You are here
Home > Fotbal > LIGA 3 Începe balul! Dorin Toma: „Sunt un antrenor profesionist!”

LIGA 3 Începe balul! Dorin Toma: „Sunt un antrenor profesionist!”

 

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Sâmbătă 12 septembrie 2020, pornește la drum noua ediție de campionat în Liga 3, o ediție cu un sistem competițional mult schimbat față de sezonul trecut. În campionatul care bate la ușă vor participa 100 de echipe, împărțite în 10 serii. Minaur Baia Mare și Progresul Șomcuta Mare fac parte din seria 10, o serie care include 5 nou promovate. Pe lângă Progresul Șomcuta Mare, seria mai include nou-promovatele CSM Satu Mare, Sportul Șimleu Silvaniei, Someșul Dej și CAO Oradea.

După dezamăgirea produsă de ratarea promovării în Liga 2, lotul echipei Minaur Baia mare a suferit serioase modificări, cei mai mulți jucători din vechea gardă și-au încheiat contractele cu clubul și au plecat la alte echipe. Antrenorul principal al băimărenilor se vede nevoit, astfel, să formeze un nou grup, o nouă echipă valoroasă, capabilă să atace promovare în eșalonul secund. Deși vor fi mai puține partide de disputat în serie și cu 5 nou-promovate la start, promovarea nu se anunță chiar un galop de sănătate, spre deosebire de sezonul recent încheiat cu 5 serii de 16 echipe, în care ocupanta primului loc promova în Liga 2, de această dată promovează tot 5 echipe dar la „calup” de 20 de echipe, dacă luăm în calcul barajele care se vor disputa cu ocupantele primelor 2 poziții din seria 9. În aceste condiții, la care se adaugă timul scurt avut la dispoziție și lipsa mei numeroasă a mciurilor de verificare, Dorin Toma se vede nevoit să ajusteze din mers jocul echipei, chiar în meciurile oficiale. Prima etapă din C10 se vor duela echipele maramureșene Progresul Șomcuta Mare și Minaur Baia Mare, sâmbătă 12 septembrie 2020, începând cu ora 17.00, pe Stadionul din Șomcuta Mare.

Dorin Toma – antrenor principal Minaur Baia Mare, în eclusivitate pentru BaiaMare Sport:

„Din păcate vorbim tot de Liga 3! Am avut o șansă foarte mare în această vară, care după meciul tur disputat acasă, s-a soldat cu un eșec în jocul retur, pe un fond negativ care nu prea face parte din fotbalul profesionist și fotbalul normal. S-a depășit acest moment, iar din păcate, pregătim echipa pentru Liga 3, cu un efectiv nou, cu jucători foarte mulți noi și tineri veniți în cadrul echipei Minar Baia Mare. Sunt un antrenor profesionist și nu vreau să comentez, nu pot să știu ce s-a întâmplat la baraj, cum s-a întâmplat. Este o conducere a clubului care știe aceste lucruri, eu nu sunt în măsură să vorbesc despre așa ceva. Eu sunt plătit să antrenez. Antrenez echipa, am dus-o acolo la jocurile de baraj să câștig campionatul, mi se dă din nou încredere să fac echipă și să promovez. Sper ca de data aceasta să fiu lăsat până la capăt să-mi fac meseria. A fost primul meu eșec ca și antrenor, dar după părerea mea, eu am promovat. După meciul tur ce s-a întâmplat cu acele lucruri nu prea au nici un sens să le discut. Îmi doresc să fac o echipă foarte bună, competitivă pentru noul sezon și să-mi îndeplinesc obiectivele. Vom forma echipa prin jocuri oficiale, nu mai avem timp să facem jocuri amicale. Echipa, am reușit să întregim lotul în această săptămână, cel puțin până în iarnă, iar așezarea jucătorilor și ritmul de joc îl vom face din jocuri oficiale. Va fi un campionat mai greu ca și cel de anul trecut deoarece va promova o echipă din 20. Degeaba s-au făcut seriile de 10 pentru că se vor bate până la urmă și va promova o echipă din cele 2 serii a 9-a și a 10-a. În această serie avem echipe destul de bune cum ar fi SCM Zalău, Gloria Bistrița, Sânmartinul, echipe care și-au păstrat același nucleu de jucători și plus că și-au întărit lotul și au avut timp să lucreze și la omogenitatea jucătorilor. Noi, din păcate, nu avem acest timp și exact cum am spus, vom încerca să reglăm jocul din jocuri oficiale și sperăm să aducem jucătorii, în cel mai scurt timp, la același ritm, la același nivel de pregătire. Bineînțeles că Iustin Balaj este un câștig. Domnul Iustin știm unde a lucrat: a început la Baia Mare, după aceea mulți ani la CFR Cluj, este un câștig, salutăm venirea dânsului și sperăm să fie de bun augur pentru fotbalul băimărean. Îmi doresc să debutăm cu dreptul și să nu avem jucători accidentați.”

 

Lasă un răspuns

Top