You are here
Home > Uncategorized > Minaur Baia Mare învinge la scor de tenis Sticla Arieșul Turda! Etapa viitoare derby-ul care poate schimba liderul!

Minaur Baia Mare învinge la scor de tenis Sticla Arieșul Turda! Etapa viitoare derby-ul care poate schimba liderul!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Minaur Baia Mare și-a luat revanșa în fața echipei Stcilei Arieșul Turda, după înfrangerea (1-2) suferită în prima etapă a sezonului competițional din Liga 3 seria 5! Elevii lui Dorin Toma, Paul Ungureanu și Marius Marian au învins sâmbătă, pe teren propriu cu 6-0 (3-0) echipa Sticla Arieșul Turda în prima etapă a returului și s-a apropiat la 2 puncte de liderul ACS Fotbal Comuna Recea, care a remizat la Cugir cu Metalurgistul, după ce au fost conduși cu 1-0 și au avut 2 goluri anulate! Glourile băimărenilor au fost înscrise de Cristian Bud (min.12, 42,70,79) și Paul Batin (min.26-penalty, 78).

Partida de ieri a fost controlată de la un capăt la altul de băimăreni și nu s-a pus nici o clipă problema învingătoarei. Minaur a condus la pauză cu 3-0 și un penalty rata de Hăjmăjan în min. 45.Sticla Arieșul Turda nu a pus prea mari pobleme băimărenilor, partida fiind controlată de la un capăt la altul de formația antrenată de Dorin Toma.

De altfel, cu pretențiile de promovare de la Baia Mare, declarate încă de la începutul sezonului, cam așa ar fi trebuit să se desfoare toate meciurile disputate acasă de Minaur Baia Mare. Dor tehnicianul băimărean s-a văzut nevoit să se adapteze condițiilor apărute ulterior startului de campionat când Sorin Șerban a fost transferat, iar la serviciile unui alt jucător s-a renunțat.

În partida de ieri s-a văzut că Minaur Baia Mare și-a rezolvat problema în atac, acolo unde băimărenii au suferit cel mai mult în turul de campionat. Amândoi atacanții băimăreni au înscris, Cristian Bud  (4 goluri) și Paul Batin (2 goluri) rezolvând problema învingătoarei, și datorită experienței lor superioare, cu sute de meciuri în Liga 1, cu adversari de calibru. Așa cum anticipam, Dorin Toma a schimbat registrul tactic, jucând cu 2 vârfuri și acest lucru s-a văzut și pe tabela de marcaj.Este adevărat și faptul că echipei Minaur i-a ieșit apoape tot, cu cei doi atacanți frunctificând orice oportunitate, dar și cu un Ciprian Duruș în formă de zile mari, în postură de servant pentru autorii golurilor.

Până una alta, Minaur Baia Mare este în grafic și așteaptă încrezătoare etapa de săptămâna viitoare, când se va disputa derby-ul seriei, la Recea cu ACS Fotbal Comuna Recea. Partida dintre Rcea și Baia Mare ar putea consemna și schimbarea de lider în serie dacă Minaur învinge la Recea, într-un meci mai mult decât o revanșă. De consemnat și sprintulș spre locurile fruntașe ale echipei Viitorul Șelimbăr (învinsă la Baia Mare cu 5-0, cu Adrian Șter în formă de zile mari), care și-a câștigat cele 3 puncte fără a disputa partida de la Alba Iulia cu Unirea. Echipa din Cetatea Alba Iuliei a anunțat Federația Română de Fotbal că nu poate organiza partida de pe propriul teren din cauza problemelor financiare, ca atare au pierdut la masa verde meciul cu Viitorul Șelimbăr. Rămâne de văzut dacă etapa viitoare vor putea face deplasarea la Bistrița pentru a nu risca excluderea din Liga 3. Acest lucru depinde de tranșa de bani pe care echipa o are de încasat de la Al Hilal, până în data de 14 martie. Dacă lucrurile se vor remedia la Unirea atunci dezvantajați vor fi cei de la Minaur Baia Mare care vor trebui să joace la propriu partida cu Unirea chiar la Alba Iulia. Chiar și așa, echipa antrenată de Dorin Toma trebuie să facă cât mai puțini pași greșiți în drumul spre Liga 2, iar atmosfera de la echipă este una extrem de bună, un mediu propice de lucru, profesionist, garanția viitoarelor rezultate.

