You are here
Home > Opinii > MTS continuă batjocura la adresa maramureșenilor! Ne tratează cu aroganță, indiferență și…COPY-PASTE!

MTS continuă batjocura la adresa maramureșenilor! Ne tratează cu aroganță, indiferență și…COPY-PASTE!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Ministerul Tineretului și Sportului continuă atitudinea arogantă, și tratează maramureșenii cu  dispreț și …COPY PASTE! Am tot scris și am încercat să aflăm răspunsuri de la ministerul condus de Eduard Novak referitor la oprirea finanțării investițiilor la Complexul Sportiv Național „Lascăr Pană” din Baia Mare! 

Conducerea Complexului Sportiv Național „Lascăr Pană” din Baia Mare a (re)înaintat propunerile și nevoile de investiții în bazele sportive aflate în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului după cum urmează:

 • Construcție nouă stadion de atletism – 42.844.673,82 lei
 • Vestiare bazin olimpic acoperit – 735.000 lei
 • Sistem de cronometraj bazin olimpic descoperit – 400.000 lei
 • Modernizare vestiare și grupuri sanitare Sala Polivalentă „Lascăr Pană” – 300.000 lei
 • Tabela electronică Sala Polivalentă „Lascăr Pană” – 195.051 lei
 • Sistem sonorizare Sala Polivalentă „Lascăr Pană” Baia Mare – 164.850 lei
 • Documentație tehnico-economică Complex cazare și cantină Stibina – 120.000 lei
 • Tabela electronică Stadion Rugby „Lascăr Ghineț” – 105.933 lei
 • Sistem sonorizare Stadion Rugby „Lascăr Ghineț” – 47.100 lei
 • Hotel Sport – valoare rămasă – 3.851.250 lei
 • Bazin descoperit – valoare rămasă – 1.397.507 lei
 • Sala de Sport pe structură ușoară – valoarea rămasă – 8.330 lei

Toate aceste sume au fost solicitate MTS prin Nota de fundamentare nr. 210/12.02.2021, iar Bugetul aprobat pe anul 2021 pentru CSNLP este de ZERO LEI, conform bugetului aprobat de MTS cu nr. 268/22.03.2021!!!!!!!!!!

Am continuat să fim încăpățânați și să întrebăm DE CE? Mă bucur că strigătul nostru în neant a avut ecou și în rândul deputatului USR-PLUS Brian Cristian care a pus  cam aceleași întrebări în interpelările sale către MTS, cu atât mai mult cu cât Domnia Sa este și Președintele Comisiei de Tineret și Sport din Camera Deputaților! Ba, chiar aș spune că a enunțat întrebările ca un veritabil jurnalist, doar că în politică se câștigă mai bine! Interpelarea sa către Ministrul Eduard Novak o puteți găsi AICI 

 1. Care este viitorul Complexului Sportiv Național „Lascăr Pană” din Baia Mare?
 2. În ce măsură aveți în vedere Complexul Sportiv Național „Lascăr Pană” din Baia Mare pentru organizarea unor evenimente sportive naționale și internaționale în anii următori?
 3. În ce măsură aveți în vedere Complexul Sportiv Național „Lascăr Pană” din Baia Mare ca bază de antrenament pentru loturile naționale și care ar fi sporturile de performanță pentru care îl pregătiți?
 4. Veți accepta, în continuare, un manegement neperformant și administrarea defectuoasă a patrimoniului?
 5. Considerați că este necesar un audit extern pentru analiza activității CSN „Lascăr Pană” și a celor 60 de angajați în ultimii 2 ani de activitate?
 6. O analiză a modului în care s-au făcut angajările la momentul înființării CSN este luată în considerare?
 7. Care sunt rapoartele de activitate a celor 60 de angajați din anul 2020?
 8. Activitatea sportivă a fost întreruptă, iar echipa de management a avut ocazia de a se concentra pe munca de birou, pe pregătirea unor proiecte de dezvoltare a centrului sportiv. V-au fost înaintate astfel de proiecte din partea CSN Baia Mare?
 9. Suspendarea activităților sportive, dar și a celor care presupun masă și cazare ar fi permis o mai bună mobilizare pentru finalizarea investițiilor în renovarea imobilelor. În anul 2020 nu s-a realizat nimic (!!!!) semnificativ. Aveți de gând să accelerați ritmul în acest an, înainte de reluarea activităților?

