You are here
Home > Opinii > LIGA 2 Cât de indolenți putem fi? ACS FOTBAL COMUNA RECEA a obținut Certificatul de îndeplinire a condițiilor de participare în Liga 2!

LIGA 2 Cât de indolenți putem fi? ACS FOTBAL COMUNA RECEA a obținut Certificatul de îndeplinire a condițiilor de participare în Liga 2!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Dacia Maramureș a murit, trăiască Dacia Maramureș! După ce s-au făcut eforturi supraomenești pentru înființarea unei noi structuri care să reprezinte fotbalul maramureșean în Liga 2, am reușit ceea ce nu anticipa nimeni: să ne înecăm la mal ca țiganul! Motivul? Este pur și simplu de râsul plânsului. Cică, ACS Fotbal Comuna Recea a greșit dosarul depus la Consiliul Județean Maramureș pentru finanțare, la partea care revine clubului pentru aportul la Buget (20%) s-a greșit cu un ZERO, în loc de circa 700.000 lei, în Anexa nr. 2 apare 70.000 lei, ca atare Dosarul a fost respins de la finanțare!!!

Concomintent, (s-a „lucrat” în mai multe planuri) Excelența Sa Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș a fost de NEGĂSIT, când a fost vorba despre finalizarea proiectului numit DACIA MARAMUREȘ! Desigur, Domnia Sa a fost ocupat cu alegerile interne din PNL, cu ducerea la îndeplinire a misiunilor stabilite și venite din partea puciștilor din PNL, cu accept sau nu, de la Palatul Cotroceni. Ca atare, l-am putut vedea prin mai toate satele și comunele județului, pozându-se cu membrii de partid. SPORTUL, în speță FOTBALUL nefiind o prioritate a Planului lui Bogdan, a căzut în planul 14. Exact cum un arbitru de fotbalul poate avea sau nu acoperire regulamentară în deciziile luate pe dreptunghiul verde, tot așa și decizia de a respinge finanțarea echipei din Recea are …„acoperire regulamentară”! Doar că, rămân întrebările firești pe care orice suporter al fotbalului, jucătorii, antrenorii și le pun: cum rămâne cu PROMISIUNILE făcute personal de Excelența Sa Ionel Bogdan, cu asigurările telefonice trimise înaintea meciurilor, sau…cum rămâne cu FOTBALUL MARAMUREȘEAN???

Ca să ni se demonstreze (dacă mai era cazul) că suntem indolenți și suntem sado-masochiști, distrugand un proiect pentru care s-a dat acceptul tuturor instituțiilor implicate, iată că ACS Fotbal Comuna Recea a făcut demersurile necesare și a obținut CERTIFICATUL DE ÎNDEPLINIRE A CONDIȚIILOR DE PARTICIPARE ÎN LIGA 2, pentru viitorul sezon!!!! Mai era nevoie doar de….ECHIPĂ!!! Și asta în condițiile în care fuziunea dintre Viitorul și Farul Constanța a lăsat o portiță și o rază de speranță că am putea avea echipă în al doilea eșalon fotbalistic și sezonul viitor. Iar veștile despre o posibilă retrogradare a echipei Astra Giurgiu nu face altceva decât să întărească, sau să rănească mai mult lipsa noastră de inițiativă, răzbunarea personală a unora, și enumerarea ar putea continua…

Cu Ciprian Danciu la timonă și Vasile Miriuță director tehnic, Minaur Baia Mare își continuă drumul în Liga 3, un nou început de drum, cu noi planuri și proiecte mai generoase, care să facă uitate eșecurile ultimilor 3 ani, sperând la închegarea unei echipe capabile să atace și să obțină promovarea în Liga secundă! Deși, se vorbea în spațiul public că Instituția de pe strada Gheorghe Șincai va sprijini financiar (și ea) echipa fanion a județului Maramureș, mi-e greu să cred că acest lucru s-ar putea întâmpla atâta vreme cât Minaur Baia Mare este (încă) echipa Primăriei Baia Mare. Numele primarului Cătălin Cherecheș a fost mai mereu aruncat în reproșurile iubitorilor de sport din Baia Mare, pentru eșecurile echipei de fotbal. De această dată, noul proiect de la Baia Mare va avea girul primarului Cătălin Cherecheș și se va desfășura sub atenta îndrumare și supraveghere a viceprimarului Doru Ioan Dăcuș, care nu este deloc străin de fenomen, pe vremea când era vicepreședinte al CJ Maramureș a susținut un proiect extrem de generos cum a fost cel al AJF Maramureș. Proiectele începute în anii trecuți de AJF Maramureș, vor mai avea de așteptat, fondurile alocate acestei instituții de noua Comisie de sport de la CJ Maramureș alocând fonduri insuficiente planurilor lui Zoltan Szekely senior, acestea fiind de 5 (CINCI) ori mai mici decât cele din 2019! 

Termenul limită de înscriere în Liga 2 a fost stabilit pentru 15 iulie 2021, iar Ședința Comitetului Executiv va consemna echipele participante în sezonul viitor în Liga 2, și ar mai putea apărea surprize!!! Ar fi fost bine dacă una dintre surprize s-ar fi numit ACS Fotbal Comuna Recea! 

Să mai sperăm……?????

 

One thought on “LIGA 2 Cât de indolenți putem fi? ACS FOTBAL COMUNA RECEA a obținut Certificatul de îndeplinire a condițiilor de participare în Liga 2!

  1. Nesimțirea și nepăsarea Cj Maramureș a dus la distrugerea echipei din Recea, păcat pt efortul depus de oamenii de acolo pt a rămâne în liga a doua. PS. Păreri mea personala e ca nici în următori 3 ani Maramuresul nu va avea echipa în eșalonul 2 pt ca nu este interes de loc sa ajungem acolo.

Lasă un răspuns

Top