You are here
Home > Editorial > Editorial Ionel Luțan – Tradiția a rămas pe loc! Petrolul și „U” Cluj, dezamăgirile eșalonului secund

Editorial Ionel Luțan – Tradiția a rămas pe loc! Petrolul și „U” Cluj, dezamăgirile eșalonului secund

Ionel Luțan 

Tradiţia a rămas pe loc. Petrolul şi U Cluj, dezamăgirile eşalonului secund.

Campionatul Ligii a II-a pleca la drum, vara trecută, cu două formaţii apreciate de mai toţi specialiştii drept candidatele certe la promovarea în primul eşalon. Infrastructura, arenele moderne pe care joacă, fanii numeroşi şi pretenţioşi şi, nu în ultimul rând, o generoasă susţinere financiară, erau argumentele Petrolului şi ale Universităţii Cluj la startul sezonului trecut. Socotelile celor două formaţii au fost stricate de două alte grupări, Chindia Târgovişte şi Academica Clinceni unde stabilitatea, la toate nivelurile, a fost la ea acasă.

Faptul că favoritele au schimbat, în sezonul trecut, mai mulţi antrenori şi jucători pe parcursul derulării competiţiei a cântărit, decisiv, în balanţa ratărilor finale. Nu va fi deloc uşor pentru Petrolul şi „U” Cluj să treacă, vara viitoare, primele linia de sosire după o nouă încercare în acest sens. Lucrurile au luat o turnură neaşteptată, la Ploieşti, după anunţul partenerului finanţator de a ieşi din viaţa clubului, în timp ce clujenii sunt obligaţi să mute la toate nivelurile pentru a şterge urmele proaspetei ratări a promovării.

Va urma o întrecere de eşalon secund mult mai puternică, multe voci autorizate spunând, chiar, că vom asista la cea mai atrăgătoare ediţie de campionat de la Revoluţie încoace. Liga secundă a fost părăsită de câteva echipe cu mari probleme, Dacia Unirea Brăila, ACS Poli Timişoara şi CS Baloteşti primind, în schimb, de la Liga a III-a, formaţii puternice, pe toate planurile, care îşi conturează deja bine intenţiile pentru noul sezon.

Cine va juca, în noul campionat care va debuta la 3 august, rolul major asumat, trecuta ediţie, de surprizele Chindia Târgovişte şi Academica Clinceni?

Lasă un răspuns

Top