You are here
Home > Rugby > Liga Națională de Rugby > Vlăduț Bocăneț – noul număr nouă al campioanei României!

Vlăduț Bocăneț – noul număr nouă al campioanei României!

 

 

 

 

 

 

Alin Boțioc 

Vlăduț Bocăneț noul număr nouă al campioanei României
 
La circa două luni de la reluarea antrenamentelor, oficialii campioanei României au reușit înregimentarea internaționalului de tineret Vlăduț Bocăneț.
 
Născut pe data de 28 aprilie 1999 în Municipiul Fălticeni județul Suceava, mijlocașul la grămadă de 1,71 m, 75 kg a început să practice rugby-ul la vârsta de 12 ani sub comanda lui Ioan Hău la Clubul Sportiv Rugby Pașcani. Perioada de apogeu a junioratului a fost cea dintre 2012 și 2017 perioadă în care a activat C.S.S.Baia Mare sub comanda cuplului Florin Popovici – Mircea Taloș. Cu acest club a reușit 2 titluri naționale la rugby 15 cu echipele de Under 17 și Under 18, 2 titluri la rugby 7 la Under 17 și Under 19, 1 titlu național la rugby 10 cu echipa de Under 19 respectiv 1 Cupă a României la rugby 15 cu echipa de Under 18. În 2017 face pasul spre prima echipă de seniori din cariera sa, Clubul Sportiv Universitatea Cluj, formație condusă de trioul Horea Hîmpea – Cristi Săuan – Răzvan Roman.
 
Evoluțiile constant bune l-au propulsat pe jucătorul moldav spre naționalele de Under 18 și Under 20 de ani, loturi cu care a fost prezent la patru ediții de Campionat European; 2 la rugby 7 edițiile din Germania și România plus alte două la rugby 15, la ediția din Franța cu echipa de Under 18 în speță cea din Portugalia cu cea de Under 20. Din lista tehnicienilor sub îndrumarea căruia a fost se remarcă; Alexandru Lupu la Under 18 rugby 7, Horea Hîmpea, Cosmin Cioriciu, Dănuț Dumbravă sau Marcel Mihalache. Noul număr nouă al zimbrilor a avut convocare și la naționala Under 23 de ani, fiind o speranță pentru viitorul rugby-ului românesc!

Lasă un răspuns

Top