You are here
Home > Editorial > Are sau nu Cătălin Cherecheș susținere în revigorarea fotbalului băimărean?

Are sau nu Cătălin Cherecheș susținere în revigorarea fotbalului băimărean?

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

„6-0 (3-0). Acesta e scorul cu care s-a încheiat partida de sâmbătă, 7 martie 2020, dintre CS Minaur Baia Mare și Sticla Arieșul Turda, în prima etapă din returul seriei 5 din Liga 3. Pe un teren deloc prietenos, din cauza vremii, băieții noștri s-au impus categoric în fața echipei din Turda. Golgheterii echipei băimărene, Paul Batin și Cristi Bud, au confirmat frumos după ce s-au alăturat proiectului nostru ambițios. Îi felicit pe ei și pe colegii lor și îi asigur de tot sprijinul meu și al administrației publice locale în obiectivele comune, pe termen scurt și pe termen lung, promovarea în Liga 2, apoi în primul eșalon al fotbalului românesc. Băimărenii și Baia Mare merită să fie din nou în prim plan, și din punctul de vedere al sportului rege!”, a scris primarul Cătălin Cherecheș pe pagina sa de Facebook, după victoria la scor de tenis pe care Minaur Baia Mare a obținut în etapa 16 (prima a returului) din C5!

A fost o iarnă cu destule evenimente la echipa Minaur Baia Mare. Echipa și-a completat staff-ul adminsitrativ cu Tibor Selimeș (director de imagine), Romică Buia (consilier tehnic), Florin Darida (manager sportiv), iar lotul a fost întărit cu 7 nume noi: Paul Batin, Cristian Bud, Claudiu Pamfile, Cristian Onțel, Eugen Zasavițchi, Paul Hăjmăjan și Florin Cordoș. Dintre acești jucători, 6 au evoluat contra Stcilei din Turda (Cristian Onțel n-a evoluat din cauza unei accidentări). Toate acestea nu sunt întâmplătoare. Baia Mare vrea să evolueze sezonul viitor în Liga 2!

Pentru prima oară, după foarte mulți ani, nu contează doar ca Baia Mare să aibă o echipă în Liga 2, mai apoi în Liga 1, ci se dorește o revigorare a fotbalului băimărean într-un proiect lansat de primarul Cătălin Cherecheș, care cuprinde, pe lângă o echipă competitivă care să atace 2 promovări la rând, asigurarea unor baze materiale necesare performanței și creșterea juniorilor în orșaul nostru, care odinioară era pe prima pagină a coiadelor centrale prin performanțele realizate de echipa lui Viorel Mateianu. Și nu numai…De aici au plecat un Miriuță, Buia, Vasc, sau mai nou Cristi Bud și Paul Batin, cei doi atacanți venind cu sufletul alături de acest proiect.

Primul care am scris și am zis, am fost sceptic, în privința declarațiilor edilului nostru cu privire la fotbalul băimărean, am fost eu, având exemplul anilor trecuți, când undeva, ceva s-a rupt! S-a pornit de la zero, iar astăzi avem o echipă Minaur (eu nu i-aș schimba denumirea datorită unicității sale) care are șanse mari de promovare în Liga 2, și o echipă care chiar arată bine în momentul de față. Am fost martorul indiferenței autorităților locale, în speță Consiliului Local și Primăriei Baia Mare, de care depinde soarta echipei de fotbal, pentru că nu pot cataloga tăcerea care exista la un moment dat în jurul fotbalului. M-am gândit că, într-adevăr Cătălin Cherecheș nu se pricepe la fotbal și dorește să se bage într-un domeniu pe care nu-l stăpânește, și ne întrebam cu toții, iubitorii fotbalului din Baia Mare cu ce am greșit și păcătuit să fim privați de fotbal în Baia Mare.

Lucrurile par a se schimba cu viteză în acest domeniu atât de drag nouă, și ceea ce am gândit noi, sau judecat la (in)justa valoare par să nu se mai potrivească cu realitatea. Am cerut proiect pentru fotbalul băimărean, nu vrem să facem act de prezență în nici o competiție fotbalistică, vrem să contăm, să facem performanță, să aducem gloria de altădată a fotbalului pe malurile Săsarului. Pentru prima dată, după foarte mulți ani, mult hulitul dar și adoratul în egală măsură Cătălin Cherecheș vine în fața băimărenilor cu un proiect de-a dreptul surprinzător să ridice fotbalul băimărean din anonimat! Și noi ce facem?

Gasim (ca întotdeauna) cârcotași…Că este an electoral…Că sunt doar promisiuni deșarte, că nu va fi nimic din tot ce se vorbește…Că stadionul arată așa cum arată, că nu avem baze sportive, că ne pleacă coipii și juniorii pe alte meleaguri să caute performanța, acolo unde condițiile sunt peste cele oferite acasă!  

Păi, ori  suntem iubitori de fotbal, ori nu mai suntem…Și ce dacă este an electoral? Foarte bine că este an electoral! N-am văzut nici un posibil candidat la Primăria Baia Mare să iasă cu un proiect viabil pentru fotbalul băimărean. Doar critici și vorbe aruncate în spațiul public. Deocamdată, avem un proiect pentru revigorarea fotbalului băimărean, singurul de altfel, pe care EU îl susțin și voi avea grijă să urmăresc cu atenție aplicarea lui, să ținem edilii noștri treji, să le amintim că fotbalul este, începând de anul acesta, PRIORITATEA ZERO, după cum declara Cătălin Cherecheș!

Cert este că edilul nostru șef s-a înhămat la o treabă extrem de grea și anevoiaoasă, cu numeroase piedici birocratice și nu numai. Poate că vom reuși promovarea în Liga 2 în această vară, dar ne va fi mult mai greu în Liga 2 și nu vom activa de anul viitor în Liga 1. Și ce? Vom găsi motive (din nou) să blamăm pe cineva sau ceva? Înainte de toate trebuie MUNCĂ, și la nivelul Primăriei Baia Mare și la nivelul echipei de fotbal. Am încercat să scoatem în evidență că avem profesioniști la echipă, că trebiuie să le dăm credit, să-i susținme și să-i sprijinim, să-i apreciem! Nu cred că este mare lucru și nici nu facem apologia unei persoane, oricare ar fi aceea! Nimic nu se poate construi de pe o zi pe alta, dar nici cu cârcotași în spate care toată ziua critică de la „înălțimea” fotoliului de acasă, din spatele ecranului unui telefon mobil, și nu numai!

Nu știu dacă sunt eu prea entuziasmat, sau nerăbdător, dar anticipez că evenimentele se vor desfășura cu repeziciune în perioada imediat următoare, chiar înainte de alegerile locale. Și dacă anticipez eu corect, și dacă Cătălin Cherecheș va avea deschidere, chiar de săptămâna viitoare am putea avea ceva vești. Îmbucurătoare, desigur…

Până atunci, să ne bucurăm de rezultatele echipei nostre de fotbal, care își vede drumul ei către Liga 2!

Și DA, susțin acest proiect al revigorării fotbalului băimărean. Și mai sunt și alții la fel ca mine…

 

Sursa foto: pagina de Facebook a lui Cătălin Cherecheș

Lasă un răspuns

Top