You are here
Home > Fotbal > LIGA 3 Recompensă cu dedicație: Corvinul în seria 9, CFR 2 în seria 10! Mulțumim Răzvan Burleanu!

LIGA 3 Recompensă cu dedicație: Corvinul în seria 9, CFR 2 în seria 10! Mulțumim Răzvan Burleanu!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Minaur Baia Mare se află la a treia încercare de promovare în Liga 2, după ce în ultimii 2 ani a pierdut barajele de promovare în fața echipelor ACS Fotbal Comuna Recea și Unirea Dej. Față de sezonul trecut echipa băimăreană este mult schimbată, pe lângă antrenorul principal Ciprian Danciu, cel care a promovat cu Recea în Liga 2, făcându-și loc și 11 jucători care au evoluat în eșalonul secund cu Recea. 

Noul sezon competițional a început cu o victorie pentru băimăreni în deplasarea de la Someșul Dej. Băimărenii s-au impus cu 3-1 (1-1), golurile formației băimărene fiind marcate de Alin Văsălie (16), Arthur Teut (89) și Adrian Bura (90+6)! În prima întâlnire a formației antrenată de Ciprian Danciu cu suporterii băimăreni, Minaur Baia Mare va juca pe Stadionul Municipal „Viorel Mateianu” cu Luceafărul Oradea, în tentativa lor de a obține a doua victorie în campionat după tot atâtea partide. 

Însă, este cel puțin ciudat, dacă nu chiar cu DEDICAȚIE repartizarea echipei Corvinul Hunedoara în seria 9 din Liga 3! Într-o serie în care evoluează echipe din județele Cluj, Alba, Mureș și Bistrița Năsăud, oficialii FRF au considerat că formația păstorită de fostul internațional Ioan Andone „ar avea un parcurs mai ușor în drumul către Liga 2”! Nu este nici un secret că formația hunedoreană și-a făcut un lot capabil să abordeze promovarea în acest sezon, și tare mi-e teamă că promovările în Liga 2 s-au decis în birourile de la Casa Fotbalului încă înainte de startul sezonului competițional.

De ce nu a fost repartizată și Jiul Petroșani, atunci dacă Corvinul a fost aleasa Federației pentru șefia seriei 9 din C3? De ce Sănătatea Cluj este în seria 9 iar CFR2 în seria 10? Nu cumva, încercările oficialilor Federației de a favoriza echipa lui Ioan Andone, au avut în vedere evitarea echipelor pe care Corvinul le-ar putea întâlni la Barajul de promovare, cum ar fi CSM Reșița, acolo unde Dan Alexa și-a făcut echipă redutabilă? Toate aceste calcule au exclus Minaur Baia Mare și rămâne întrebarea: nu cumva suntem marii pierzătorii încă dinainte de startul sezonului în Liga 3? Rămâne de văzut….

În orice caz, trebuie să-i mulțumim mult iubitului și stimatului Președinte Răzvan Burleanu, aflat la al doilea mandat în fruntea Federației Române de Fotbal, și cu concursul cluburilor de fotbal din Maramureș, singurul care a votat împotriva lui Burleanu în Adunarea Generală fiind Cristian Balaj, atunci președinte al AJF Maramureș! Între timp, boss-ul Federației se pregătește de un nou mandat în fruntea FRF, deși în campania electorală promisese că va limita funcția de președinte la cel mult 2 mandate! Mulțumim Răzvan Burleanu!

Lasă un răspuns

Top