You are here
Home > Fotbal > LIGA 2 Ne-au dat cu terenul în cap! Minaur Baia Mare – CSC Dumbrăvița 3-4 (1-4)!!! VIDEO

LIGA 2 Ne-au dat cu terenul în cap! Minaur Baia Mare – CSC Dumbrăvița 3-4 (1-4)!!! VIDEO

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Prima înfrângere pe propriul teren suferită de Minaur Baia Mare a fost una cât se poate de severă prin maniera în care băimărenii au abordat prima repriză. În min. 20 era deja 0-3, iar în min.39 1-4! Dacă la meciul cu Slatina elevii lui Ciprian Danciu au întors rezultatul de la 0-1 la 2-1, iată că de acestă dată lucrurile au stat diferit, doar o minune putând face ca scorul să fie întors în favoarea băimărenilor de la 0-3 sau 1-4. O minune care nu a fost departe de a fi realizată.

CSC Dumbrăvița venea sub Dealul Florilor după 3 înfrângeri consecutive, ultima, 2-4 acasă cu Unirea Slobozia și cu 7 goluri marcate dintre care 5 din penalty. În faza sezonului regular, fiecare meci, fiecare punct contează în configurația clasamentului, cea care va da într-un final grupele de play-off sau play-out. În funcție de aceasta, îți poți face planuri de salvarea de la retrogradare. Directorul tehnic al băimărenilor, Vasile Miriuță, făcea calcule extrem de realiste cu privire la cum ar putea echipa sa să se salveze de la retrogradare. Ar fi necesar minim 32 de puncte acumulate în acest sezon, dintre care 23 de puncte până la finanul sezonului de toamnă, adică până în iarnă, înaintea ultimelor 3 meciuri din sezonul regular, când Minaur Baia Mare va întâlni Concordia Chaijna, Steaua și Gloria Buzău. Înaintea acestei etape Minaur Baia Mare avea +2 în clasamentul adevărului, iar înfrângerea de acasă cu CSC Dumbrăvița a coborât-o la -1. Tocmai de aceea, cele 3 puncte pierdute sâmbătă sub Dealul Florilor vor cântări greu la finalul sezonului regular. Cu atât mai mult cu cât, urmează 2 partide extrem de dificile pentru elevii lui Ciprian Danciu, cu Poli Iași în Copou și cu Dinamo București acasă. Așa că, prin înfângerea cu CSC Dumbrăvița ne-am făcut singuri viața mai grea.

Față de etapa trecută de la Mirecurea Ciuc, Ciprian Danciu a operat nu mai puțin decât 5 modificări în primul 11, cu Florin Chitaș trecut în postură de atacant, în timp ce Stanciu, Bakare și Cassama Pacheco au rămas pe bancă. Cu Florin Chitaș în postură de atacant, pentru prima oară în cariera lui, și Viorel Chinde rezervă, pe partea stângă a evoluat Alexandru Mărieș, care a primit, cu această ocazie (și el) șansa lui. În schimb, logică a fost revenirea lui Ricky Gneba în primul 11 băimărean.

Cu toate aceste, și înfrângerile fac parte din viața unei echipe, important este ce înveți din ele și cum le gestionezi. Imediat după partidă, Ciprian Danciu a părăsit stadionul fără a-și asuma răspunderea eșecului. Aici nu e vorba despre faptul că întotdeauna antrenorul plăteșete, ci despre faptul că (și) noi am fost la fel de supărați. L-am fi vrut pe Cipri după meci, dar la fel de adevărat este și faptul că, probabil, a ales varianta care n-ar fi dus la ceva ce ar fi regretat ulterior sau cuvinte aruncate la cald. Băieții noștri au comis-o, tot ei trebuie s-o repare, iar noi vom fi alături de ei să îi susținem.

