You are here
Home > Fotbal > Iuliu Roșiianu a semnat și va juca pentru Progresul Șomcuta Mare în Liga 3!

Iuliu Roșiianu a semnat și va juca pentru Progresul Șomcuta Mare în Liga 3!

 

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Iuliu Roșiianu a semnat cu Progresul Șomcuta mare și va activa în Liga 3. Iuliu Roșiianu a apărat poarta echipei CSM Sighetu Marmației la barajul cu Progresul Șomcuta Mare când a parat 2 lovituri de la 11 m pentru sigheteni și se părea că Sighetul va avea din nou echipă în Liga 3! Din păcate nu a fost așa, iar Progesul Șomcuta Mare a reușit o promovare mult dorită, iar investițiile făcute la Șomcuta Mare în infrastructura sportivă și în sport au dat roadele scontate!

Din acest sezon competițional echipa a fost preluată de Cristian Bogdan, antrenor cu Licență UEFA B, care este nimeni altul decât primul antrenor al lui Iuliu Roșiianu, care alături de Emil Kemeneș au antrenat grupele de copii de la FC Baia Mare!

De-a lungul junioratului Iuliu Roșianu a mai activat la Xela Baia Mare, Salina Ocna Șugatag, iar la 13 ani a semnat cu CFR Cluj, apoi a trecut pe la centrul de Excelență de la Tg. Mureș, fiind convocat la Naționala României Under 15 și Under 16. A revenit la FCM Baia Mare cu care a debutat în Liga 2 în partida cu FC Brașov. După evenimentele petrecute la FCM Baia Mare Iuliu a jucat pentru ACS Fotbal Comuna Recea, Viitorul Ulmeni și CSM Sighetu Marmației. A terminat Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca și a trecut examenul de antrenori Licența UEFA C! A lucrat cu portari consacrați în fotbalul românesc cum ar fi: Constantin Mia, Vasile Feher sau Puiu Șleam! Iuliu este un portar cu certe calități, în ciuda înălțimii mai neobișnuite pentru un portar, el compensează cu o dexteritate rar întâlnită, un joc foarte bun de picior și reflexe care l-ar face invidios chiar și pe marele Vasile Iordache!

Pentru Progresul Șomcuta Mare achiziționarea lui Iuliu Roșiianu este un real câștig, timpul și evoluțiile sale viitoare dovedind că nu m-am înșelat!

Mult succes în Liga 3 la Progresul Șomcuta Mare, Iuliu Roșiianu! 

Sursa foto: www.rosiianu.ro 

Lasă un răspuns

Top