You are here
Home > Fotbal > Liga 2 Casa pariurilor > Florin Fabian: „Le-am cerut jucătorilor să joace cu sufletul și cu mintea!”

Florin Fabian: „Le-am cerut jucătorilor să joace cu sufletul și cu mintea!”

 

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

ACS Fotbal Comuna Recea a învins ”U” Cluj cu 1-0 (0-0), în etapa 18  a campionatului Ligii 2 Casa Pariurilor, făcând un salt de 3 poziții în clasament, de pe 16 până pe locul 13! Se pare că mișcarea gândită în iarnă de conducătorii de la Recea nu a fost deloc una neinspirată, instalarea lui Florin Fabian la cârma echipei din Recea fiind de bun augur. 

Cu Florin Fabian pe bancă, ACS Fotbal Comuna Recea nu a cunoscut (încă) înfrângerea de la reluarea campionatului. Două rezultate de egalitate: 0-0 cu Concordia Chiajna și 1-1 la Mioveni, și o victorie acasă cu „U” Cluj, echipă cu pretenții de play-off, un eventual succes al șepcilor roșii la Recea ar fi propulsat echipa de la poalele Feleacului până pe locul 4!

Îmbucurător este jocul echipei, care este vizibil mai bun, de la o etapă la alta, dar și siguranța pe care o capătă linia defensivă, spre deosebire de primele etape ale campionatului, când greșeli grave de apărare au dus la singurele înfrângeri de pe teren propriu ale echipei din Recea: cu Csikszereda Miercurea Ciuc (0-1), Viitorul Pandurii Tg. Jiu (3-4) și Petrolul Ploiești (1-2)!

Sâmbătă, echipa Recea va juca la Constanța împotriva echipei lui Ianis Zicu, farul Constanța, iar Florin Fabian este încrezător că elevii săi vor face o partidă bună!

Florin Fabian – antrenor principal  ACS Fotbal Comuna Recea:

„Un meci bun din partea noastră, chiar foarte bun, aș zice. În unele momente de joc chiar am dominat teritorial pe un asemenea teren, și ne-am creat ocazii mult mai multe decât ei. De fapt, ei nici nu știu dacă au avut o ocazie clară de gol. Sunt foarte mulțumit de echipa mea. Am spus când am venit aicea, că am încredre în băieți, am realizat multe până acuma, mă refer că am jucat cu 3 echipe cu buget de Liga 1, Chiajna, Mioveni și „U” Cluj, am reușit să facem 5 puncte și sunt convins că nu ne putem opri aici. Obiectivul este să ne salvăm de la retrogradare, dar în același timp eu le-am spus băieților că încerc să fac o coeziune de grup mai bună decât a fost, încerc să-i ajut pe băieții ăștia tineri să progreseze, unii dintre ei vor juca în Liga 1 din vară, sunt convins de treaba asta, și mă bucur că băieții fac exact ce le cer. Organizare bună de joc, chiar și pe un asemenea teren, încercăm să jucăm, să construim, să ne creăm ocazii, sunt convins că am făcut o treabă bună astăzi și din punct de vedre al creării de ocazii. În rest, mergem înainte, mergem să acumulăm puncte, trebuie să rămânem echilibrați, este foarte important, să pregătim fiecare joc în parte, pentru că fiecare punct e important, punct sau puncte. Recea are stare de spirit și asta e cel mai important și asta s-a văzut și până acuma și sper să se vadă și de-acuma înainte. E o deplasare lungă la Farul Constanța, dar pe mine nu mă sperie nici o echipă din Divizia B, asta am mai spus-o. Pregătesc fiecare meci, luăm meci cu meci, băieții sunt conștienți de asta și au demonstrat și astăzi că nu joacă nici tradiția nici valoarea sau numele jucătorilor ci se joacă pe teren, acolo trebuie să demonstreze că ești mai bun. Mă bucur că au înțeles conceptul meu de joc și filozofia mea de joc. Am o lună jumate de când pregătesc echipa , asta demonstrează că sunt băieți cu o inteligență de joc foarte bună, cu determinare, pentru că astăzzi le-am spus să joace cu sufletul și cu mintea, adică să aibă determinare și să joace cu rașiunea, să gândească fiecare moment de joc cât mai inteligent, să nu le dăm spații, știam că e o echipă care joacă numai mingi lungi, din păcate asta e problema lor, dacă așa vor să ajungă în Divizia A, nu mă interesează. Ne-am achitat bine de sarcini, sunt mulțumit de băieți, mergem și pregătim meciul de la Farul, dar vreau să fim echilibrați !”

Lasă un răspuns

Top