You are here
Home > Fotbal > VLD Trans s-a calificat la Turneul Final al Campionatului Național de Minifotbal

VLD Trans s-a calificat la Turneul Final al Campionatului Național de Minifotbal

Cristi Șimon 

În perioada 7-9 iunie 2019, s-a desfășurat la Cluj-Florești Turneul regional de minifotbal care a avut ca și scop principal calificarea la turneul final al campionatului național. S-au prezentat la startul competiției 24 de echipe, din judetele MARAMURES, SĂLAJ, BIHOR, ARAD, CLUJ și ALBA.  Doar 5 echipe puteau obține dreptul de participare la cel mai puternic turneu de minifotbal din Romania. În acest an, Turneul Final se va desfășura  la Oradea în perioada 5-7 iulie.
 
În județul nostru, singurul campionat de minifotbal afiliat la Federatia Romana de Minifotbal, CAMPIONATUL ELIT SPORT  a fost infintat acum șapte ani de zile, și anul acesta a desemnat  cele mai bune 3 echipe care urmau sa participe la acest turneu regional: NORDIC BOYS-campioana, VLD TRANS-locul  2 și CMC-locul 3.
 
Speranțele de calificare erau destul de mici având în vedere că ultima performanță notabilă a fost în 2016, când cei de la DR BROWNS au reusit calificarea la turneul final de la Hunedoara și  Deva, precedat de turneul de calificare de la Oradea, iar cea mai mare performanta a minifotbalului maramureșean până în momentul de fată este calificarea celor de la DR BROWNS în sferturile competiției, la Turneul National de la ROMAN, în 2014 .
 
Cu toate acestea, băieții noștri au dat dovadă de foarte multă determinare, seriozitate, spirit de fair-play și au avut o evoluție spectaculoasă, astfel încât, în toate cele 3 zile de competiție, în Floresti cea mai des auzită fraza a fost: „Baia Mare are super echipe “!  Campioana noastră, Nordic Boys a avut un parcurs excelent în grupă, terminând pe primul loc grupa!
 
Din păcate, din lipsă de efectiv (la Nordic Boys au lipsit 4 jucători de bază), aceștia s-au oprit în optimi, fiind învinsi de puternica echipă din Salaj, DIA GUARD DIVINO cu scorul de 4-0 !
 
CMC a terminat pe locul 2 în grupă calificându-se mai departe în optimi unde a trecut de AC LUCIANO la loviturile de departajare, iar în sfeturi, din păcate au fost învinși de puternica echipă SISTEMA ARAD cu scorul de 3-1 ! Toți jucatorii au depus un efort fantastic, disputând sâmbătă 3 meciuri pe o caldura infernala de 33 de grade, iar la nivelul gazonului sintetic temperatura ajungând chiar și la 46 de grade!  În opinia mea, strict personală, fără să supăr pe cineva, probabil unul dintre cei mai buni fundași la acest turneu a fost jucătorul celor de la CMC, CVASCIUC DANIEL, iar portarul SEMENIUC VLADIMIR un adevarat înger păzitor, cu intervenții incredibile și o determinare iesită din comun. Dunca Dacian 2 goluri, Țiplea Nichita 2 goluri, Ivasuc Alexandru 1 gol, Onișa Daniel 1 gol, Smical Ionuț 1 gol, Tamaș Raul 1 gol, au fost marcatorii echipei CMC.
 
Cea mai mare performanță din ultimii ani ai unei echipe de minifotbal din județul MARAMUREȘ ii are ca protagoniști pe băieții extraordinari de la VLD TRANS, care au venit cu un scop bine definit, acela de a se califica la Turneul Național, dar într-un final, nici lor nu le-a venit să creadă performanța extraordinară obtinută. În grupe au terminat pe prima poziție, învingând pe LIN&EMA Alba Iulia și, pe gazda competitiei, LUCEAFARUL FLOREȘTI ( echipa care a lasat tuturor un gust amar prin atitudinea deloc demnă de un asemenea nivel). În optimi au trecut cu scorul de 2-1 de FCSB BEIUȘ, iar în sferturi au reușit să treacă, la loviturile de departajare, de puternica echipă FC PREMIERE ARAD .În semifinale, au întâlnit echipa din ARAD, SISTEMA, scorul în timpul regulamentar fiind 2-2, meciul s-a decis la penalty-uri, în favoarea celor de la SISTEMA !  UN NESPERAT LOC 4 PENTRU PUTERNICA ECHIPA BAIMAREANA CARE ÎN LUNA IULIE SE VA PREZENTA LA TURNEUL FINAL DE LA ORADEA ! CHINDE VIOREL MARCATOR PRINCIPAL AL ECHIPEI, FUZI ADRIAN ȘI SCHIOP ANDREI adevaratii stâlpi ai apărării, aproape imposibil de depasit. BLIDAR ANDREI, FĂRĂ SA FIM SUBIECTIVI, UNUL DINTRE CEI MAI BUNI PORTARI LA ACEST TURNEU, ÎMPREUNĂ CU SEMENIUC VLADIMIR DE LA CMC.  ASĂUJAN VLAD, nerecuperat în totalitate dupa accidentarea suferita, a intrat și a făcut diferenta!
 
Cert este că s-a discutat la superlativ de toți jucătorii echipei noastre, și sperăm ca de acuma, să se vorbească mult mai mult la nivel national de minifotbalul băimărean, fiindcă acesta este într-o continuă creștere și rezultatele nu întârzie să apară !
 
FELICITĂM ÎNCĂ O DATĂ TOATE ECHIPELE BĂIMĂRENE ȘI LE DORIM MULT SUCCES CELOR DE LA VLD TRANS la Turneul Final al Campionatului National!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lasă un răspuns

Top