You are here
Home > Fotbal > Cupa României > CUPA ROMÂNIEI (Re)întâlnire Miriuță – Reghecampf! Băimărenii luați la bășcălie de presa olteană!

CUPA ROMÂNIEI (Re)întâlnire Miriuță – Reghecampf! Băimărenii luați la bășcălie de presa olteană!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Minaur Baia Mare va întâlni astăzi, 27 octombrie 2021, de la 18.00 pe deținătoarea Cupei României CS Universitatea Craiova. Partida se va desfășura în nocturnă  pe Stadionul Municipal „Viorel Mateianu” din Baia Mare, un gazon care nu arată chiar așa rău cum l-a descris presa centrală. Gazonul de sub dealul Florilor a suferit unele lucrări de întreținere, au fost montate aspersoare, iar Minaur Baia Mare și-a disputat ultimele două partide de pe teren propriu la Recea: 1-3 cu Lotus Băile Felix și 3-0 cu CFR Cluj 2! Partida din optimile Cupei României va fi prima pe gazonul de sub dealul Florilor după efectuarea acestor lucrări. Dar așa se întâmplă când iei crâmpeie de imagini din timpul lucrărilor și din oricare alt loc numai de pe terenul de joc nu!

Încerc să-mi înțeleg colegii de breaslă din Craiova care au parte săptămânal de conferințe de presă la CS Universitatea Craiova și nu mai găsesc subiecte de discuție, căutând să facă bășcălie de numele jucătorilor băimăreni, făcând trimitere anonimatul în care se zbat componenții echipei băimărene. Întrebare cel puțin tendențioasă adresată la conferința de presă: „Alex (n.r. Crețu) cum crezi că vor fi duelurile cu Urs, cu Văsălie, cu Oiță, cu Gudea? Sunt nume total necunoscute…”

Dacă oamenii și-ar fi făcut meseria în mod profesionist ar fi aflat că în marea lor majoritatea jucătorii băimăreni provin de la ACS Fotbal Comuna Recea, echipă care până în vară a activat în eșalonul secund al fotbalului românesc. A retrogradat în Liga 3 total nemeritat iar apoi s-a desființat! Dar, ei se pot lăuda cu performanțe greu de egalat pentru o echipă retrogradată: golgheterul Ligii a 2-a a fost Marius Coman vîrful de atac de la Recea, iar atacul echipei a fost cel mai prolific, cu cele mai multe goluri înscrise!!! Măcar să fi avut jurnaliștii o minimă doză de curiozitate și puțină muncă de documentare… Sincer să fiu, încep să înțeleg de ce la Craiova managerii sunt de multe ori iritați în relația cu presa: la fiecare întâlnire te găsești interesant să întrebi de TITLUL, cât de aproape e chipa de TITLU?

Laurențiu Reghecampf a reacționat prompt la o astfel de întrebare oferind cea mai bună explicație posibilă, pentru care noi moroșenii ne dăm clopul jos din cap: „N-ar trebui să faceți astfel de glume. Nu contează numele adversarilor. Ne respectăm pe noi și ne respectăm adversarii. Mergem să ne câștigăm meciul, n-avem timp de glume!”

Dincolo de această regretabilă întâmplare, partida din optimile Cupei României prilejuiește o nouă întâlnire a celor doi foști colegi de la Energie Cottbus din perioada 2000-2002, Vasile Miriuță și Laurențiu Reghecampf. Singurul regret pe care îl avem este că întâlnirea se va desfășura fără spectatori, deși până la ora disputării partidei rata de infectare cu SARS COV 2, va coborâ sun 6 la mie. Rămâne să sperăm la un spectacol atractiv și la o prestație bună a băimărenilor în compania mult mai titratei CS Universitatea Craiova. Și, de ce nu, să sperăm la o supriză!

Buturuga mică….

Sursa: Gazeta Sporturilor

Sursa foto: onlinesport.ro

Lasă un răspuns

Top