You are here
Home > Fotbal > Octavian Pavel: „Mi-aș dori să fie un arbitraj corect, fără părtiniri!”

Octavian Pavel: „Mi-aș dori să fie un arbitraj corect, fără părtiniri!”

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

A mai rămas puțin până la primul fluier al Barajului de promovare în Liga 2, dintre Minaur Baia Mare și ACS Fotbal Comuna Recea, care va avea loc miercuri 5 august 2020, pe Stadionul Municipal „Viorel Mateianu” din Baia Mare! Investițiile în infrastructura sportivă și fondurile alocate echipei de fotbal din comună, stabilitatea financiară de la echipă, au adus și rezultate bune ale echipei antrenate de Ciprian Danciu și Ovidiu Mic. Pentru al doilea an consecutiv, ACS Fotbal Comuna Recea se bate la promovare în Liga 2, este una dintre echipele de top din eșalonul al treilea al fotbalului românesc. dacă anul trecut au lăsat impresia că nu-și doresc promovarea, după rezultatele surprinzătoare înregistrate pe ultima sută de metri a sezonului, anul acesta Recea se simtă pregătită să facă pasul spre Liga 2! Pentru aceasta, are de trecut în dublă manșă chiar de Minaur Baia Mare, echipă antrenată de Dorin Toma, specializat (deja) în promovări cu echipa din Baia Mare. 

Au curs nemulțumirile din tabăra celor de la Recea, începând cu nedreptățile suferite în prima etapă a returului de la Cugir, până la contestarea soluției găsite de FRF pentru a stabili promovatele în Liga 2. S-a vorbit și despre un anumit tip de trădare din partea lui Romică Buia, care după ce a fost dat afară de la Recea, ca pe o măsea stricată, și-a găsit de lucru chiar în staful administrativ de la Baia Mare. Nici relația lui Romică cu Ovidiu Mic nu mai este ce a fost, „Figo din Carpați” reproșându-i lui Ovidiu că a acceptat să lucreze sub bagheta lui Ciprian Danciu, actualul antrenor al echipei ACS Fotbal Comuna Recea. Nemulțumiri mai există la Recea și față de presa sportivă locală care nu și-a găsit timp să evoce și promoveze rezultatele și evoluției liderului seriei C5! O mulțime de nemulțumiri și frustări, care refulează în această tensiune simțită în disputele dintre cele două echipe maramureșene. 

Până la urmă, nu va fi vorba despre nici un blat politic, așa cum  vehiculau informațiile în spațiul public, fără vreo dovadă concretă. Mai mult, Consiliul Județean Maramureș, prin vocea președintelui Gabriel Zetea a confirmat continuarea colaborării cu echipa de la Recea, care va avea, în continuare, susținere financară din partea forului de pe Gheorghe Șincai. Asta, deși se vorbește tot mai mult de noua structură sportivă care va lua locul actualei echipe Minaur Baia Mare!

Am încercat să luăm un punct de vedere antrenorului principal de la Recea – Ciprian Danciu – referitor la acest prim meci de baraj, așa după cum și Dorin Toma antrenorul principal de la Baia Mare ni l-a oferit. Răspunsul a fost unul sec, și eu cred că spune multe despre atitudinea conducerii de la Recea față de presa sportivă: „Au prima șansă!” 

Ca atare, ne-am îndreptat acolo unde am avut întotdeauna ușa deschisă, către finanțatorul principal al  echipei, Primaria Comunei Recea, condusă de Octavian Pavel, cel care a înțeles nevoia de transparență față de interesul iubitorilor de fotbal față de acest baraj. 

Octavian Pavel – primar Comuna Recea

„Eu zic că primul meci de la Baia Mare va fi un meci foarte strâns, foarte echilibrat, și parcă văd, primele minute vor fi de studiere, de tatonare a echipelor. Șanse au amândouă echipele și eu îmi doresc să fie un meci  curat, să fie un meci fair-play, dintre două echipe în care aproape toți jucătorii se cunosc unul pe celălalt, fiind și prieteni sau colegi de breaslă, vreau să fie o atitudine pozitivă pe toată durata de desfășurare, nu numai a celor 90 de minute de la Baia Mare, ci și a celolrlalte de la Recea. Nu cred că perioada lungă de inactivitate din luna martie până acum își va pune amprenta asupra calității jocului, pentru că jucătorii ambelor echipe sunt jucători cu experiență. Din câte am înțeles și Baia Mare se pregătește asiduu cum face și Recea. Jucătorii de la Recea sunt foarte determinați, chiar am fost în calitate de primar și suporter al echipei, la câteva antrenamente săptămâna trecută și am văzut determinare pe chipurile jucătorilor și antrenorilor pentru a da tot ce pot în teren. Echipa și noi ne dorim promovarea în Liga 2, forța financiară o avem promisă în caz de victorie, în caz de calificare, în caz de promovare. Să sperăm că totul va fi bine. Încă odată, din punctul meu de vedere, meciul îl văd foarte echilibrat, cu șansă pentru amândouă echipele, cel mai bun să câștige, mi-aș dori să fie un arbitraj corect, să nu existe părtiniri, greșelile, da, se pot întâmpla oricui, dar să nu fie de așa natură ca să strice calitatea jocului!”

One thought on “Octavian Pavel: „Mi-aș dori să fie un arbitraj corect, fără părtiniri!”

  1. E bine că publicați faptul că Romică Buia îi reproşează lui Ovidiu că lucrează cu Ciprian Danciu, dar a-ți uitat să scrieți că Danciu Ciprian l-a dus la Rocar în prima divizie, când Buia juca la o echipă de liga a 3-a.

Lasă un răspuns

Top