You are here
Home > Fotbal > Minaur Baia Mare în sprint spre Liga 2! Cristi Bud a semnat cu echipa lui Dorin Toma! Se pregătește Paul Batin?

Minaur Baia Mare în sprint spre Liga 2! Cristi Bud a semnat cu echipa lui Dorin Toma! Se pregătește Paul Batin?

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Nici nu a început bine noul an, și mișcările de jucători în lotul echipei Minaur Baia Mare sunt în toi. Singura certitudine, în acest moment, la capitolul veniri este repatrierea lui Cristi Bud, atacantul, trecut și prin Liga 1 la CFR Cluj, echipă cu care a câștigat titlul național, s-a despărțit de Turris Turnu Măgurele și a semnat cu Minaur Baia Mare, pentru care va evolua începând cu returul actualului sezon.  Repatrierea este un fel de a spune, Cristi Bud neevoluând până acum pentru Baia Mare, dar fiind originar din Baia Mare, el se întoarce acasă să pună umărul la promovarea Minerului în Liga 2. Este un lucru pozitiv că jucători de valoarea lui Cristi Bud, originari de pe aceste meleaguri se gândesc să pună umărul pentru readucerea fotbalului băimărean în prim planul fotbalulyui românesc, încă din Liga 3. După promovarea în Liga 2, vor fi mulți jucători care își vor aduce aminte subit de pasiunea lor pentru Baia Mare și își vor oferi serviciile, de aceea este de apreciat, preferința lui Bud pentru echipa de Liga 3.

În altă ordine de idei, se pregătește și repatrierea lui Paul Batin, un alt atacant de valoare trecut pe la echipe de Liga 1! Au existat și mai sunt, probabil, discuții, dar până la această oră, nu s-a concretizat nimic privind o revenire a lui Paul Batin la Baia Mare. În orice caz, este de interes și așteptăm finalizarea negocierilor cu atacantul care și-a reziliat contractul cu Concordia Chiajna.

Ziarul online http://www.directmm.ro  informează, de asemenea, că se pregătește cooptarea în staff-ul tehnic a lui Romică Buia, în funcția de director tehnic, pentru care organigrama clubului ar urma să sufere modificări. Nu știu exact cât cât de mare director tehnic ar putea fi Romică Buia, adică „superiorul” lui Dorin Toma, un antrenor care a gândit și antrenat acest lot de jucători de la Minaur Baia Mare. Nu pot anticipa cum ar putea cei doi să lucreze împreună, dar știu sigur că amândoi au personalități puternice cu principii de la care nu vor abdica. Dacă aducerea lui Romică Buia ca supervizorul conducerii tehnice este un fel de avertisment pentru Dorin Toma în ceea ce privește ratarea obiectivului, iar Romică va aștepta în joc de glezne orice pas greșit făcut în retur de Minaur Baia Mare, atunci desantul lui Buia la Minerul ar fi cel puțin explicabil.

Să mai spunem că Alexandru Muscă, Vlad Suciu și Alexandru Mitracu și-au reziliat contractele cu Minerul Baia Mare, și este posibil să mai asistăm și la o altă rezilierea de contract: cea a lui Raul Stanciu. De asemenea, conducerea tehnică a echipei, mai are în vizor câțiva jucători, pentru întărirea lotului cu care va aborda a doua parte a campionatului, printre care și doi juniori, capitol la care Dorin Toma recunoștea că este punct sensibil și deficitar.

Până la reunirea lotului, programată pe 13 ianuarie 2019, s-ar putea să mai asistăm la surprize în lotul băimărean, important estre ca Dorin Toma să aibă în cantonament tot lotul valid, cel cu care va da sprintul final spre Liga 2! 

Sursa foto: facebook.com/cristibud

Lasă un răspuns

Top