You are here
Home > Fotbal > LIGA 3 MINAUR Revine pe primul loc la finalul turului! Stanciu cu o nouă dublă pentru galben-albaștrii! Minaur Baia Mare – CFR Cluj 2 3-0 (1-0)

LIGA 3 MINAUR Revine pe primul loc la finalul turului! Stanciu cu o nouă dublă pentru galben-albaștrii! Minaur Baia Mare – CFR Cluj 2 3-0 (1-0)

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster  

Minaur Baia Mare a revenit pe prima poziție a clasamentului, după victoria de acasă cu CFR Cluj 2 și înfrângerea înregistrată de Lotus Băile Felix acasă împotriva echipei Club Atletic Oradea (0-2)! Băimărenii au trecut cu scorul de 3-0 (1-0) de CFR Cluj 2, într-o partidă desfășurată la Recea, gazonul de pe Stadionul Municipal „Viorel Mateianu” fiind în reparații. Partida a fost controlată de la un capăt la altul de elevii antrenați de Ciprian Danciu și Ovidiu Mic.

CFR Cluj 2 a revenit în seria 10 din Liga 3, după o pauză de 1 an de zile și au făcut-o bine, situându-se în prima jumătate a clasamentului până la partida de la Recea. O echipă extrem de tânără care apus destule probleme tuturor echipelor din serie, care a dispus cu 2-0 în prima etapă de Lotus Băile Felix, principala urmăritoare a băimărenilor în clasament. 

Partida a început cu băimărenii la conducere, care s-au instalat în jumătatea oaspeților încă din primele minute. În min. 7 un corner executat de Sergiu Ciocan în urma căruia mingea trece prin fața porții și iese în aut de poartă. Ciprian Duruș încearcă poarta oaspeților cu o lovitură de cap, dar Pânzaru prinde (min.16). După numai un minut, Donca șutează puternic de la 20 m, puțin peste poartă (min.17). În min. 20 Stanciu ratează de puțin ținta, șutul său de la 20 m lateral stanga trecând pe lîngă poartă. Donca șutează din afara careului puțin pe lângă poarta apărată de Pânzaru (min.22). Oaspeții încearcă și ei poarta gazdelor dar lovitura de cap a lui Luca trece alături (min.23). În min. 26 Văsălie șutează din voleu din interiorul careului dar Pânzaru respinge în corner. După cornerul executat de pe stanga atacului băimărean, Stanciu deschide scorul trimițînd în poară din careul mic: 1-0 (min.27)! Mircea Donca ne-a obișnuit cu superexecuții de la centru terenului, așa cum a făcut-o și în min.31, dar mingea se duce peste poartă. În prelungirile primei părți Văsălie trimite puternic spre poartă de la 18 m, dar Pânzaru este la post (min. 45+1). Repriza se încheie cu șutul lui Romario Rus în stâlpul din stânga porții apărate de Pânzaru (min.45+2).

Imediat după pauză, Ciprian Stanciu realizează dubla, dintr-o centrare venită de la Duruș de pe partea dreaptă: 2-0 (min.46)! Văsălie lovește și el bara din dreapta porții apărată de Pânzaru (min.48). Donca încearcă și el vigilența portarului clujean cu un șut de la 18 m, dar tânărul portar este pe fază și prinde (min.52). Oaspeții încearcă golul de onoare în min. 62, când șutul lui Stănilă este respins în extremis de Baila. În min. 65 Romario Rus trimite un șut puternic de la 23 m, mingea lovește transversala și iese în aut de poartă. Stănilă mai înceracă o dată poarta băimăreană dar Baila respinge cu piciorul (min.66). În min. 84 Viorel Chinde are șansa lui 3-0 dar șutul său de la 17 m trece puțin peste poartă. În prelungirile partidei, în min. 90+2, Adrian Micaș insistă la o minge, pe care o recuperează, pătrunde spre poarta adversă și majorează scorul, pe lângă portarul Pânzaru ieșit în întâmpinare: 3-0!

Victoria băimărenilor, coroborată cu înfrângerea de pe terenul propriu al echipei Lotus Băile Felix, 0-2 cu CAO Oradea, aduce, din nou, Minaur Baia Mare pe prima poziție a clasamentului la finalul turului de campionat, la o distanță de 3 puncte de ocupanta locului secund Lotus Băile Felix. Ar fi putut să fie 9 puncte distanță dacă Minaur ar fi învins Lotus Băile Felix la Recea acum 2 săptămâni. Până una alta, este greu de crezut că Minaur Baia Mare va putea rata play-off-ul, primul obiectiv stabilit de conducerea clubului și principalul finanțator, Primăria Baia Mare! 

Etapa viitoare, prima a returului, Minaur Baia Mare va juca, din nou acasă, în compania formației Someșul Dej, ocupanta locului 3 în clasament și condusă de pe margine de Dănuț Șomcherechi! În tur, rezultatul a fost 3-1, pentru Minaur, cu eliminarea nedreaptă a antrenorului Ciprian Danciu.

Până aunci, Minaur Baia Mare va juca  în optimile Cupei României împotriva deținătoarei trofeului CS Universitatea Craiova, miercuri 27 octombrie 2021, pe Stadionul Municipal „Viorel Mateianu”, de la ora 18.00. Echipa antrenată de Laurențiu Reghecampf este în creșetere de formă și vine la Baia Mare să obțină calificarea în sferturi. Să sperăm că buturuga mică rostoarnă carul mare, iar Minaur va reuși să elimine din competiție deținătoarea Cupei României!

Ciprian Danciu – antrenor Minaur Baia Mare, în exclusivitate pentru baiamaresport.ro:

Alin Minteuan – antrenor CFR Cluj 2, în exclusivitate pentru baiamaresport.ro :

MINAUR BAIA MARE – CFR CLUJ 2  3-0 (1-0)

Stadion Central Recea

Au înscris: Ciprian Stanciu (27, 46), Adrian Micaș (90+2)

Arbitri: Claudiu Caitin (Timișoara) – centru; Marius Talpoș (Timișoara), Raul Ghiciulescu (Lugoj) – asistenți

Observatori FRF: Claudiu Ștefănuți (Năsăud), Cătălin Pașcanu (Cugir)

Cartonaș galben: Sergiu Luca (45)

MINAUR BAIA MARE: Raul Baila – Ciprian Duruș, Gabriel Oiță, Mihai Lazăr, David Simion, Denis Matei, Romario Rus (Adrian Micaș 67), Mircea Donca (Valer Giurgiu 88), Alin Văsălie (Cătălin Jucan 76), Sergiu Ciocan (Viorel Chinde 67), Ciprian Stanciu (Artheu Teut 76).Rezerve neutilizate: Alin Bota – Paul Nistor, Gabby Batchabi. Antrenori: Ciprian Danciu (principal), Ovidiu Mic (secund).

CFR CLUJ 2: Mihai Pânzaru – Adrian Ilie, David Nilchiș, Sergiu Luca, Robert Silaghi, Ovidiu Hoban, Bogdan Sucitu, Tudor Lucaci, Alexandru Bucică, Horea Pleșa. Antrenori: Alin Minteuan (principal), Dan Mugurel (secund).    

Sursa foto: Qshot – CS MInaur fotbal

 

 

Lasă un răspuns

Top