You are here
Home > Opinii > INIȚIATIVĂ BaiaMare Sport GHEORGHE ȘIMON este primul parlamentar din Maramureș care ne răspunde!

INIȚIATIVĂ BaiaMare Sport GHEORGHE ȘIMON este primul parlamentar din Maramureș care ne răspunde!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Parcă am obosit să ne strigăm disperarea către guvernații de astăzi, către oamenii politici care vremelnic conduc o instituție publică de la care iubitorii sportului din Maramureș au mari așteptări! Ca atare, am gândit o inițiativă la care totți parlamentarii din Maramureș sunt invitați să adere (sau nu) după bunul plac, nu după culoarea politică! Certurile și scandalurile politice au făcut numai rău sportului maramureșean, iar rezultatele se văd atât în performanțele sportive cât și în infrastructura sportivă deficitară din Maramureș.

Despre aroganța și indiferența cu care este tratat Maramureșul când vine vorba despre nevoia de investiții în infrastructura sportivă am tot vorbit de peste un an de zile! Pe bună dreptate, iubitorii sportului din Maramureș se întreabă dacă aleșii noștri apelează la ei doar când vine vorba de votul lor, acordat o dată la 4 ani, sau dacă de la înălțimea funcțiilor lor politice pot să-și dea mâna în folosul sportului maramureșean.

Am încercat să fim cât mai pragmatici și direcți când le-am adresat parlamentarilor din Maramureș O SINGURĂ ÎNTREBARE:

Complexul Sportiv Național „Lascăr Pană s-a înființat prin HG 811 din 10 octombrie 2018, iar de la înființare și până în prezent, MTS a alocat pentru investiții acestui Complex Sportiv următoarele sume:

 • 1.031.116 lei – în 2018 (3 luni)
 • 6.211.347 leiîn 2019
 •   153.510 lei – în 2020 (schimbarea suprafeței de joc la Sala Polivalentă „Lascăr Pană”)
 •              0 lei – în 2021

Ați fi de acord cu o inițiativă comună a parlamentarilor din Maramureș către Ministerul Tineretului și Sportului pentru deblocarea investițiilor la Complexul Sportiv „Lascăr Pană” și cum credeți că s-ar putea pune în practică o asemenea inițiativă?

Am transmis această inițiativă tuturor parlamentarilor din Maramureș după cum urmează:

Senatul României:

 • DAN IVAN (USR-PLUS)
 • CRISTIAN NICULESCU TÂGÂRLAȘ (PNL)
 • SORIN VLAȘIN (PSD)

Camera Deputaților:

 • FLORIN ALEXANDRU ALEXE (PNL)
 • CĂLIN BOTA (PNL)
 • BRIAN CRISTIAN (USR-PLUS)
 • GABRIEL ZETEA (PSD)
 • GHEORGHE ȘIMON (PSD)
 • DARIUS POP (AUR)
 • NORBERT APJOK (UDMR)

Cel mai prompt în a ne răspunde a fost deputatul Gheorghe Șimon care a transmis redacției noatre următorul răspuns:

„Atât eu cât și colegii mei, parlamentari PSD, avem interesul, ca acest proiect (n.r. Complexul Sportiv Național Lascăr Pană) să fie finanțat în continuare, dar faptul că acest Complex Sportiv s-a înființat prin HG nr. 811/10 octombrie 2018, iar până acum a fost bugetat cu sume de lei atât în 2018, cât și în 2019, în 2021 nefiind alocată nici o sumă de lei, procedural nu putem pune în practică o inițiativă parlamentară, ci doar putem pune o presiune pe Guvern, pe Minister, cu instrumentele parlamentare cunoscute (interpelări, întrebări, mergând până la o moțiune de cenzură simplă pe MTS), lucru pe care vă asigur că-l vom face.

Alături de colegii mei parlamentari ai PSD vă asigur de susținerea categorică a oricărui proiect bun pentru maramureșeni!”

Îi mulțumim Domnului Deputat Gheorghe Șimon pentru promtitudinea cu care a dat curs solicitării noastre, cu atât mai mult cu cât nu a fost vorba despre vreo cerere de informații publice care să-i sperie pe aleșii noștri. Dar, chestiunea cu interpelările și răspunsurile s-a mai făcut iar dacă Domnia Sa dorește, pot să-i dau răspunsul în scris eu, în proporție de 95% va fi cel pe care MTS îl va transmite la interpelare.

Personal mă gândeam că, măcar o dată, parlamentarii din Maramureș să aibă un singur glas atunci când vine vorba despre interesul MARAMUREȘULUI, al oamenilor care i-au trimis acolo nu ca să privească tăcuți cum suntem batjocoriți de funcționarii publici din București, care împart discreționar fonduri publice după bunul plac, și nu după nevoile urgente ale sportului, maramureșean în speță!

Așteptăm și restul parlamentarilor….

One thought on “INIȚIATIVĂ BaiaMare Sport GHEORGHE ȘIMON este primul parlamentar din Maramureș care ne răspunde!

 1. Cainii latra, ursul merge mai departe. Niste catelusi, fara nici o importanta, toti politicienii din Maramures. Slugi, nimic mai mult.

Lasă un răspuns

Top