You are here
Home > Editorial > FUZIUNE FALIMENTUL (ne)anunțat al proiectului DACIA MARAMUREȘ!!!

FUZIUNE FALIMENTUL (ne)anunțat al proiectului DACIA MARAMUREȘ!!!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Să fi român este de cele mai multe ori o binecuvâtare și o mândrie! Dar, spiritul nostru latin face să fiarbă, de cele mai multe ori, sângele în noi, suntem extrem de pătimași în orice domeniu. Cel mai mare „talent” îl avem atunci când ne ambiționăm să demolăm, să destructurăm orice lucru care ni se pare nouă că nu e bun sau nu merge bine. Să construim e mai greu, pentru că ne sunt solicitate capacitățile noastre creative și muncitoare, iar acest lucru poate deveni…obositor!

De ani de zile așteptăm un NOU PROIECT pentru fotbalul băimărean construit pe baze solide, începând cu Centrul de Copii și Juniori (Academie se numește, mai nou), până la infrastructura sportivă care ne lipsește cu desăvârșire, pentru că nu am fost capabili să investim într-un SINGUR STADION de fotbal, culminând cu marea performanță care să readucă fotbalul băimărean în elita fotbalului românesc!

Mult trâmbițatul proiect făcut pe scheletul echipei din Recea, proaspăt retrogradată în Liga 3, este sortit eșecului încă din START! Adică, s-a rezolvat NU SE POATE, nu se mai face! Sau nu se mai face în componența gândită și pentru care s-a dat acceptul tuturor factorilor de decizie, al celor care ar fi putut asigura finanțarea consistentă a viitoarei echipe, cu șanse mari de a evolua în viitorul sezon din Liga 2! Campionatul ligii secunde se reia peste o lună, echipele s-au reunit, se pregătesc de cantonamente, meciuri amicale, iar șansele ca Maramureșul să aibă o echipă în eșalonul secund au scăzut de la 95% la 0,0000001%! Și asta cu atât mai mult cu cât, semnalele de la malul mării arată că Farul Constanța nu va putea susține (și) o echipă în Liga 2! Să nu ne mirăm că vom vedea evoluând în Liga 2 echipe ca CSM Reșița, CSM Slatina sau Pandurii Tg. Jiu, retrogradate și ele în Liga 3!

Veștile rele continuă să vină și, din informațiile pe care le am la această oră, echipa din Recea nu va primi nici un ban de la Consiliul Județean Maramureș, (și) din pricina unor greșeli de redactare a proiectul de susținere financiară. De altfel, instituția condusă de Excelnța Sa Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș este principala vinovată de eșecul noului proiect gândit pentru fotbalul maramureșean! Și acest lucru pentru că în Planul lui Bogdan sportul NU este o prioritate, pe de o parte, și pentru că, dintr-odată s-au aprins ambiții mari în orgoliul Președintelui, legate de prezența unor persoane în viitorul Consiliul de Administrație (Florin Gherasim sau Nicolae Ardusătan, ca să dăm și exemple), pe de altă parte. Ambiția și aroganța cu care Excelența Sa Ionel Bogdan a ales să nu mai răspundă solicitărilor de a definitiva acest proiect este de neînțeles, și cine spune că politica nu are un cuvânt greu de spus în sport, se înșală! În aceste condiții, cu salariile restante neplătite la echipa din Recea, cu memorii depuse la Comisia pentru Statutul Jucătorilor, FALIMENTUL e cel mai probabil lucru care se va întâmpla! Ceea ce înseamnă că PROIECTUL DACIA MARAMUREȘ s-a născut mort din fașă! 

Pentru a nu știu câta oară, MULȚUMIM autorităților județene care au ales (din nou) să-și bată joc de noi, și pentru a nu știu câta oară noi, alegătorii conștiincioși le credem MINCIUNILE născocite mai mereu o dată la 4 ani, în campania electorală. Până la urmă, asta e… Suntem în democrație, iar minoritatea se supune majorității! De această dată, noi minoritarii, ne SUPUNEM majorității, celei care ne spun că NU SE VREA FOTBAL ÎN MARAMUREȘ Vă mulțumim și vouă votanților majoritari, care ne-ați impus democratic îngroparea fotbalului în Baia Mare și Maramureș!

Minaur Baia Mare (Minerul nostru drag) nu a obținut promovarea pe gazonul verde și se vede nevoită să o ia de la început, cu un nou sezon în Liga 3, un sezon care se anunță a fi extrem de greu și complicat. Numai un lot valoros alcătuit până la startul sezonului ar putea face ca Baia Mare să se bată, din nou, pentru promovare. În caz contrar, viitorul ne rezervă sezoane bune în al treilea eșalon al fotbalului românesc în detrimentul comunităților care investesc în echipe de fotbal care vor să facă performanțe. Atât de europeană este urbea noastră că nu suntem în stare să avem o stadion decent, european și o echipă pe care ne-o dorim cu toții acolo sus! Cu toate ne putem mândri în Baia Mare, mai puțin cu ….fotbalul! 

Ce faceți Domnilor cu această CENUSĂREASĂ a Municipiului Baia Mare?

One thought on “FUZIUNE FALIMENTUL (ne)anunțat al proiectului DACIA MARAMUREȘ!!!

  1. Cand se inteleg politicienii nostrii ? Cand au ceva de furat impreuna. In rest, doar sa-si puna bete in roata.

Lasă un răspuns

Top