You are here
Home > Fotbal > ABUZURILE continuă la Craiova: FC Universitatea Craiova are, în continuare, INTERZIS pe Ion Oblemenco!

ABUZURILE continuă la Craiova: FC Universitatea Craiova are, în continuare, INTERZIS pe Ion Oblemenco!

 

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Scandalul provocat de dezafilierea Universitatății Craiova în 20 iulie 2011 continuă! Dacă dezafilierea „campioanei unei mari iubiri” este absolut discutabilă, ca să nu zic strigătoare la cer, înscriere unei noi echipe cu numele CSU Universitatea Craiova direct în Liga 2, este clar un abuz, trecut cu vederea la vremea respectivă, care a primit girul federalilor de la Casa Fotbalului. Nici o echipă din România nu a reușit până acum să cloneze, ca apoi să urce în vârful ierarhiilor sportive cum a făcut Rotaru la Craiova, cu echipa înființată de Lia Olguța Vasilescu, primar PSD, la vremea respectivă. Durerea a fost mare atunci la Craiova, și s-a încercat orice tertiplu ca leii să aibă din nou echipă cu drept de promovare în prima divizie a țării. Dar la fel a fost și la Rapid, UTA, Satu Mare sau alte echipe cu tradiție care s-au văzut nevoite să înceapă de la diviziile inferioare pentru a ajunge ce au fost…și mai mult decât atât!

Mircea Sandu și Mitică dragomir au fost achitați în penal în cazul dezafilierii Univeristății, dar în civil procesele continuă. Adrian Mititelu, patronul echipei FC Universitatea Craiova a strâns din dinți, și a (re)început din Liga 4, accederea spre prima divizie, mergând în paralel și cu procesele pe care speră că le va câștiga câte unul pe rând. Până atunci clona Universității a fost la un pas să câștige titlul în România, echipa a căpătat și adepți și susținători, fomiști de performanțe pentru care nu mai contează cine este adevărata Universitatea Craiova! Toate bune și frumoase, doar că în Craiova s-a dat în folosință Stadionul „Ion Oblemenco”, un stadion modern, făcut la standarde occidentale, dar mai ales, făcut din bani publici. Iar accesul pe acest teren a fost INTERZIS echipei lui Adrian Mititelu, deși echipa ar fi plătit toate taxele aferente închirierii stadionului de către municipalitate. O municipalitate care este la limita legalității, și s-ar putea ca într-o zi cineva să răspundă penal, pentru o hotărâre de Consiliu Local aberanță care încalcă orice legislație în materie, prejudiciind Bugetul Local de bani proveniți din închierierea bazei sportive către echipa FC Universitatea Craiova, echipă păstorită de Adrian Mititelu.

O nouă încercare a clubului din str. Sf. Dumitru nr. 1 de a avea acces și a juca partidele de pe teren propriu din Liga 2 pe Stadionul „Ion Oblemenco” a fost sortită eșecului, pentru a nu știu câta oară. Din păcate, nimeni nu se sesizează, cu privire la ABUZURILE care nu încetează la Craiova. Pe „Arena Națională” se poate, la Craiova NU!

Redăm mai jos textul prin care i se refuză din nou echipei lui Adrian Mititelu accesul pe Arena „Ion Oblemenco”, trimis de Serviciul de Administrare și Exploatare Stadion, către FC Universitatea Craiova:

„Referitor la solicitarea dumneavoastră nr. 270/20.07.2020, înregistrată la Primăria Municipiului Craiova cu nr. 103435/20.07.2020, vă comunicăm că aceasta NU poate fi soluționată favorabil la data prezentei, dat fiind faptul că trebuie respectate reglementările aflate în vigoare (prevederile Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Craiova nr. 473/28.11.2019 privind stabilirea și aprobarea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2020 – Anexa 3 cuprinzând categoriile de evenimente ce pot fi organizate în cadrul Complexului Sportiv Craiova – Stadion de Fotbal și procedura privind taxele locale pentru utilizarea temporară a complexului).

Așa cum am menționat în adresa nr. 78184/22.06.2020, urmează să fie întreprinse măsurile necesare în vederea modificării procedurii privind taxele locale pentru utilizarea temporară a Complexului Sportiv Craiova – Stadion de Fotbal, Bld. Ilie Balaci nr. 8, Mun. Craiova, județul Dolj. Ulterior aprobării acestor modificări, vom putea analiza solicitările structurii dumneavoastră sportive în acest sens”!

Lasă un răspuns

Top