You are here
Home > Fotbal > MINAUR trăiește periculos: Minaur Baia Mare – Someșul Dej 3-2 (0-2)!

MINAUR trăiește periculos: Minaur Baia Mare – Someșul Dej 3-2 (0-2)!

 

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Minaur Baia Mare a fost la un pas să înregistreze a treia înfrângere consecutivă după 0-2 cu Progresul Șomcuta Mare și 1-2 la Club Atletic Oradea. Elevii lui Vasile Miriuță au făcut o primă repriză deplorabilă cu Someșul Dej, pe Stadionul Municipal „Viorel Mateianu” din Baia Mare. Au avut în față o echipă determinată, agresivă, care și-a dorit victoria și care s-au văzut învingători după 45 de minute! În opinia antrenorului Alpar Meszaros, elevii săi s-au bătut singuri în disputa cu Minaur Baia Mare, scorul 2-0 dovedindu-se a fi extrem de periculos!

De partea cealaltă, Vasile Miriuță a suferit mult pe banca tehnică a celor de la Minaur, agitându-se ca un leu în cușcă! Indicațiile sale de pe margine nu au fost auzite așa cum ar fi trebuit de elevii săi, drept pentru care aceștia au fost muștruluiți serios la pauză de antrenorul băimărean. Acest lucru s-a văzut în mitanul secund când băimărenii au întors rezultatul și s-au impus greu cu 3-2, păstrând intacte șansele pentru baraj.

Îngrijorările, însă, rămân…..Am văzut fotbaliștii de la Baia Mare făcând preluări cu exteriorul, aproape tot meciul, mingi pierdute inutil din cauza acestor preluări, care NU se predau în ABC-ul fotbalului, la copii și juniori. Este inexplicabil cum băimărenii au insistat pe tot parcursul meciului cu aceste preluări. În schimb, trebuie să dăm Cezarului ce e al Cezarului, iar în partida de sâmbătă Cezaul a fost ANDREI HATIEGAN cu cele 3 pase de gol care au adus victoria echipei Minaur în fața celor de la Someșul Dej!

După lovitura liberă executată de Donca (min.10), deviată cu capul de Sergiu Costin și respinsă de portarul  Flaviu Bodea de sub bară în corner, oaspeții își anunță intențiile când șutul lui Negru de la 28 m trece pe lângă poarta lui Gudea. În min. 14, Alexandru Core greșește copilăreșete o minge ce se îndrepta spre aut de poartă, oaspeții recuperează, iar Creciunescu îl execută pe Gudea cu un șut plasat din interiorul careului: 0-1! Gazdele revin în atac, Vasile Pop execută o lovitură liberă dar Bodea este la post și respinge în transversală (min.33). În min. 42, o nouă greșeală în defensiva băimăreană, Dobrea este faultat clar în careu și Ștefan Visic transformă lovitura de pedeapsă acordată de centralul Florin Mazilu: 0-2!

Nemulțumit de evoluția propriilor elevi în prima repriză, Vasile Miriuță operează la pauză 3 modificări: intră Andrei Hațieganu, Valer Giurgiu și Bogdan Minteuan. Aceste schimbări dar și impulsul dat de pe bancă de „Tati” schimbă fața jocului. În min. 55 Melinte reduce din diferență trimițând în plasă o centrare venită de la Hațieganu de pe partea stângă: 1-2! Aceaiași fază, parcă trasă la indigou, avea să se repete în min. 73 când același Hațieganu a centrat foarte bine în careul mic lui Melinte, care a îndeplinit o simplă formalitate, trimițând în plasă și egalând: 2-2! Până la golul egalizator Creciunescu a tras puțin pe lângă poartă din 18 m (min.57), iar Gudea a salvat în fața lui Visic (min.69). Oaspeții au mai avut ocazia de a intra în avantaj când șutul lui Boerean a fost respins în corner de Gudea (min.82)! Golul victoriei formației băimărene a fost marcat de Paul Nistor care a trimis cu capul în poartă o centrare venită de pe partea dreaptă a lui Andrei Hațieganu, care și-a trecut, în acest fel, în cont 3 assist-uri: 3-2!

A fost o victorie muncită, care menține echipa antrenată de Vasile Miriuță în lupta pentru baraje!

