You are here
Home > Fotbal > O NOUĂ REMONTADA: Minaur învinge SCM Zalău și (re)devine LIDER!

O NOUĂ REMONTADA: Minaur învinge SCM Zalău și (re)devine LIDER!

 

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

A fost sărbătoare sub Dealul Florilor! Minaur Baia Mare (re)devine lider în C10, după victoria cu 2-1 (0-1) în fața echipei SCM Zalău, principala contracandidată la câștigarea seriei. „Sâmbătă seara sper să ne bucurăm împreună de victorie!” declara principalul Vasile Miriuță, în exclusivitate pentru baiamaresport.ro Iar băimărenii au sărbătorit, până la urmă victoria, grație golului înscris de Alexandru Pop, la ultima fază a meciului, în min. 90+4! O nouă remontada pentru elevii lui Vasile Miriuță, după ce acum 2 săptămâni, au revenit de la 0-2 și au câștigat cu 3-2 partida cu Someșul Dej, tot de pe teren propriu. De această dată, băimărenii s-au văzut conduși cu 1-0 de zălăuani, grație reușitei lui Mihai Forna, care a profitat de o minge deviată și a înscris în poarta lui Gudea: 0-1 (min.22).

Oaspeții au început bine partida și au avut o primă ocazie de gol în min. 6 când Forna a șutat de la 16 m, dar Gudea, aflat la post, a respins de sub bară, în corner. Băimărenii puteau deschide scorul în min. 10, dar lovitura de cap a lui Core trece alături, după un corner executat de pe partea dreaptă a atacului. În min. 16 Raul Stanciu are o intervenție de K1 asupra lui Nistor, căruia îi sparge capul, iar centralul Robert Avram îi arată direct cartonașul roșu. Până să-și revină Nistor din lovitură și să reintre în teren, oaspeții deschid scorul prin Forna. Gudea mai salvează o dată în fața lui Sergiu Pop, trimițând în corner. Băimărenii replică prin lovitura de cap a lui Mircea Donca, respinsă de portarul oaspeților în corner (min.33) și Alexandru Pop care angajat foarte bine în careu de Melinte greșește ținta (min. 44).

Se intră la cabine cu avantaj în favoarea elevilor conduși de pe margine de Vasile Jula. După ce a introdus un al treilea vârf (Alexandru Pop) în prima repriză, la pauză îl introduce în teren pe Vasile Duruș, pe flancul drept al apărării băimărene, pentru a aduce un plus atacului prin centrări în careu spre vârfurile băimărene. Băimărenii iau cu asalt poarta zălăuană, iar Mircea Donca este aproape de a restabili egalitatea dintr-o lovitură liberă de la 28 m, dar Bogdan Miron este la post și scoate și el de sub bara transversală. La nici 2 minute după ce a fost introdus pe teren, Vasile Pop restabilește egalitatea trimițând în poartă o centrare pe jos venită de pe partea stângă de la Bogdan Minteuan 1-1 (min.63).

Oaspeții nu mai contează în atac, iar băimărenii se avântă spre poarta apărată foarte bine de Bogdan Miron și irosesc oportunități de a se desprinde pe tabela de marcaj. Șutul lui Mircea Donca este scos în corner de același Bogdan Miron (min.66). Vasile Pop cu capul din plonjon încearcă și el vigilența lui Miron, dar portarul oaspeților este la post, trimițând în corner (min.67). În min. 74, Ciprian Duruș șutează puternic din interiorul careului, de pe flancul său drept dar Bogdan Miron scoate din nou. Mircea Donca greșete ținta, șutul său trecând peste poartă (min.85). Băimărenii dau lovitura de grație la ultima fază a meciului. Același Bogdan Minteuan este la originea golului, după 2 driblinguri în fața fundașilor lăsați pe traseu, centrează excelent în fața porții, de unde Alexandru Pop aduce victoria echipei antrenate de Vasile Miriuță 2-1!!!. Dacă acum 2 săptămâni jucătorul providențial a fost Andrei Hațiegan cu 3 pase de gol, de această dată a ieșit la rampă tânărul și talentatul Bogdan Minteuan, aflat la originea golurilor formației băimărene! Felicitări și evoluții cât mai bune la Minaur Baia Mare!

Băimărenii s-au jucat, din nou, cu inimile noastre, dar până la urmă totul e bine când se termină cu bine. Minaur Baia Mare (re)devine liderul seriei și a luat o opțiune serioasă pentru calificare la primul baraj de promovare. Jocul echipei a avut (din nou) de suferit în prima repriză, dar Vasile Miriuță și-a strunit elevii pentru a se arunca spre poarta echipei de sub Meseș, în încercarea de a întoarce rezultatul de la pauză, și le-a ieșit, pentru a doua oară consecutiv pe teren propriu. 

La Baia Mare soarele răsare și se vede drumul care duce la baraj. Până atunci, mai sunt 4 etape de disputat, în care vor mai întâlni și CSC Sânmatin și Gloria Bistrița, două echipe aflate în formă, cu rezultate pozitive în ultimele etape.

Vasile Miriuță – antrenor principal Minaur Baia Mare, declarații după meci:

Vasile Jula – antrenor secund SCM Zalău, declarații după meci:

 

MINAUR BAIA MARE – SCM ZALĂU  2-1 (0-1)

STADION MUNICIPAL „VIOREL MATEIANU” BAIA MARE

Au marcat: Vasile Pop (min.63), Alexandru Pop (min.90+4), respectiv Mihai Forna (min.22)

Arbitri: Robert Avram (Pitești) – centru; Gheorghiță Bălan (Pitești), Mihai Marian Ionescu (Suseni-Argeș) – asistenți.

Observatori FRF: Mircea Ciglenean (Cluj Napoca), Petru Boroș (Oradea)

Cartonașe galbene: Matei Bogdan, Paul Nistor/ Mihai Cohan, Florin Pop, Vadim Căluger, Mihai Petra, Sergiu Pop.

Cartonaș roșu: Raul Stanciu (min.16).

MINAUR BAIA MARE: Alexandru Gudea – Adrian Popa, (46 Ciprian Duruș), Alexandru Core, Bogdan Matei, Krisztian Szekely, (79 Răzvan Lupu), Bogdan Melinte, (61 Vasile Pop), Paul Nistor, Mircea Donca, Valer Giurgiu, (29 Alexandru Pop), Bogdan Minteuan, Andrei Hațiegan (61 Adrian Zaluschi). Antrenori: Vasile Miriuță (principal), Vlad Ungurean (secund), Vlad Țăran (preparator fizic).

SCM ZALĂU: Bogdan Miron – Răzvan Dulap, Alin Mutu, Cristian Jalbă, Mihai Cohan, Florin Pop, Vadim Căluger, Raul Stanciu, Mihai Forna, (63 Alexandru Jula) Mihai Petra, (72 Denis Cubaș), Sergiu Pop (87 Romaric Logon). Antrenori secunzi: Vasile Jula, Alexandru Pop.

Sursa foto: facebook CS Minaur fotbal

Lasă un răspuns

Top