You are here
Home > Fotbal > Cupa României > Recea elimină Minaur din Cupa României după 2 penalty-uri! Viorel Chinde – omul meciului!

Recea elimină Minaur din Cupa României după 2 penalty-uri! Viorel Chinde – omul meciului!

Ioan R. Ster 

Primul duel dintre Minaur Baia Mare și ACS Fotbal Comuna Recea din această săptămână s-a consumat miercuri, 28 august 2019, pe Stadionul Municipal „Viorel Mateianu”, acolo unde cele 2 echipe maramureșene s-au întâlnit în Cupa României. Așteptările au fost mari atât, din partea suporterilor cât și a specialiștilor care vedeau amândouă echipele printre favorite la câștigarea seriei 5 din Liga 3, și promovarea în Liga 2. Până la urmă a fost un meci modest, mai ales jocul celor de la Minaur Baia Mare, jucătorii antrenați de Dorin Toma, Vlad Ungureanu și Marius Marian, fiiind depășiți la toate capitolele de cei de la Recea.

Partida a început într-o orecare notă de echilibru, Suciu diind cel are are prima șansă să deschidă scorul în min.9, dar lovitura lui de cap trece alături de poarta apărată de Alin Bota. Chinde încearcă și el vigilența lui Balazs, cu un șut din afara careului de 16 m, lateral dreapta, dar portarul băimărean are o intervenție bună și respinge de lângă bară în corner. Amândouă echipele au avut în primul mitan, câte un gol anulat pe motiv de offside de centralul Marius Omuț. Primul care a înscris a fost Romario Rus care a trimis din aproprierea liniei porții, balonul în plasă dar semnalizarea tușierului Bogdan Gireadă a anulat reușita atacantalui de la Recea (min.12). Apoi a fost rândul lui Muscă să înscrie cu capul dintr-o poziție de ofsside (min.21). Ar mai fi de semnalat șutul frumos din voleu a lui Viorel Chinde, din min.25, dar mingea a lovit stâlpul din dreapta porții lui Balazs. A urmat apoi o perioadă în care băimărenii, parcă erau visători în apărare. Viorel Chinde, care a fost și omul meciului, s-a distrat practic cu apărarea băimăreană, făcând absolut tot ce a vrut pe partea stângă a apărării, unde a activat Răzvan Lupu (prima repriză), mai apoi pe flancul drept al apărării, pe postul lui Ciprian Duruș ( a doua repriză). Așa încât, în min.28, Chinde trimite mingea pe lângă Lupu în careul de 16 m, pe partea dreaptă  a atacului, și este faultat de acesta din urmă, centralul Marius Omuț indicând punctul cu var. Execută portarul Alin Bota și înscrie în colțul din dreapta nefericitului portar Balazs: 0-1! În minutele de prelungire ale primei reprize, Mărieș este și el faultat în careu de portarul băimărean Balazs, lovitura de la 11 m fiind transformată de Micaș: 0-2!

Era de așteptat ca pauza să fie un sfetnic bun pentru băimăreni, care ar fi trebuit să facă un tur de forță ca să revină pe tabela de marcaj. N-a fost așa, elevii antrenați de Dorin Toma au făcut o repriză secundă execrabilă, fără o viziune în joc, fără a respecta indicațiile venite din partea conducerii tehnice, sau cele exersate la antrenament. Și nu aș putea spune că motivul pentru care nu au făcut un joc bun în partea a doua a fost pentru că n-au fost lăsați de jucătorii conduși în teren de excelentul Viorel Chinde. Nu ar mai aproape nimic de consemnat din a doua repriză, oaspeții practicând un joc în viteză cu contraatacuri periculoase puratet în special de Chinde, pe dreapta sau Mărieș pe stânga. În min. 61, Berindea (ACSF Comuna Recea), a fost eliminat după 2 cartonașe galbene văzute în doar 2 minute. Primul șut pe spațiul porții apîrate de Bota din repriza secundă, a venit abia în min.82, și aceea a arătat ca o pasă la portar. Toate celelalte încercări de șut nu și-au găsit ținta. Poate a fost căldura mare, poate echipa nu s-a trezit din șocul psihic de la Turda, nu știu. Cert este că Minaur Baia Mare a arătat în acest meci ca o echipă modestă, fără prea mari pretenții, o echipă vlăguită, cu enorm de multe greșeli, cu o apărare visătoare care a primit 3 penalty-uri în ultimele 2 jocuri, o linie de mijloc depășită de toate baloanele și un atac fără inspirație. ACS Fotbal Comuna Recea se califică mai departe în Cupa României, acolo unde așteaptă o echipă de Liga 2.

