You are here
Home > Opinii > A MURIT GIGI STAICU! Fostul antrenor de la FC Baia Mare avea Alzheimer și a încetat din viață la 85 de ani!

A MURIT GIGI STAICU! Fostul antrenor de la FC Baia Mare avea Alzheimer și a încetat din viață la 85 de ani!

 

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Gigi Staicu fostul antrenor de la FC Baia Mare a ]ncetat din viață la vârsta de 85 de ani, suferind de Alzheimer. Gigi Staicu a fost considerat primul mare produs al echipei CCA (viitoarea Steaua), care a dominat fotbalul românesc în anii 50, pentru care a jucat în perioada 1957-1963!

Printre alții, el i-a pregătit pe Gică Popescu, Dan Petrescu, Ionuț Lupescu, Florin Prunea sau Ioan Ovidiu Sabău. A fost antrenor federal și marele său regret a fost că i-a fost interzisă participarea la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din anul 1984 cu echipa olimpică a României, datorită boicotului țărilor comuniste și refuzului de a participa la acea Olimpiadă! În orice caz, cele mai mari performanțe la Jocurile Olimpice le-am obținut la acele jocuri olimpice, la sporturi individuale. A fost de-a lungul vieții antrenor federal și a antrenat naționala feminină a României în perioada 2002-2007. A fost coleg de echipă cu legendarii Apolzan, Constantin, frații Zavoda, Bone, Onisie, Alecsandrescu  Voinescu  sau Nae Tătaru!

Ca antrenor a reușit două promovări și o finală de Cupa României cu Olimpia Satu Mare! A antrenat și la FC Baia Mare, și a mai fost tehnician la FC Bihor, FC Brașov, Jiul Ptreoșani, UM Timișoara sau Universitatea Cluj.

Gigi Staicu a plecat la îngeri să antreneze alți granzi ai fotbalului românesc, plecați prematur dintre noi, lăsând un gol imens în fotbalul românesc!

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!

Sursa foto: fcsteaua.ro

Lasă un răspuns

Top