Cristian Bud – atacant Minaur Baia Mare:

„Mulțumesc echipei care m-a ajutat să înscriu cele 4 goluri. Un meci greu, fiecare meci îl luăm în parte și la final sperăm să promovăm, pentru că ăsta e obiectivul și sperăm să-l realizăm cât mai repede. De asta am fost aduși la Baia Mare, ne facem doar meseria și încercăm la fiecare meci să dăm totul pentru echipă, pentru oraș. Mă bucur foarte mult că m-am întors acasă, și eu și Paul la fel, ne bucurăm să ajutăm echipa, vrem să ajutăm cât mai mult. Nu e nici un derby cu Recea! Derby e FCSB cu Dianmo, acelea sunt derby-uri, acesta e un meci ca oricare altul. Lăsați titlul cu hatrick-ul pentu următorul week-end!”

Paul Batin – atacant Minaur Baia Mare:

„Ne-am întors acasă ca să facem treabă, mă bucur foarte mult că ne-a ieșit în acest meci și sper să iasă în continuare. Și eu și Cristi Bud suntem jucători cu experiență care am jucat în Liga 1, la nivel înalt, am mai jucat împreună, ne cunoaștem foarte bine. Avem meciuri, în continuare, destul de grele, returul este la început și sper din tot sufleul să ne facem cât mai bine treaba. Sincer să fiu nu mă așteptam la scorul ăsta, știam că o să avem un meci destul de greu, terenul a fost greu dar important sunt cele 3 puncte și cu atât mai frumos că a ieșit scorul ăsta. Sincer, pe mine personal nu mă interesează de Comuna Recea, eu sunt focusat pe ce se întâmplă aicea, părerea mea, cel mai bun să câștige, și campionatul și meciul de sâmbătă. Avem o săptămână în care trebuie să ne pregătim destul de bine și vedem sâmbătă ce o să fie. M-am uitat și eu puțin pe clasament și am văzut cum se joacă și să știți că ne ajută puțin aceste 4 etape, cum jucăm meciurile. Jucăm acasă, în județul Maramureș toate 4 meciurile și pentru noi e foarte bine chestia asta. Nu mă interesează de Șelimbăr, de Recea, de nimeni. Trebuie să ne facem noi cât mai bine treaba, am vorbit băieții împeună cu staff-ul, avem 15 meciuri, care trebuie să le câștigăm toate, și părerea mea, dacă ai câștigat toate cele 15 meciuri nu ai cum să nu fi promovat. Mă simt foarte foarte bine la Baia Mare, mă bucur că m-am întors, este un pas înapoi pentru mine venind de la prima Ligă la Liga 3, dar am venit cu sufletul, am venit să ajut echipa să promoveze, sper din tot sufletul să ne atingem obiectivul și de la vară să jucăm în Liga 2, acolo este fotbal, nu în Liga 3. Foarte frumoasă primirea spectatorilor, mă bucru, mă așteptam să fie mai multă lume, dar cred că și din cauza vremii, dar pe parcurs o să aducem cât mai multă lume la stadion. Nu vreau să pun presiune pe mine, eu sunt hotărât să-mi fac treaba, nu contează cine dă goluri, important e să câștigăm. Am vorbit împreună toți, nu e important cel care marchează, important e să rămână cele 3 puncte la noi, acuma cu atât mai bine că am reușit să marcăm amândoi, am venit amândoi acasă după 10-11 ani și ne-a ieșit astăzi. Nu e vorba că nu doream să bat eu penalty-ul, dar sunt genul de băiat care las și pe alții, nu sunt genul care să dau numai eu, dacă pot să ajut și pe alt coleg, să-și intre în mână să prindă încredere, dar…o să analizăm, data viitoare o să bat eu.”

