You are here
Home > Fotbal > LIGA 3 Duș rece administrat de echipa lui Dănuț Șomcherechi! Minaur Baia Mare – Someșul Dej 1-5 (0-2)!

LIGA 3 Duș rece administrat de echipa lui Dănuț Șomcherechi! Minaur Baia Mare – Someșul Dej 1-5 (0-2)!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Partida cu Someșul Dej de pe teren propriu din etapa 10 a Ligii 3, seria 10, prima a returului, se anunța extrem de dificilă, prin prisma faptului că oaspeții veneau la Baia Mare după 6 victorii consecutive cu băimăreanului Dănuț Șomcherechi la timonă. Mai punem la socoteală faptul că băimărenii au jucat miercuri un meci epuizant în optimile Cupei României cu deținătoarea trofeului CS Universitatea Craiova, și o înfrângerea, poate prea severă (0-4)! Revelația actualei ediții de campionat Someșul Dej a reușit la Baia Mare cea de-a 7-a victorie consecutivă din campionat învingând categoric liderul la zi al seriei 10 cu scorul de 5-1 (2-0). Golurile echipei lui Dănuț Șomcherechi au fost marcate de de Visic (49, 60), Ferhaoui (31), Ionescu (39), Suciu (71). Băimărenii au reușit golul de onoare prin golgheterul echipei Ciprian Stanciu, care a transformat o lovitură de la 11 m (65)!

Băimărenii au dat impresia că pot controla partida doar în primele 10 minute, după care oaspeții au trecut la dominarea jocului. Creciunescu începe asaltul spre poarta băimăreană, șutul său de la 18 m este respins de Gudea (min.12). Stanciu are posibilitatea deschiderii scorului în min. 12 dar Farcaș respinge. Același Stanciu execută o lovitură liberă puțin peste poarta adversă (min.25). Oaspeții reușesc deschiderea scorului în min. 31 când Ferhaoui trimite în plasă o centrare venită dintr-o lovitură liberă de la 30 m, executată de Suciu: 0-1! Tot oaspeții vor fi cei care vor înscrie și majora diferența în min. 39 când Ionescu marchează cu capul după un corner executat de pe partea dreaptă a atacului dejean: 0-2!

Cu 3 schimbări efectuate la pauză, băimărenii revin pe teren lipsiți de vlagă, iar oaspeții reușesc să înscrie repede prin dubla lui Visic (min.49, 60): 0-4! Primul gol a lui Visic a venit tot dintr-o fază fixă, un corner executat de pe partea stângă, iar al doilea gol printr-un voleu frumos din interiorul careului de 16 m, la o fază în care Oiță a greșit inexplicabil, trimițând o pasă înapoi direct la adversar. Chide intrat în teren la pauză, trimite un șut peste poată (min.51), iar Stanciu execută o lovitură liberă de la 25 m puțin pe lângă poartă (min.53). În min. 65 băimărenii beneficiază de o lovitură de la 11 m, la faultul asupra lui Chinde în careul advers, Stanciu înscrie, și se părea că urmează o cursă pentru egalare: 1-4! Visic este aproape de a-și trece în cont tripla dar singur cu Gudea nu reușește să-l învingă (min.69), după care la numai un minut driblează portarul dar Simion salvează (min.70). După numai un minut, Suciu centrează periculos în careul băimărean, nu intervine nimeni, iar mingea intră în plasa nefericitului Gudea (min.71): 1-5! Până la finalul partidei Berindea și Batchabi au șansa golului dar tabela rămâne nemodificată până la finalul partidei, consfințiind o victorie meritată a echipei antrenată de Dănuț Șomcherechi, cel care și-a făcut temele pentru această partidă.