Trebuie să recunosc că paleta de întrebări este foarte bine aleasă, iar răspunsurile MTS ar fi trebuit să ne lămurească, dacă nu măcar să ne dea o urmă de speranță că lucrurile se vor mișca și la Baia Mare. Surpriza totală vine din răspunsul MTS, care nu a făcut nimic altceva decât să dea COPY-PASTE la răspunsurile oferite redacției noastre la numeroasele solicitări pe care le-am făcut de peste un an de zile. MTS-ul ne „omoară” cu textul de lege care a înființat acest Complex Sportiv Național și cu sumele alocate acestuia din 2018 încoace. Nu a făcut altceva decât să demonstreze că sub guvernarea PSD, cu secretarul de stat Cosmin Butuza la butoane, în Maramureș s-au alocat bani de investiții. Bun, asta o știe, deja, toată lumea, și este în defavoarea celor până mai ieri erau în opoziție și strigau în piața mare de corupția de la MTS și CSN! 

Suntem în luna iunie iar alocarea pentru investiții la CSN „Lascăr Pană” este tot…ZERO! Asta, deși am primit asigurări că nu va rămâne așa! În altă ordine de idei, Excelența Sa Prefectul județului Maramureș continuă să tacă, din postura sa de reprezentant al Guvernului în teritoriu, și au trecut 2 luni de când tot …așteptăm!

Ca să păstrăm „protocolul” unor astfel de demersuri, să cităm și din răspunsul MTS, un răspuns care denotă aroganță, indiferență și ipocrizie, din moment ce repeți la nesfârșit același răspuns pentru toate instituțiile care te iau la întrebări, fără a se întâmpla absolut nimic:

„Având în vedere numărul foarte mare de imobile aflate în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului, care necesită un buget anual foarte mare (????), pentru întreținerea și modernizarea acestora în vederea aducerii lor la standardele de calitate și funcționare conforme cu cerințele actuale, buget care în prezent, nu poate fi asigurat de către Ministerul Tineretului și Sportului, prin aprobarea legislației în domeniul descentralizării o mare parte din patrimoniu respectiv va trece în administrarea unităților adminstrativ teritoriale (primării sau consilii locale), astfel creându-se posibilitatea redirecționării unor fonduri mai mari în vederea întreținerii și modernizării celor 10 Complexe Sportive Naționale, care vor rămâne în administrarea directă a ministerului!” (Răspunsul primit de deputatul Brian Cristian la interpelarea nr. 449A/24.02.2021).

Să nu fie vreo țeapă dâmbovițeană de genul luați voi în patrimoniu, investiți masiv iar noi administrăm! Hai, sictir…

Nemulțumit vizibil de răspunsul primit de onor MTS, deputatul Brian Cristian, președintele Comisiei de Tineret și Sport din Camera Deputaților, revine în data de 26.05.2021 cu o nouă interpelare, și alte întrebări despre aceiași problemă care ne doare pe noi toți: Complexul Sportiv Național „Lascăr Pană” din Baia Mare!

Deocamdată, răspunsul se lasă așteptat, dar punem pariu că vom avea parte de un nou….COPY-PASTE??? În caz contrar, berea de rigoare o dau eu la sediul redacției, cui crede că se va mișca ceva….iar răspunsul ne va mulțumi!

Și o ultimă întrebare …retorică: mai avem și alți parlamentari interesați de SPORTUL DIN MARAMUREȘ?

Sursa foto: pagina personală de Facebook Brian Cristian

 

 

 

Lasă un răspuns

Top