You are here
Home > Handbal > CUPA MONDIALĂ 2025 CALIFICAREA SE JOACĂ LA BRNO! ROMÂNIA – CEHIA 31-30 (15-11)

CUPA MONDIALĂ 2025 CALIFICAREA SE JOACĂ LA BRNO! ROMÂNIA – CEHIA 31-30 (15-11)

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

CALIFICAREA SE JOACĂ LA BRNO! 

România a reușit o victorie importantă împotriva Cehiei în prima manșă din play-off-ul pentru calificarea la Campionatul Mondial, care va avea loc în Croația, Danemarca și Norvegia la începutul anului viitor. Secționata României încearcă de mai bine de un deceniu să revină în elita handbalului mondial, acolo a ținut ștacheta ridicată decenii la rând. Câteva semne de redresare se văd, mai ales în ultimul an, sperăm să nu fie o palidă consolare participarea la ultimul EURO.

Elevii antrenați de George Buricea au avut o evoluție apreciată, în compania unei echipe extrem de bune, cu o apărare renumită care primește goluri greu, o apărare eficientă, cu jucători care evoluează la cel mai înalt nivel în campionatele din Europa. Cel mai bun de pe teren mi s-a părut a fi Tomas Piroch, care primă repriză a evoluat pe postul de conducător de joc, apoi în partea secundă a alternat acest post cu cel de inter stânga de unde a reușit câteva goluri extrem de bine venite pentru formația sa.

Elevii antrenați de spaniolul Xavier Sabate au condus în startul meciului având 5-3 și 6-4 în min. 12 și 14, după care tricolorii au avut minute foarte bune de joc reușind să egaleze la 6, apoi, încet-încet să preia conducerea pe tabela de marcaj, intrând la cabine cu un avantaj de 4 goluti: 15-11.

Ar fi fost o diferență care ne-ar fi dat speranțe foarte mari pentru retur dacă această diferență reușeam s-o păstrăm până la finalul meciului mai ales că că am avut și 7 goluri avantaj la un moment dat: 22-15, în min 38. Repriza secundă a fost aprig disputată, cu echipa Cehiei alergând pentru egalare, pe care a reușit-o pe final de meci: 30-30, în min. 58. În ultimele minute ale partidei, GeorgeBuricea a riscat, și a ales să joace în atac fără portar, cu un jucător în plus, și nu alipsit mult să-i iasă această tactică, dacă tricolorii noștri ar fi fost mai concentrați pe semicerc, la finalizare. Până la urmă, România învinge Cehia, cu 31-30, iar calificarea se va juca duminică la Brno.

LOTUL ROMÂNIEI PENTRU DUBLA CU CEHIA

  • Portari: Ionuț Iancu (Steaua), Dan Vasile (CSM Constanța)
  • Extreme: Denis Vereș (Potaissa Turda), Alexandru Andrei (CSM Constanța), Ionuț Nistor (CSM Constanța), Ronald Thalmaier (Potaissa Turda)
  • Pivoți: Alexandru Dedu (Dinamo), Robert Nagy (Minaur Baia Mare), Zavenică Dumitrana (HC Buzău)
  • Linia de 9 metri: Dan Racoțea (Dinamo), Andrei Buzle (Granollers), Tudor Botea (Minaur), Dragoș Hanțaru (Potaissa Turda), Călin Căbuț (CSM Constanța), Gabriel Ilie (CSM Constanța), Andrei Drăgan (CSM Constanța), Daniel Stanciuc (Dinamo), Demis Grigoraș (Benfica), Nicolae Ungureanu (Steaua), Liviu Caba (CSM Constanța)

Lasă un răspuns

Top