielile cluburilor cu deplasările relativ lungi. Primele 2 echipe clasate în fiecare serie vor juca un prim meci de baraj, încrucișate cu alte 2 echipe clasate dintr-o altă serie, urmând ca învingătoarea primului duel de baraj să dea piept cu învingătoarea altui duel de baraj, încrucișate după  un model stabilit de FRF, în funcție de seriile aporbate, dar tot din punct de vedere geografic.

Ca urmare, chiar dacă Minaur Baia Mare nu ar putea avea probleme cu clasarea între primele 2 locuri ale seriei, greul urmează când va avea 2 dueluri de baraj, adică încă 4 meciuri cu miză, pentru promovarea în Liga 2. Cum Viitorul Șelimbăr și-a anunțat clar intențiile de promovare în eșalonul secund, transferând o serie de jucători cu state vechi în Liga 1 și Liga 2, este posibil să nu scăpăm de ei. Sau Viitorul Șelimbăr să nu scape de Baia Mare, 0-5 fiind înfrângerea suferită la Baia Mare în toamnă. Toate acestea sunt condiționate de un parcurs fără cusur în viitoarea ediție de campionat, care cel mai probabil va debuta pe 5 sau 12 septembrie, în funcție de rezultatele obținute de FRF prin demersul înaintat Guvernului României, Ministerului Sănătătții și Ministerului Tineretului și Sportului, privind protocolul medical!

Așadar, promovarea în Liga 2 nu va fi chiar floare la ureche, Dorin Toma – antrenorul confirmat de la Minaur Baia Mare –  revenindu-i obligația de a închega (din nou!!!) o echipă competitivă capabilă să câștige seria de care va face parte și să învingă în 2 dueluri de baraj.

Poate și satisfacția va fi mai mare…

Lasă un răspuns

Top