Alin Bota, căpitan ACS Fotbal Comuna Recea:

„Eu nu am jucat la Baia Mare, la această echipă înființată, am jucat demult. Respectaele mele pentru ei, pentru ce fac aici, este doar un meci de Cupă, azi am câștigat noi după un meci destul de greu, am rămas și în 10 oameni. Sperăm să câștigăm și sâmbătă și să ne îndeplinim obiectivul. Am avut în plus dăruirea, ambiția. A contat foarte mult cel de-al doile 11 m, pe final de repriză. Când intri la pauză cu 1-0 contează, d-apoi cu 2-0. Apoi un pic ne-am relaxat și a fost și acea gafă a juniorului nostru, asta este trebuie să suplinim, de aceea suntem colegi și ne bucurăm pentru victorie. Ca preferințe dintre divizioarele B, să vină la Recea cea mai bună. Partida de sâmbătă va fi cu totul diferită. ei o să aibă mai mare ambiție, deoarece și ei se bazează foarte mult pe campionat. Nu o să câștigăm nici noi Cupa, nici ei nu o să câștigau dacă ne băteau astăzi, principalul rămâne campionatul. Obiectivul nostru în Cupa României este să aducem o echipă de Liga 1 la Recea., am încercat și în anii trecuți, nu am reușit, dar sperăm ca în acest an să reușim!”

Romică Buia, antrenor ACS Fotbal Comuna Recea:

„Un joc bun făcut de băieții noștri, un scor care, zic eu că este meritat, păcat de acea eliminare a lui Berindea, nu-l vom putea folosi sâmbătă, dar avem un lot destul de numeros, la fiecare jucător trebuie să-i vină rândul și să arate că merită să joace titular.Sâmbătă va fi un meci diferit, și ei vor aborda altfel meciul, cred că vor avea o altă echipă, pentru că l-au menajat și pe Lemac, a intrat numai repriza 2, eu cred că da, va fi diferit. Și echipa noastră se va schimba. Sperăm să-i aducem pe băieți cu picioarele pe pământ, a fost un meci de Cupă, un meci frumos, noi am mers mai departe, dar obiectivul nostru este campionatul, și ne vom bucura dacă vom putea aduce o echipă de Liga 1. Și anul trecut și acum 2 ani, am fost la un pas să aducem o echipă de Liga 1. S-a văzut că am fost dominați total după acea eliminare, pentru că și mental, jucătorii știind că au un om în minus se apără, dar și așa am avut 2 ocazii, cu care puteam face 3-0. Trebuie să-i aducem pe jucători cu picioarele pe pământ, sp nu fie așa euforici, să se gândească și la meciul de campionat, pentru că, am spus, campionatul este obiectivul principal al nostru. În prima etapă am câștigat, o victorie grea, muncită, sperăm ca și sâmbătă să aducem cele 3 puncte, pentru că băieții muncesc la fiecare antrenament și arată și un fotbal bun, deci putem să fim acolo sus. Publicului cred că i-a plăcut jocul nostru, și de aceea ne-a susținut, pentru noi nu este în deplasare, suntem toți din Baia Mare, deci nu va fi un meci în deplasare.

CUPA ROMÂNIEI FAZA 3

MINAUR BAIA MARE – ACS FOTBAL COMUNA RECEA 0-2 (0-2)

Stadion Municipal „Viorel Mateianu”

Au înscris: Alin Bota (min.29-penalty), Adrian Micaș (min.45+2-penalty)

Arbitri: Marius Omuc (Satu Mare)-centru, Bogdan Gireadă (Oradea), Radu Pascu (Satu Mare)-asistenți.

Observator:Dan Costin (Zalău)

Minaur Baia Mare: Balazs – Duruș, Suciu, David Simion, Lupu, Giurgiu, Coroian, Răzvan Rus, Bococi, Groza, Alexandru Muscă. Au mai jucat : Szekely, Oșan, Lemac. Rezerve neutilizate: Gudea, Prunescu,Șandor, Bedea. Antrenori: Dorin Toma (principal), Vlad Ungureanu (secund), Marius Marian (portarii).

ACS Fotbal Comuna Recea: Alin Bota – Potcoavă, Kis, Urs, Erdei, Opriș, Adrian Micaș, Berindea, Mărieș, Viorel Chinde, Romario Rus. Au mai jucat: Cohan, Oltean, Maftei. Rezerve neutilizate: Iura, Arthur Teut, Pașca, Vlad Asăujan. Antrenori: Romică Buia (principal), Ovidiu Mic (secund).

Sursa foto: Rafael Heckman

Lasă un răspuns

Top