You are here
Home > Rugby > Liga Națională de Rugby > Ionuț Balaban părăsește tabăra zimbrilor

Ionuț Balaban părăsește tabăra zimbrilor

 

 

 

 

Alin Boțioc 

Ionuț Balaban părăsește tabăra zimbrilor

La finalul acestei prime săptămâni din 2020, conducerea echipei C.S.M.Știința Baia Mare anunță încheierea pe cale amiabilă a raporturilor contractuale cu centrul de doar 24 de ani Ionuț Balaban transferat de la Clubul Sportiv Dinamo București la Baia Mare în a doua decadă a lunii iulie 2018.

Născut pe data de 23 mai 1996, la Bârlad, judeţul Vaslui, colosul de 1,80 m – 109 kg a început rugby-ul la Clubul Sportiv Şcolar Bârlad (2010-2014) sub îndrumarea antrenorilor Ioan Harnagea – Ciprian Popa. A urmat un periplu de doi ani (2014-2016) la Centrul Naţional Olimpic pentru Tineret rugby 7 Steaua, după care din 2016 trece în Ştefan cel Mare în curtea rivalei C.S. Dinamo Bucureşti, sub coordonarea cuplului Ştefan Demici – Cristian Hâldan. În toţi aceşti ani, centrul bârlădean a făcut parte din loturile reprezentativei României U16, U18, U19 şi U20. Cu naţionala de Under 19 ani a reuşit să obţină în 2015 titlul de vicecampion european, succesul tricolorilor de la Lisabona fiind la acea dată catalogat ca cel mai important din ultimii şapte ani. După ce, iniţial, alături de celălalt bârlădean Alexandru Ţiglă, avusese evoluţii excelente cu România A în dubla contra galezilor de la Crawshays Welsh R.F.C. 27-16 pe data de 1 iunie 2016, respectiv 14-7 în returul de pe 4 iunie 2016, fostul „buldog” a debutat la prima reprezentativă din postura de rezervă sub comanda galezului Lynn Howells, în confruntarea contra Namibiei scor 20-8 (18-0) într-un meci din cadrul celei de-a XI ediţii a World Rugby Nations Cup, găzduit la Bucureşti pe data de 9 iunie 2016.

Debutul său la prima reprezentativă a coincis cu intrarea în circuitul naţionalei a altor şase nume; cei doi foști zimbri Andrei Iurea şi Răzvan Ailenei, timişorenii Gigi Militaru şi Jack Umaga, precum şi cei doi jucători ce activează peste hotare, Dennis Perju în Italia la (L’Aquila) în speţă Nicholas Onutu în Franţa la (ROC La Voulte – Vălence Fédérale 1).

Lasă un răspuns

Top