You are here
Home > Fotbal > Format inedit la Liga 2, iar Liga 3 va avea 6 serii!

Format inedit la Liga 2, iar Liga 3 va avea 6 serii!

 

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Federația Română de Fotbal a organizat o videoconferință cu reprezentanții cluburilor din Liga 2, joi 13 august 2020, la care nu ne este foarte clar dacă reprezentanții nou promovatei ACS Fotbal Comuna Recea au participat! Cert este că 12 cluburi din Liga 2 au agreat o propunerea venită din partea federalilor, ca din cauza pandemiei cu Coronavirus, Liga 2 să aibă un format inedit, mai neobișnuit!

Noua ediție de campionat din Liga 2 va debuta pe 5 septembrie 2020, și va avea 21 de echipe la start, asta dacă între timp Pandurii Tg. Jiu nu se va retrage din campionat, pentru a evolua în Liga 3. Sezonul regular va avea 20 de etape, iar meciurile se vor juca doar tur, la finalul sezonului regular cu 20 de etape, se va accede în play-off, sau play-out, în funcție de locul clasat la sfârșitul celor 20 de etape. Play-off-ul se va disputa între primele 6 echipe, locurile 1-2 vor promova direct în primul eșalon, iar locurile 3-4 vor disputa baraj pentru Liga 1 cu ocupantele  locurilor 7 și 8 din play-off-ul Ligii 1. Play-out din Liga 2 ar urma să aibă 2 serii, într-o serie vor activa echipele clasate pe locurile 7, 10, 11, 14, 15, 18 și 19 în sezonul regular, iar în cealaltă serie echipele clasate pe locurile 8, 9, 12, 13, 16,17, 20 și 21. Din grupa care va avea o echipă în plus ar urma să retrogradeze ultimele 3 clasate (locurile 6, 7, și 8), iar din cealaltă grupă vor retrograda echipele clasate pe locurile 6 și 7. Ocupantele locurilor 5 din cele 2 grupe de play-off vor juca un meci de bara tur-retur pentru menținerea în Liga 2.

Astfel din Liga 2 vor retrograda 6 echipe, ceea ce înseamnă, că sezonul viitor din Liga 3 va avea 6 serii și nu 5 ca până acum. Din acest punct de vedere sperăm ca misiunea echipei Minaur Baia Mare de a promova în Liga 2 să fie ceva mai facilă decât în acest sezon, este improbabil ca Viitorul Șelimbăr să mai facă parte din aceiași serie cu Baia Mare.

Din totalul celor 17 echipe participante la această videoconferință, 12 echipe au agreat această variantă propusă de FRF, în condiții de pandemie și aproape sigur că ea va fi votată de Comitetul Executiv al FRF marți 18 august 2020, urmând ca țintarul meciurilor din Liga 2 să fie stabilit o zi mai târziu, pe 19 august!

Și-au câștigat dreptul de a lua startul în viitoare ediție din Liga 2 echipele:  CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Petrolul Ploiești, Rapid, Metaloglobus București, SCM Gloria Buzău, Farul Constanța, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, ASU Politehnica Timișoara, Dunărea Călărași, Ripensia Timișoara, Universitatea Cluj, CSM Reșița, Concordia Chiajna, FK Csikszereda, Pandurii Târgu Jiu, Aerostar Bacău, Unirea Slobozia, CSM Slatina, U Craiova 1948 SA și Fotbal Comuna Recea.

Sursa: Liga2.ro

Lasă un răspuns

Top