Dorin Toma – antrenor principal Minaur Baia Mare:

„Bineînțeles că sunt fericit astăzi, dar pentru scurt timp, până luni. De luni începe treaba, trebuie să pregătim alt joc. Îmi felicit jucătorii pentru atitudinea, determinarea pe care au avut-o. Îmi pare rău că jocul nu a fost ridicat la ceea ce am pregătit, datorită stării gazonului, dar cât de cât terenul s-a prezentat bine și am reușit să punem în aplicare ceea ce am pregătit toată iarna. Toată echipa cred că a jucat astăzi foarte bine, cei doi jucători din față sunt de un nivel superior, experiența lor a ajutat foarte mult echipa, dar în echipă sunt și ceilalți. Aici înseamnă tot lotul de 26 de jucători, tot lotul de 18 și cei 11 care intră. Bineînțeles, ei trebuie să aducă acest plus, l-au adus astăzi, îi felicit pentru acest lucru și trebuie să rămânem cu toții modești pentru că mai avem mult până la capăt.Din păcate am avut un hucător care trebuia să joace, a avut o entorsă, a trebuit să schimb puțin registrul tactic și până la urmă a ieșit bine. Toți care sunt în lot trebuie să fie pregătiți, nu se știe niciodată când le vine rândul. A jucat Cordoș astăzi, ajucat foarte bine, mă bucur pentru el și îl felicit, la fel ca și pe ceilalți.Ne așteaptă o partidă dificilă. Recea are prima șansă, este echipa aflată pe primul loc, o echipă care n-a pierdut într-o deplasare foarte grea și va fi un joc greu. La fel va fi și acolo,  starea vremii își va pune amprenta asupra jocului. Nu putem ști dacă ne avantajează programul primelor 4 etape. Vom ști când se va trage linie și vom vedea că avem maxim de puncte.În ciuda terenului greu echipa s-a mișcat foarte bine, multă mobilitate, am puțin greoi la centrul terenului primele 30 de minute, după care încet-încet am pus stăpânire pe joc, pe centrul terenului și bineînțeles în faza ofensivă. Nu pot să spun că am învățat ceva din startul de campionat. Startul de campionat ne-a prins puțin nepregătiți. Am pregătit un registru tactic cu Sorin Șerban, pe care l-am vândut că nu mai aveam ce să transferăm. Am transferat un jucător de 2000, la care am renunțat după 2 săptămâni. Sunt lucruri pe care le-am schimbat pe parcurs. După primele etape în care am dat greș, a trebuit să integrăm jucătorul pe care l-am transferat, să schimbăm tot registrul tactic, să introducem un portar junior și acest lucru a dus la un câștig pentru noi. De pe locul 13 a 3-a sau a 4-a etapă am ajuns pe locul 2, cu puțin noroc puteam termina chiar pe primul loc, fără cele 2 semieșecuri acasă. Dacă s-a întâmplat să nu se prezinte Alba Iulia în prima etapă, asta este. eu mi-al dori să participe Alba Iulia mai departe, să nu se desființeze, să continue, dar dacă va juca noi ne vom face treaba și va trebui să câștigăm și la Alba Iulia.”

Minaur Baia Mare – Sticla Arieșul Turda 6-0 (3-0)

Stadion Muncipal „Viorel Mateianu” Baia Mare

Spectatori: cca500

Au înscris: Cristian Bud (min. 12, 42, 70, 79), Paul Batin (26-penalty, 78)

Arbitri: Alexandru Dan Gornic (Arad) – centru; Andrei Pantea (Arad), Sebastian Pantea (Arad) – asistenți

Observatori FRF: Sergiu Beichi (Satu Mare), Viorel Vancea (Oradea)

Desfășurarea partidei: AICI 

Clasament : AICI

Sursa foto: Rafael Hekman

One thought on “Minaur Baia Mare învinge la scor de tenis Sticla Arieșul Turda! Etapa viitoare derby-ul care poate schimba liderul!

Lasă un răspuns

Top