Vasile Miriuță – antrenor principal Minaur Baia Mare:

„Am început jocul cum nu se poate mai prost. Iar am făcut niște greșeli, pe faza de apărare, care le-am făcut și meciul precedent, am făcut și acel penalty după 1-0. La pauză am avut o discuție mai aprinsă cu ei, am făcut și acele 3 schimbări, pe care eram obligat să le fac, care au adus un plus, și Hațieganu și Minteuan și Giurgiu. Le-am spus la pauză că nu avem nimic de pierdut, să ne ducem peste ei să o scoatem la margine, să venim cu centrări, mai ales că am avut pe Hațieganu și pe Alex doi atacanți masivi și să punem presiune pentru că știam că vor cădea fizic. Îmi felicit băieții, chiar dacă am făcut o repriză slabă,  a doua repriză merită tot respectul meu, pentru că au crezut în ei și nu-i ușor să revii de la 2-0 indiferent cum se numește echipa. E mai greu ca la Divizia A, e normal să suferi, multă lume zice a venit Miriuță, au venit jucători de la Divizia B…Nu e așa. Divizia C e altceva și am văzut asta în aceste 2 jocuri. Dacă nu ai atitudine, determinare n-ai nici o șansă să câștigi, pentru că fiecare echipă se apără bine, au 1-2 jucători care fac diferența. Asta le-am cerut și lor: în primul rând determinare și atitudine. Dacă avem aceste lucruri, plus calitate individuală, care, părerea mea, o avem peste majoritatea echipelor din seria asta, putem câștiga. Important este că am bătut și suntem acolo, suntem în cărți, mai sunt multe meciuri. Important este să mergem la baraj și acolo să încercăm să promovăm!”

Declarațiile lui Vasile Miriuță, dup meci, le puteți urmări mai jos:

Alpar Meszaros – antrenor principal Someșul Dej:

„Cred că astăzi ne-am bătut noi singuri. În prima repriză, pe o superioritate tactică și cred că și fizică, am condus 2-0! 2-0 este cel mai periculos rezultat! Aici, face diferență repriza a doua, faptul că suntem o echipă de amatori, facem doar 2-3 antrenamente pe săptămână și atunci repriza a doua e normal să cadă. Unii sunt în armată, nu pot să vină la antrenament, e și normal să facă greșeli tactice și să cazi fizic. La 2-1 am avut o șansă mare, facem 3-1 s-a terminat jocul, cred că al treilea gol a fost offside mare de tot. Am fost avertizați că va fi un meci greu din TOATE punctele de vedere. Nu cred că Mazilu a condus rău acest meci, doar a fost acel 5% care se dă la gazde. În rest, cred că am arătat bine ca și echipă. Acuma dacă ești pe 3 sau pe 6 e același lucru, contează primele 2 și consider că Zalăul și Baia Mare sunt 2 reședințe de județ care trebuie să mergă la baraj. Consider că doar Zalăul și Baia Mare au șanse să meargă la baraj. Au putere financiară, au lot, au tot, și prin meciul de astăzi, cred că treburile sunt cam rezolvate!”

Declarațiile antrenorului Alpar Meszaros după meci, le puteți urmări mai jos:

MINAUR BAIA MARE – SOMEȘUL DEJ 3-2 (0-2)

Au înscris: Bogdan Melinte (55, 73), Paul Nistor (82) respectiv Creciunescu (14), Ștefan Visic (42 din 11 m)

Arbitri: Florin Mazilu (Satu Mare) – centru; Cosmin Bojan (Tg. Mureș), Zsolt Kopriva (Carei) – asistenți;

Observatori: Dan Monea (Aiud), Ivan Toma (Bistrița)

Cartonașe galbene: Andrei Tînc, Adrian Popa/Sergiu Costin, Flaviu Bodea

Cartonaș roșu: Flaviu Bodea

MINAUR BAIA MARE: Alexandru Gudea – Alexandru Core, Adrian Popa, Andrei Tînc, Krisztian Szekely, Andrei Ofrim, Mircea Donca, Paul Nistor, Vasile Pop, Bogdan Melinte, Alexandru Pop. Au mai jucat: Andrei Hațiegan, Valer Giurgiu, Bogdan Minteuan, Adrian Zaluschi, Răzvan Lupu. Rezerve neutilizate: Karoly Fila, Cristian Paul, Denis Matei, Bogdan Matei. Antrenori: Vasile Miriuță (principal), Vlad Ungureanu (secund), Vlad Țăran (preparator fizic).

SOMEȘUL DEJ: Flaviu Bodea – Ionuț Valea, Sergiu Costin, Alin Toma, Emanuel Nedoru, Alexandru Creciunescu, Dan Bucșa, Mihai Maxin, Ionuț Dobrea, Cătălin Nuțu, Ștefan Visic. Au mai jucat: Paul Colta, Daniel Brumă, Denis Hordovan, Florin Boerean. Rezerve neutilizate: Raul Negrea, Dan Plăian, Cristian Buga, Sebastian Butta, Daniel Popa. Antrenori: Alpar Meszaros (principal), Ionuț Bal (secund).

Sursa foto: Alin Boțioc

Lasă un răspuns

Top