You are here
Home > Handbal > Minaur învinge Dobrogea Sud ca în vremurile de glorie în prima etapă din Liga Zimbrilor

Minaur învinge Dobrogea Sud ca în vremurile de glorie în prima etapă din Liga Zimbrilor

Ioan R. Ster 

Minaur Baia Mare își trece în cont prima victorie din noul sezon competițional din Liga Zimbrilor învingând într-o manieră care ne aduce aminte de vremurile de glorie ale Minaurului, Dobrogea Sud cu 25-23 (10-10). Partida se anunța una dificilă cu vicecampioana națională, o echipă obișnuită cu titlurile naționale și cupele europene. Deși, Dobrogea Sud nu mai e aceiași echipă ca în sezonul trecut, ea rămâne o echipă puternică, cu un obiectiv clar, clasare între primele 4 echipe ale campionatului.

Băimărenii au început în forță partida și în min. conduceau cu 3-0, după care constănțenii se aprprie la un gol diferență, 3-2, min7, 4-3 min.10. Până în min. 22 lucrurile mergeau bine pentru echipa antrenată de Stephane Plantin și Alexandru Sabou, cand antrenorul francez face o serie de modificări în echipă, jucătorii care au intrat nefăcând față la fel de bine ca cei înlocuiți, permițând constănțenilor să egaleze la 8 (min.27). În min. 30, Cepreghi aduce Minaurul în avantaj, 10-9, dar la ultima fază Nistor egalează la 10 și se intră la cabine.

În repriza secundă constănțenii preiau conducerea pe tabela de marcaj, 10-11 (min.31), 11-12 (min.33), 12-13 (min,34) ;i 13-14 (min.35). După acest moment Minaur joacă din ce în ce mai bine în atac, se apără foarte bine pe semicercul de 6 m, și portarul Ionuț Ciobanu cu 12 intervenții este în zi mare. Constănțenii reușesc să conducă pe tabela de marcaj cu 2 goluri (16-18 min.43), și este momentul culminant al meciului, când cu 2 oameni în plus pe teren,  Minaur ratează șansa de a egala prin Mureșan care greșește de 2 ori consecutiv în atac. Constănțenii beneficiază chiar de o aruncare de la 7 m, apărată de bravul portar băimărean, dând tonul  unei reveniri spectaculoase: 17-18 și 18-18 (min.45). De aici încolo se merge cap la cap până spre finalul meciului. Un final care aparține Minaurului de o manieră entuziasmantă. Cistescu înscrie un gol spectaculos prin pirueta de pe linia semicercului advers și duce Minaurul la 2 goluri distanță: 23-21 (min.54). Dobrogea Sud mai are o tresărire și înscrie prin Goran Nicolic, dar Iuliu Cepreghi, care a făcut un meci foarte bun, înscrie pe contratac: 25-23, și ridică publicul în picioare.

Minaur a jucat foarte bine în fața unei echipe cu pretenții, care au venit la Baia Mare să câștige. Numai că, Minaur Baia Mare nu mai este echipa de anul trecut, iar jocul ei ne dă speranțe la un loc în play-off anul acesta.

Ionuț Ciobanu, portar Minaur Baia Mare:

„A fost un meci, așa cum ne așteptam, foarte greu, plin de tensiune, ne-am dorit foarte mult această victorie, mă bucur că publicul a fost alături de noi și cu multă muncă și dăruire am reușit să câștigăm. A fost doar primul meci, a fost și tracul de început, dar sigur echipa va arăta mult mai bine cu trecerea meciurilor. Această victorie ne ajută foarte mult, săptămâna viitoare vom merge la Timișoara, sper să luăm cele 3 puncte, moralul nostru este sus, trebuie să muncim foarte bine în această săptămână și să mergem să câștigăm și meciul următor.Sper ca din ce în ce mai multă lume să vină la sală, să reaucem în Baia Mare spectacolul și publicul la sală. În momentele mai slabe, publicul ne-a ridicat și avem nevoie la fiecare meci de acest public!”

Stephane Plantin, antrenor principal Minaur Baia Mare:

„A fost un meci dificil, ceea ce face victoria cu atât mai importantă. A trebuit să facem multe modificări în timpul partidei în compartimentul defensiv, pentru că am întâlnit o echipă puternică din campionat, cu o forță ofensivă remarcabilă. Victoria ne dă un moral bun și ne ajută în progresul pe care echipa îl mai are de făcut. Publicul a fost minunat și ne-a ajutat mult, mai ales atunci când am fost conduși și aveam nevoie de sprijinul său. Putem juca mai bine, în ambele compartimente, dar azi am dat dovadă de valoare și de determinare. Consider că pentru noi este un prim pas și mai avem încă mult de muncit!”

George Buricea, antrenor secund AHC Dobrogea Sud Constanța:

„Întotdeauna primul meci din campionat e greu. Am jucat în deplasare, sala a fost aproape plină, iar publicul băimărean ajută foarte mult echipa, pune presiune pe arbitrii, au fost decizii greșite și de o parte și de alta. Nu mai suntem așa de experimentați ca și anul trecut dar ușor, ușor vom intra în formă și vor veni și victoriile. Cu siguranță am fi putut să câștigăm astăzi, fără doar și poate. Am avut și ghinion, asta e, ăsta e handbalul.Obiectivul nostru e o clasare între primele 4!”

Minaur Baia Mare – AHC Dobrogea Sud Constanța 25-23 (10-10)

Sala Sporturilor „Lascăr Pană” Baia Mare

Spectatori: cca 1.300

Minaur Baia Mare: Ciobanu (12 intervenții, a apărat un 7m), Țenghea – Csepreghi 9 (4 din 7m), Brajovic 4, Kotrc 3 (unul din 7m), Coric 3, Vojovodic 2, Haiduc 2, Cristescu 1, Căbuț 1, Nagy, Botea, Cip, Mureșan , Bușecan, Bera . Antrenori: Stephane Plantin și Alexandru Sabou.

Lasă un răspuns

Top