După 3 goluri încasate din faze fixe în partida de miercuri cu CS Universitatea Craiova, Șomcherechi a speculat punctul slab al băimărenilor. Asta s-a văzut pe teren, 4 goluri ale oaspeților au fost încasate din faze fixe. Dincolo de înfrângerea severă suferită de echipa antrenată de Ciprian Danciu și dușul rece administrat de Someșul Dej, s-a simțit clar o oarecare oboseală a fotbaliștilor băimăreni. Nu ar fi profesionist să aruncăm cu pietre în ei. Este doar o bătălie pierdută într-un război lung și greu. Tot ei sunt cei care au addus echipa pe primul loc și ne-au adus bucurie până la partida de sâmbătă cu Someșul Dej. Fără a căuta scuze echipei, cred că e timpul ca unele lucruri să schimbe la Minaur. Jucătorii au nevoie de medicamentație, vitaminizare, condiții de refacere rapidă după efort, iar lucrurile acestea lipsesc la această oră. Poate că de multe ori suntem iritați cum la echipe cu pretenții cum este CS Universitatea Craiova, în spatele echipei se mai găsește o întreagă altă echipă care muncește pentru asigurarea condițiilor de înaltă performanță. La Baia Mare avem astăzi un antrenor valoros, îl avem și pe Vasile Miriuță (curtat mereu de alte echipe) care încearcă să-și aducă aportul său, sprijinul și experineță sa pentru ca la Baia Mare să se nască o echipă adevărată, dar mie mi se pare că sunt destul de izolați și singuri! Declarațiile lui Ciprian Danciu spuse la cald, la finalul partidei nu cred că sunt rezolvarea iar demisia sa nu este necesară și nu asigură promovarea! Important este ca echipa să-și revină repede din acest duș rece și să tragă învățămintele de rigoare pentru că urmează meciuri grele. Deși, participarea în play-off nu este compromisă nu este timp de lamentări, scuze sau acuze. A fost o înfrângere aspră și dureroasă peste care băimărenii trebuie să treacă repede și să o uite cât mai repede! Un mare plus este susținerea arătată la finalul partidei de galeria băimăreană Commando Bulldogs!

Ciprian Danciu – antrenor Minaur Baia Mare, declarații după meci:

Dănuț Șomcherechi – antrenor Someșul Dej, declarații după meci:

 

MINAUR BAIA MARE – SOMEȘUL DEJ  1-5 (0-2)

Stadion Municipal „Viorel Mateianu”

Au înscris: Ciprian Stanciu (65-11 m) respectiv Stefan Visic (49, 60), Stephane Ferhaoui (31), Marius Ionescu (39), Raul Suciu (71)

Cartonașe galbene: Mircea Donca (29), David Simion (33), Mihai Lazăr (34), Ciprian Danciu (40), Dorin Saraz (40) respectiv Alexandru Creciunescu (52)

Arbitri: Andrei Baciu (Botoșani) – centru; Mihăiță Adrian Noroc (Botoșani), Valentin Popovici (Botoșani) – asistenți.

Observatori FRF: Octavian Șovre (Satu Mare), Ioan Viorel Suciu (Tg. Mureș)

MINAUR BAIA MARE: Alexandru Gudea – Ciprian Duruș (Cătălin Jucan), Gabriel Oiță, Mihai Lazăr, David Simion, Denis Matei, Adrian Micaș (77 Cosmin Berindea), Mircea Donca (60 Romario Rus), Alin Văsălie (46 Viorel Chinde), Sergiu Ciocan (Gabby Batchabi), Ciprian Stanciu. Rezerve neutilizate: Raul Baila – Adrian Bura, Milian Urs, Arthur Teut. Antrenori: Ciprian Danciu (principal), Ovidiu Mic (secund).

SOMEȘUL DEJ: Dorin Farcaș – Raul Suciu, Emanuel Negru, Darius Mureșan, David Ciurcui, Rareș Babiciu, Stefan Visic (79 Dan Plăian), Stephane Ferhaoui (83 Denis Horduan), Marius Ionescu, Mihai Maxin, Alexandru Creciunescu (62 Ionuț Dobrea). Rezerve neutilizate: De Souza Boison – Sebastian Butta, Cătălin Nuțu, Dragoș Balint. Antrenori: Dănuț Șomcherechi (principal), Sabin Coc (secund).

Sursa foto: CS Minaur fotbal

Lasă un răspuns

Top