You are here
Home > Fotbal > LIGA 3 Revanșa nu s-a produs, Minaur rămâne în fotoliul de lider! Minaur Baia Mare – Progresul Șomcuta Mare 4-0 (4-0)!

LIGA 3 Revanșa nu s-a produs, Minaur rămâne în fotoliul de lider! Minaur Baia Mare – Progresul Șomcuta Mare 4-0 (4-0)!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Dacă acum un an de zile Progresul Șomcuta Mare producea surpriza și învingea Minaur chiar sub Dealul Florilor, de această dată liderul la zi din C10 a trecut fără drept de apel de cealaltă reprezentantă a Maramureșului în Liga 3, cu 4-0 (4-0). Golurile formației băimărene au fost reușite de Viorel Chinde cu un hatrick, în min. 5, 19 și 40, și Gabby Batchabi (27).

Etapa 12 a fost o etapă atipică, oaspeții nereușind să înscrie nici un gol! Pe Stadionul „Viorel Mateianu” din Baia Mare, liderul Minaur a început în forță și a reușit deschiderea scorului relativ repede, în min. 5 prin Viorel Chinde, care a transformat în gol printr-o lovitură de cap un corner executat de pe partea stângă a atacului băimărean: 1-0!  Același Chinde încearcă poarta în min. 10 dar Miholca este la post și prinde. Omul meciului, Viorel Chinde avea să majoreze scorul în min. 19, când a pătruns singur în careu cu Miholca făcând 2-0 ! Donca încearcă și el poarta în min. 22, dar șutul său de la 25 m trece peste poarta oaspeților. În min. 27, Gabby Batchabi, intrat în teren în min. 20 în locul accidentatului Ciprian Stanciu, majorează diferența pe tabela de marcaj făcând 3-0, transformând din careul mic o centrare venită din stânga de la Viorel Chinde! Paul Batin, golgheterul Progresului, este aproape de gol în min. 35, dar șutul său din 8 m trece alături de poarta apărată în această partidă de Raul Baila. După numai 3 minute, în min. 40 același Viorel Chinde realizează hatrick-ul, după o incursiune pe partea stângă a atacului băimărean, intră în careu și trimite pe sub Miholca în poartă: 4-0! Cu numai 2 minute înainte Viorel Chinde mai ratase o dată singur cu portarul Miholca.

După pauză, Progresul mai echilibrează jocul și pe fondul unei automulțumiri ale jucătorilor băimăreni, caută golul de onoare. Tot băimărenii sunt cei care au ocazia majorării avantajului prin Petran care îl încearcă pe Miholca ieșit la 12 m de buturi (min.50). Batchabi trimite și el pe lângă Miholca ieșit în întâmpinare, dar și pe lângă poartă (min.52). Bușică încercă cu un șut de la 25 m poarta apărată de Baila, dar băimăreanul este la post și prinde (72). Berindea greșește de puțin ținta în min. 76, șutul său din interiorul careului de 16 m trecând alături.

Una peste alta, Minaur reușește o victorie concludentă și meritată, împotriva unei echipe care a suprins prin rezultate și joc în ultimele etape, echipa antrenată de Dănuț Sabou nemaiavând aceiași constanță în joc, supărarea tehnicianului fiind evidentă și îndreptățită. Pentru echipa din Șomcuta Mare urmează o partidă dificilă pe teren propriu cu Lotus Băile Felix, principala urmăritoare a echipei Minaur Baia Mare, ocupanta locului secund, în timp ce echipa lui Ciprian Danciu se va deplasa la Zalău pentru un derby naș-fin, echipa de la Poalele Meseșului fiind preluată de curând de băimăreanul Dorin Toma!

Ciprian Danciu – antrenor Minaur Baia Mare, declarații după meci:

Dănuț Sabou – antrenor Progresul Șomcuta Mare, declarații după meci:

LIGA 3 SERIA 10

ETAPA 12

MINAUR BAIA MARE – PROGRESUL ȘOMCUTA MARE  4-0 (4-0)

Stadion Muncipal „Viorel Mateianu” Baia Mare

Au marcat: Viorel Chinde (5, 19, 40), Gabby Batchabi (27)

Cartonașe galbene: Antonio Lung (4), Denis Matei (53), Cosmin Berindea (78)

Arbitri: Marius Nechita Chiorean (Cluj Napoca) – centru; Sergiu Duma (Zalău), Ștefan Bîrjac (Păușa – Sălaj) – asistenți;

Observatori FRF: Constantin Por (Satu Mare), Leonid Moga (Zalău).

MINAUR BAIA MARE: Raul Baila – Antonio Lung (Cătălin Jucan 63), Gabriel Oiță, Christian Tand, David Simion, Denis Matei (Romario Rus 63), Adrian Micaș, Mircea Donca (Marco Petran 46), Sergiu Ciocan (Cosmin Berindea 58), Viorel Chinde, Ciprian Stanciu (Gabby Batchabi 20). Rezerve neutilizate: Alexandru Gudea – Răzvan Lazăr, Marius Potcoavă, Arthur Teut,. Antrenori: Ciprian Danciu (principal), Ovidiu Mic (secund)

PROGRESUL ȘOMCUTA MARE: Mihai Miholca – Cezar Bud, Bogdan Pașca (Bogdan Bîrle 30), Raul Negreanu (Raul Marian 46), Adrian Tarța, Mark Parnău, Tudor Balmoș, Gabriel Borode (Bogdan Bușică), Paul szecui, Paul Batin (Cristian Raicu 63), Bogdan Jeler (Raul Sima 30). Rezerve neutilizate: Denis Brumar – Erik Piroska, Ionuț Buhai, Cătălin Iancu: Antrenori: Dănuț sabou (principal), Ioan Vasile Oană (secund).

Sursa foto: Alin Boțioc

Lasă un răspuns

Top