You are here
Home > Opinii > ÎNTREBĂRI FĂRĂ RĂSPUNS pentru prefectul județului Maramureș Vlad Emanuel Duruș! Și totuși, ne răspunde…cineva?

ÎNTREBĂRI FĂRĂ RĂSPUNS pentru prefectul județului Maramureș Vlad Emanuel Duruș! Și totuși, ne răspunde…cineva?

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Din data de 15 aprilie 2021 am încercat să fac un material cu Excelența Sa prefctul județului Maramureș Vlad Emanuel Duruș! Avem poate, cel mai tânăr prefect al județului din scurta noastră istorie, de după revoluție, și am apreciat întotdeauna deschiderea Domniei Sale față de sportul din Maramureș, față de lipsa de infrastructurii sportive în Maramureș!

Cât a „activat” în opoziție, a fost foarte activ cu aceste nevoi  ale maramureșenilor, care nu au cerut marea cu sarea, ci doar o infrastructură sportivă la nivelul decent  al unor localități care fac parte dintr-o Europă unită, similar cu al altor orașe din vechiul nostru continent! Avem, cel puțin (doar) noi, pe agendă, mereu acestă problemă al infrastructurii sportive în județul Maramureș, și ne întrebăm dacă mai trebuie să treacă un (nou) ciclu electoral să fim neboiți să suportăm alte baliverne (să nu le zic minciuni) despre cum va curge laptele și mierea peste noi maramureșenii! Dacă în „Planul lui Bogdan”, sportul nu reprezintă o prioritate, am încercat la reprezentantul Guvernului României în județul Maramureș să ne dea vești bune! E ușor în…opoziție….

Așa că, am adresat unele întrebări Excelenței Sale, care după mai bine de o lună de zile nu și-au găsit răspuns. Motivul invocat de prefectul Vlad Emanuel Duruș a fost acela că, la rândul Domniei Sale așteaptă răspunsuri de la „Minister”! Așa am așteptat și noi, iar răspunsurile primite au fost ….în doagonală!

De aceea, am hotărât să dăm publicității aceste întrebări, poate are CINEVA un răspuns, care ar putea să ne satisfacă (sau nu), să ne dea o rază de lumină că se întâmplă ceva și în Maramureș!

1. Domnule Prefect Vlad Emanuel Duruș, pentru că nu am avut ocazia, de la instalarea Dvs. în funcția de prefect al județului Maramureș, țin să vă felicit pentru această numire într-o funcție extrem de importantă, cea de Prefect, reprezentantul Guvernului României aici în Maramureș, unde trăim și ne desfășurăm activitatea. Vă întreb direct: cât de important este sportul pentru Dvs, și dacă acest domeniu se numără printre prioritățile Dvs?

Răspuns:…..în așteptare….

2. Știu că urmăriți fenomenul sportiv din Maramureș, ați colaborat cu BaiaMare Sport când am publicat anul trecut Ancheta Sportivă. Între timp, polii de putere s-au schimbat și în Maramureș, iar Dvs ați fost numit în cea mai înaltă funcție a județului. În calitate de parlamentar, conform spuselor Dvs. ați solicitat Ministerului Tineretului și Sportului un Buget de 9,6 milioane lei pentru investiții la Complexul Național Sportiv „Lascăr Pană” din Baia Mare, în anul 2019, anul când PSD a plecat de la putere. Până la schimbarea de la Palatul Victoria, s-au alocat pentru investiții acestui Complex sumele de 1.031.116 lei în anul 2018 și 6.211.347 lei în anul 2019, după care sumele alocate au fost aproape ZERO, excepție făcând suma de 153.510 lei pentru schimbarea suprafeței de joc în Sala Polivalentă „Lascăr Pană”! Anul acesta Ministerul Tineretului și Sportului continuă să aibă o atitudine arogantă fața de nevoia de investiții în sport în județul pe care îl pastoriți, alocând suma de ZERO LEI, și vă pun la dispoziție răspunsul MTS! Vă înmânez, de asemenea, răspunsul CNS „Lascăr Pană” cu sumele defalcate pe investițiile noi și cele în derulare care așteaptă finanțarea de la Buget! Vă veți implica în acestă problemă majoră și cum intenționați să o faceți?

Raspuns: …..în așteptare….

3. Ați acuzat guvernarea PSD că „a ținut dezvoltarea infrastructurii sportive, nu doar a Maramureșului, ci și a României în întregime în loc!” După toate datele de până acum, sportul din Maramureș moare încet, dar sigur! Sunteți încă la început de mandat, la ce să ne așteptăm în sportul din Maramureș? Veți fi cei care vor stinge lumina în sport, după Dvs?

Răspuns: ….în așteptare…..

4. După cum știți, România va organiza o parte din meciurile de la Campionatul European de Fotbal de anul acesta, iar FRF, în dosarul de candidatură s-a angajat, cu acestă ocazie, ca România să construiască 300 de baze sportive de tip I și II. Din acestea, s-au construit în jur de maxim 100, iar multe proiecte de acest fel în Maramureș, își așteaptă finanțarea, ca să nu spun că sunt blocate. De asemenea, proiectul privind reabilitarea Stadionului Municipal „Viorel Mareianu” din Baia Mare zace în sertarele unor funcționari de la București din 14 august 2015. Costruirea unui Aqua Park pe locul ștradului din Baia Mare așteaptă o singură hartie pentru a fi demolat cel existent! Veți reuși să le deblocați?

Răspuns: ….în așteptare…..

5. Ce mesaj puteți transmite astăzi iubitorilor de sport din Maramureș care își doresc baze sportive decente, la standardele europene, cele la care ne-am aliniat și noi?

Răspuns: ….în așteptare….

Să tot așteptăm…până când, Excelență?

Sursa foto: pagina personală de facebook Vlad Emanuel Duruș

 

Lasă un răspuns

Top