You are here
Home > Rugby > Liga Națională de Rugby > RUGBY Din sud-estul Africii la Baia Mare!

RUGBY Din sud-estul Africii la Baia Mare!

 

 

 

 

 

Alin Boțioc 

Din sud-estul Africii la Baia Mare!

Diriguitorii campioanei României, C.S.M.Știința Baia Mare au reușit în aceste zile achiziționarea centrului Tanaka Brandon Tabonga Mudzekenyedzi. Născut și crescut până la vârsta de șase ani în Republica Zimbabwe (țară situată în sud-estul Africii, cu capitala la Harare), Brandon obține odată cu stabilirea pe teritoriul Noii Zeelande dublă cetățenie.

Născut pe data de 17 iulie 1997, centrul de (1,85m – 101 kg), Tanaka Brandon a jucat pentru prima dată pentru Wellington Rugby atât la Under 16 ani cât și la echipa de Under 18 ani. În intervalul (2016-2018) a activat pe tărâm asiatic evoluând pentru Japan University Rugby Championship.

În anul 2019 este convocat la selecționata de rugby 7 a Noii Zeelande, urmând ca între (2019-2020) să joace la echipa de rugby 7 și rugby 15 Hautapu Naikato Sport Club Rugby. Între 2020-2021, face parte din selecționata a doua neo-zeelandeză Chiefs XV din Hamilton. Pentru prima reprezentativă a Republicii Zimbabwe a jucat de șase ori fiind în prezent convocat pentru meciurile de calificare la Cupa Mondială din Franța 2023, Zimbabwe bifând până în prezent două prezențe la turneul final (edițiile 1987 și 1991). Pe plan sportiv Brandon Tanaka calcă pe urmele unchiului său Kudzai Mudzekenyedzi fost pilier al naționalei Republicii Zimbabwe.

Lasă un răspuns

Top