You are here
Home > Handbal > Baia Mare Handball Challenge 2021 > HANDBALUL pe plaja revine la Baia Mare!

HANDBALUL pe plaja revine la Baia Mare!

 

 

 

 

 

Rafael Hekman

 

Handbalul pe plajă revine în Centrul Vechi al orașului Baia Mare, după un an de pauză forțată, impusă de pandemie. Baia Mare Beach Handball Challenge, cel mai vechi și cel mai mare turneu de handbal pe plajă din România și, totodată singurul care se desfășoară pe o arenă amenajată în centrul unui oraș, se dispută în perioada 25-27 iunie.

Competiția se desfășoară pentru prima dată în formatul unui turneu open la care pot participa jucători de orice vârstă sau statut.

O mare parte a celor care vor lua startul la acest turneu sunt practicanți ai beachhandball-ului care au învățat și îndrăgit handbalul pe nisip pe arenele construite în Centrul Vechi din Baia Mare, de echipa condusă de Tudor Marta.

Anul acesta s-au înscris în concurs 6 echipe masculine și 4 feminine din țară. Printre jucătorii pe care îi regăsim în echipele ce se vor dueala pentru titlu găsim nume ale unor actuali și foști campioni naționali la handbal, dar și ale unor tinere speranțe ale handbalului băimărean.

Astfel, vor evolua o parte din juniorii Academiei de Handbal Minaur, care joacă sub titulatura Braveții, una care și-a câștigat respectul pe plaja din Baia Mare, și care are în componență jucători medaliați cu bronz la turneul final al juniorilor 1, printre care și Erik Pop.

Spectatorii vor mai putea vedea și nume consacrate ale unor jucători de la CS Minaur Baia Mare precum Robert Nagy sau Călin Căbuț.

Vine la Baia Mare Beach Handball Challenge și un proapăt campion național, tânărul handbalist băimărean Tudor Botea, câștigător al Ligii Zimbrilor cu Dinamo București, dar și doi din talentații portari care au ieșit de pe băncile școlii de handbal băimărene, Dani Vasile și Răzvan Apostu.

Turneul băimărean se va bucura și de prezența, într-una dintre echipe, a doi foști campioni naționali cu Minaur Baia Mare, Iuliu Varady și Vasile Viman, dar și de cea a fostului antrenor de la Minaur Baia Mare, Raul Fotonea.

Un alt nume ce s-a consacrat pe plajele din Centrul Vechi este cel al echipei Golden Boys, care este nelipsită din competițiile organizate la Baia Mare și care chiar a câștigat trofeul în edițiile anterioare.

Alte prezențe inedite vor fi cele ale echipelor câștigătoare ale turneului de handbal pe zăpadă organizat în iarnă, M Power, la feminin, și HC Illusion, la masculin.

În competiția feminină, vom vedea la lucru nume ca cele ale îndrăgitei Andriana Naumenko dar și o parte din componentele echipelor feminine cu care CS Marta câștiga în 2019 titlurile de campioane și vicecampioane naționale la beach handball.

Vor evolua pe plaja de la munte și echipe din țară, printre care și echipele feminine și masculine ale CS Inoan din Arad, care au făcut o figură frumoasă și la Baia Mare Snow Handball  Challenge.

De menționat, că evenimentul se va desfășura respectând toate măsurile necesare impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus. 

2 thoughts on “HANDBALUL pe plaja revine la Baia Mare!

Lasă un răspuns

Top