You are here
Home > Fotbal > RECEA ARDE LIGNITUL fără drept de apel 5-0 și își consolidează poziția 3 în Grupa A

RECEA ARDE LIGNITUL fără drept de apel 5-0 și își consolidează poziția 3 în Grupa A

 

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Prima etapă din play-out, Grupa A, a adus față în față lACS Fotbal Comuna Recea și Pandurii Lignitul Tg. Jiu. O partidă extrem de importantă pentru ambele echipe care luptă pentru salvarea de la retrogradare. După ce în sezonul regular Comuna Recea învingea Pandurii Lignitul Tg. Jiu cu 2-0 (1-0), de acestă dată elevii lui Florin Fabian au zdrobit Pandurii lui Călin Cojocaru cu 5-0 (3-0)!

Partida a fost, practic, fără istoric, pe teren existând o singură echipă: ACS Fotbal Comuna Recea! Scorul a fost deschis de Marius Coman (golgheterul la zi în Liga 2), cu un șut plasat în dreapta portarului, cu un șut de la 18 m perpendicular pe poartă: 1-0!

În min. 15, Erhard faultează în careu și același Marius Coman transformă cu siguranță lovitura de la 11 m: 2-0 (min.16). Gazdele mai au câteva oportunități de a se desprinde prin Mărieș, șutul său fiind respins de portarul Iovicin în față (min.23), Văsălie – șut pe lângă poartă (min.29). Același Văsălie mai are o dată ratează o dată din careul oaspeților, șutul său fiind respins de Iovicin (min.38). Comuna Recea va reuși, până la urmă desprinderea prin Alexandru Mărieș care a transpormat în gol o centrare venită de pe stânga de la Ispas: 3-0 (min.43)! De remarcat, forma foarte bună manifestată de Alexandru Mărieș, aflat la al treilea gol în ultimele 4 etape, formă care i-a adus și titularizarea fără drept de apel. 

După pauză Fică șutează spre poarta oaspeților, dar Erhard respinge în corner. În min. 51. Akhmatov execută foarte bine o lovitură liberă de pe partea dreaptă, pe colțul lung, în careul oaspeților, de unde Gabriel Oiță reia cu capul în poartă aducând un avantaj de patru goluri echipei din Recea: 4-0! Până la finalul partidei, tot gazdele sunt mai periculoase și ratează prin Akhmatov (șut peste poartă, min.64), Alexandru Mărieș (șut pe lângă poartă de la 16 m, min.65), Adrian Micaș (șut din interiorul careului de la 14, respinge Iovidin în față, min.67), Brata (șut pe lângă din 8 m, min.74), Văsălie (șut pe lângă poarta lui Iovidin, min.82). Comuna Recea mai beneficiază de o lovitură de la 11 m, în min. 90+2, transformată cu siguranță de Ciprian Brata, care își trece și el numele pe lista marcatorilor: 5-0!

Deși, oaspeții au acuzat starea gazonului, și că la Recea nu prea câștigă nimeni, din această cauză, trebuie să spunem că Pandurii Lignitul Tg. Jiu, nu a arătat deloc ca echipa cu producea surprize în ultimele 3 etape. Cu acest rezultat, Pandurii Lignitul Tg. Jiu este ca și retrogradată din Liga 2, fiind greu de crezut că va mai putea reface diferența de 10 puncte care o separă de ea și Ripensia, echipă aflată pe loc de baraj, după prima etapă a play-out-ului!

Rămas în izolare de trei zile Florin Fabian, antrenorul celor de la Recea, a ținut să posteze un mesaj, elevilor săi după victoria categorică împotriva echipe Pandurii Liganitul Tg. Jiu:

„Mulțumesc băieților de la ACS Maramureș Recea, pentru atitudinea profesionistă demonstrată pe parcursul acestor 7 etape!După 6-0 cu CSM Reșița și 5-0 cu Pandurii Tg. Jiu, îmi aduc aminte de perioada Fotbalului Romantic!

Luptăm până la capăt pentru visul nostru!”
 
Etapa viitoare, ACS Fotbal Comuna Recea va juca în deplasare la Timișoara cu Ripensia, un rezultat pozitiv sau chiar o victorie, apropiind serios echipa de onbiectivul stabilit: salvarea de la retrogradare! Până una alta, Comuna Recea este echipa care a făcut până acum o figură frumoasă în Liga 2, reușind să aibă un golaveraj 0 în sezonul regular, +5, după prima etapă a play-out-ului, cu una dintre cele bune linii de atac din campionat, 34 de goluri (după Rapid, și la egalitate cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu)!!! Golgheterul echipei Marius Coman, s-a instalat solitar în fruntea clasamentului golgheterilor cu 12 goluri, și va rămâne un jucător extrem de atractiv din vară pentru foarte multe echipe, inclusiv cele de prima ligă!
Ovidiu Mic – antrenor Comuna Recea, declarații după meci:
https://www.youtube.com/watch?v=np4JkLCUJq8&t=15s
 
 
Călin Cojocaru – antrenor principal Pandurii Lignitul Tg. Jiu, declarații după meci:
 
https://www.youtube.com/watch?v=yFNfTSoiNzg
 
 
ACS FOTBAL COMUNA RECEA – PANDURII LIGNITUL TG. JIU  5-0 (3-0)!
 
STADION CENTRAL RECEA
 
Au marcat: Marius Coman (min 8, min.16 din 11m), Alexandru Mărieș (min. 43), Gabriel Oiță (min. 51), Ciprian Brata (min. 90+2 din 11 m).
 
Arbitri: Andrei Lucian Țiții (Șura Mică – Sibiu) – centru; Iulian Cătălin Brînză (Botoșani), Mihăiță Adrian Noroc (Botoșani) – asistenși; Rezervă: Mircea Salomir (Cluj Napoca).
 
Observatori FRF: Vasile Marc (Cluj Napoca), Dumitru Paraschiv (Drobeta Turnu Severin).
 
ACS FOTBAL COMUNA RECEA: Dorian Răilean – Bryan Mendoza, Gabriel Oiță, Alin Burdeț, Rareș Ispas, Adrian Micaș, Rassambek Akhmatov,  Alexandru Mărieș, Alin Fică, Alin Văsălie, Marius Coman. Au mai jucat: Ciprian Brata, Paul Batin, Adrian Bura, Adrian Balha. Rezerve neutilizate: Alin Bota, Cătălin Jucan, Viorel Chinde, Paul Szecui, Milian Urs. Antrenori secunzi: Ovidiu Mic, Daniel Ardelean.
 
PANDURII LIGNITUL TG. JIU: Cătălin Iovicin – Horațiu Peia, Berti Brandon Diau, Claudiu Moisie, Daniel Filip, Maurice Sylla, Ludovic Erhard, Acosta Bayer Felipe, Sebastoan Velcotă, Steven Goma, Gabriel Dodoi. Au mai jucat: Keimus Bunga, Andrei Pleșa, Ovidiu Rașoveanu, Ștefan Paul Răchișan, Carlos Corduneanu. Rezerve neutilizate: Marius Leonard Aldescu – Bakary Jaiten, Raul Cojocaru, Rafal Zaborowski. Antrenor principal: Călin Cojocaru. 
 
Sursa foto: Daniel Pop

Lasă un răspuns

Top