You are here
Home > Fotbal > PUNCT ȘI DE LA CAPĂT, SAU NU? Minaur Baia Mare a ratat calificarea pentru al doilea baraj de promovare în Liga 2!

PUNCT ȘI DE LA CAPĂT, SAU NU? Minaur Baia Mare a ratat calificarea pentru al doilea baraj de promovare în Liga 2!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Minaur Baia Mare a ratat calificarea pentru al doilea baraj de calificare în Liga 2, după ce a pierdut la Dej, 1-3 (1-1) disputa cu Unirea. Pentru băimăreni a înscris Andrei Hațiegan (min.44)! La Dej formația băiăreană a fost încurajată de galeria Commando Bulldogs, care trăiesc pentru al doilea an consecutiv o mare dezmăgire, după barajul pierdut la penalty-uri în fața celor de la ACS Fotbal Comuna Recea!

După primele 45 de minute băimărenii aveau calificarea în buzunare, dar nu au știut să fructifice acest avantaj și au cedat în partea secundă când au mai încasat 2 goluri! Și uite așa, munca de un an de zile se duce pe apa sâmbetei, într-un sezon în care echipa a fost încropită cu 3 săptămâni înainte de startul campionatului, iar apoi cu 11 noutăți din iarnă. În aceste condiții, tocmai omogenitatea echipei a avut de suferit, deși nici aceasta nu este o scuză pentru ratarea calificării, echipa antrenată de Vasile Miriuță făcând meciuri memorabile pe Stadionul Municipal „Viorel Mateianu”!

Poate jucătorii băimăreni au fost depășiți de miza partidei de la Dej, și nu au știut cum să gestioneze un astfel de meci, dar până la urmă principalul băimărenilor, Vasile Miriuță își asumă o mare parte din ratarea calificării, antrenorul fiind cel care plătește întotdeauna, la final!

Este clar, cu acest sistem competițional, de promovare în Liga 2 după disputarea a 2 baraje, în sistem tur-retur, va fi o misiune extrem de dificilă și la anul, cu condiția ca echipa să ocupe unul dintre primele 2 poziții la sfârșitul sezonului în C10! Tocmai de aceea, trebuie să lăsăm timpul să ne spele rănile, și să ne apucăm încă de acum de treabă, pentru a alcătui un lot valoros, capabil să obțină, până la urmă, promovarea în Liga 2, atât de mult dorită de toată suflarea fotbalului băimărean!

Părintele olimpismului Pierre de Coubertin spunea: „ai câștigat continuă, ai pierdut continuă”! Astăzi simțim gustul amar al înfrângerii, dar într-o zi vom simți și gustul dulce al victoriei, al promovării! Așadar, MINAUR ai câștigat continuă, ai pierdut continuă!

Punct și de la capăt, sau….NU? 

Sursa foto: CS Minaur fotbal

2 thoughts on “PUNCT ȘI DE LA CAPĂT, SAU NU? Minaur Baia Mare a ratat calificarea pentru al doilea baraj de promovare în Liga 2!

  1. Mare dezamăgire, așteptam cu nerăbdare ca Baia Mare sa urce în ierarhia fotbalului romanesc, din păcate nu se întâmplă nici anul acesta…! Cred că cei care conduc și susțin această echipă, trebuie sa facă o strategie pe termen lung, cu oameni de fotbal pricepuți, cu băimăreni, oameni care cunosc fotbalul băimărean, îl respectă și își doresc performanță!

    1. Un comentariu pertinent…Cu toții ne dorim ca vechile tradiții din fotbalul românesc să ajungă acolo sus, să avem un campionat atractiv pentru toată lumea, stadioane pline, pnetru că cei care au ochi să vadă că fotbalul chiar este un fenomen social! Cu toate aceste, de cele mai multe ori, cel mai bun…câștigă!

Lasă un răspuns

Top