You are here
Home > Fotbal > Cristian Onțel – a doua achiziție la Minaur Baia Mare

Cristian Onțel – a doua achiziție la Minaur Baia Mare

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Echipa de fotbal Minaur Baia Mare s-a reunit luni 13 ianuarie 2019, la Stadionul Municipal „Viorel Mateianu” sub comanda trio-ului de antrenori format din Dorin Toma, Vlad Ungureanu și Marius Marian. BaiaMare Sport a informat despre mișcările de trupe de la Minaur. Este vorba de cooptarea în staff-ul administrativ a lui Florin Darida (director sportiv) și a lui Romică Buia (colaborator). De asemenea, prima achiziție a echipei antrenate de Dorin Toma este Cristian Bud, băimăreanul revenind acasă după muți ani.

La reunirea lotului băimărean a fost prezent și Cristian Onțel, a doua achiziție din această iarnă, venit de la Popești-Leodeni, un jucător de bandă stângă, care a debutat la Steaua sub comanda actualului selecționer Mirel Rădoi. Cristian Onțel a fost campional național la juniori C cu Steaua București, dar a trecut și pe la Academia Hagi și a debutat în Liga 1 într-o partidă disputată de Steaua la Iași cu Poli. Este născut pe data de 5 aprilie 1998 și poate juca mijlocaș de bandă stângă dar și mijlocaș central sau atacant.

La reunirea lotului condus de Dorin Toma a fost prezent și Paul Batin care deocamdată se antrenează alături de Cristi Bud & CO, iar dacă nu își va găsi angajament în Liga 1, cel mai probabil se va alătura lotului băimărean în dorința de a promova în Liga 2!

Se mai alătură echipei tehnice și preparatorul fizic Ilgan Burlacenko, soțul handbalistei Iaroslava Burlacenko, pivotul echipei feminine Minaur Baia Mare. Oficialii clubului băimărean au mai anunțat colaborarea cu impresarul Mihai Joița, care va avea posibilitatea să aducă jucători chiar din străinătate pentru completarea lotului pe posturile deficitare. Dorin Toma mai încearcă înregimentarea la echipă a unui fundaș central, mijlocaș de bandă dreaptă (junior) și a unui atacant.

Despre venirea lui Tibor Selymes la Baia Mare, rămâne cum am stabilit. Fostul internațional va deveni membru onorific la Minaur Baia Mare. El fiind angajat cu contract în Asia, va sprijini Minaur Baia Mare cu sfaturi și bineînțeles cu…imaginea sa, și va încerca să vadă elevii lui Dorin Toma în amicalurile din Ungaria.

Plecările de la echipă se știu: Alexandru Muscă, Vlad Suciu, Alexandru Mitracu și Raul Stanciu. Pentru elevii antrenați de Dorin Toma urmează vizita medicală, și o pregătire pe plan local până la plecarea în cantonament, cel mai probabil în Ungaria, unde vor disputa și 3 sau 4 meciuri amicale. Pentru meciurile de pregătire din țară Minaur a ales terenul din Iclod, unde băimărenii vor întâlni Gloria Bistrița pe 25 și 31 ianuarie, Unirea Dej pe 7 februarie și SCM Zalău pe 22 februarie.

Dorin Toma – antrenor principal Minaur Baia Mare, în exclusivitate pentru baiamaresport.ro:

„Bineînțeles că am sunat adunarea, ne reunim puțin mai repede pentru că o să avem și jucători noi și trebuie să ne acomodăm în prima săptămână, să vedem și ce jucători mai reușim să aducem, să-i integrăm cât mai repede pe cei noi în grupul nostru. Cooptarea lui Florin Darida și Romică Buia la Baia Mare o văd ca un plus pentru echipă, nu este nici un fel de presiune, văd un plus de experiență și oricine vine în conducerea noastră vine să ne ajute, nu cred că vine să ne încurce. Toate echipele s-au întărit în această iarnă, este o serie mult mai bună decât cea de anul trecut, contracandidatele noastre sunt Recea bineînțeles, care este pe primul loc iar cealaltă echipă după părerea mea va fi Șelimbărul. Iubitorilor fotbalului din Baia Mare le transmit un An Nou fericit, să fie alături de noi într-un număr cât mai mare, să ne ajute, să ne sprijine și să fie alături de noi pe tot parcursul acestui retur, iar la sfârșit să ne bucurăm toți împreună pentru promovarea în Liga 2!”

Cristian Bud – atacant Minaur Baia Mare, în exclusivitate pentru baiamaresport.ro:

„ Revin după 14 sau 15 ani acasă și îmi doresc foarte mult să ajut la reconstruirea echipei și să îndeplinim toate obiectivele impuse de club. Nu este nici o presiune pentru mine să joc acasă, în fața suporterilor băimăreni, din contră, este o plăcere și o onoare pentru mine că am revenit acasă!  Suporterii băimăreni să fie cât mai mulți alături de noi, să vină să ne susțină la fiecare meci și le promitem că la sfârșitul campionatului o să ne bucurăm împreună de promovare!”

David Simion – fundaș Minaur Baia Mare, în exclusivitate pentru baiamaresport.ro:

„Mă simt foarte onorat pentru că am fost desemnat cel mai bun jucător în anul 2019 la Minaur Baia Mare, sper să fim toți foarte motivați pentru returul de campionat, pentru că trebuie să ne îndeplinim obiectivul comun, adică promovarea și noile transferuri sper să ne ajute și să fie un plus pentru echipă. Sunt mândru că pot să ajut această echipă și mă bucur că avem cea mai bună apărare din serie, asta nu doar datorită mie ci și colegilor din echipă, nu doar a fundașilor ci și a mijlocașilor și atacanților care fac faza defensivă și sper să continuăm tot așa. Suporterilor le transmit să fie alături de noi și să ne susțină în continuare pentru că noi o să dăm tot ce avem mai bun să ne îndeplinim obiectivul!”

 

Sursa foto: www.digisport.ro

Lasă un răspuns

Top