Cosmin Stan – antrenor principal CSC Dumbrăvița, declarații după meci:

Vlad Ungureanu – antrenor secund Minaur Baia Mare, declarații după meci:

FAZE IMPORTANTE:

4 – Paulevici șutează puternic de la 25 m pe lângă poartă

6 – același Paulevici pătrunge în careu, Alex Costache ezită iar atacantul bănățean șutează din interiorul careului de       16 m, Costache respinge

8 – Toma Bodri face o cursă pe partea dreaptă a atacului, pătrunde în careu, șutează, Alex Costache respinge iar           apoi, Alexe salvează din apropierea liniei porții

9 – Toma Bodri primește o minge în apropierea  liniei mediane, ia mingea la picior driblează tot ce îi iese în         cale, vreo 4-5 băimăreni, mijlocași și fundași, pătrunge în careu și lobează mingea în plasă peste Alex             Costache ieșit în întâmpinare: 0-1!

13 – Paulevici (cel mai bun jucător de pe teren), majorează diferența pe tabela de marcaj cu o lovitură de cap         din 14 m, la o centrare venită de pe partea stângă: 0-2!

20 – în urma unei lovituri de colț de pe partea dreaptă de Călin Toma, tânărul fotbalist de numai 16 ani                   Patrick Pașcalău, înscrie cu capul aducând diferența pe tabela de marcaj la un neverosimil 0-3!

23 – Mircea Donca execută o lovitură liberă de la 25 m dar Mikloș este la post și reține balonul

25 – Florin Chitaș cade în suprafața de pedeapsă dar centralul Andrei Vladimir Nagy lasă jocul să continue

26 – Ciprian Danciu efectuaează nu mai puțin decât 4 schimbări, exasperat de jocul slab al elevilor săi: Viorel    Chinde,         Alexandru Stoian, Răzvan Lazăr și Bogdan Rotar intră în teren înlocuindu-i pe Alexandru Mărieș, Iustin Neacșu,        David Simion și Sergiu Ciocan.

30 – Sergiu Ciocan face o cursă pe partea dreaptă, intră în careul 16 m advers, centrează la firul ierbii în fața        porții, Mikloș este depășit, și Toma Bodri înscrie în propria poartă din fața lui Chinde care ar fi îndeplinit        o simplă formalitate: 1-3

31 – Chinde șutează din interiorul careului de 16 m, puțin lateral dreapta, Mikloș prinde

36 – Raphael Stănescu angajat foarte bine de Ciocan în care șutează din 6 m dar Mikloș respinge

38 – Mircea Donca trimite un șut centrare, Mikloș prinde în doi timpi

39 – în loc să fie 2-3, cu speranțe pentru repriza secundă, Zurbagiu face 1-4, după o angajare în careul de 16 m, de mare maestru a lui Paulevici, trimițând în plasă, pe lîngă Costache

47 – Chinde înceracă din nou poarta adversă far șutul său trecea alături

52 – Sergiu Ciocan șutează puetrnic pe jos aproape de linia careului de 16m , Mikloș salvează trimițând în corner. Cornerul este executat de Mircea Donca care reprimește de la un adversar, centrează din nou la bara a doua de unde Viorel Chinde trimite în poartă: 2-4

54 – Bukare șut puțin peste poartă

59 – Florin Chitaș este faultat în suprafața de pedeapsă, în colțul careului de 16 m, centralul acordă penalty

60 – Sergiu Ciocan transformă lovitura de pedeapsă și reaprinde speranțele băimărenilo: 3-4!

75 – oaspeții sunt aproape de 3-5, dar șutul lui Tismonar de la 8 m trece alături

90+3 Răzvan Lazăr vede al doilea cartonaș galben și implicit pe cel roșu, pentru un fault la centrul terenului, aproape de linia de margine

MINAUR BAIA MARE – CSC DUMBRĂVIȚA 3-4 (1-4)

Stadion „Viorel Mateianu” Baia Mare

Spectatori: cca 1000

Au marcat: Toma Bodri (30 autogol), Viorel Chinde (52), Sergiu Ciocan (60-11 m) respectiv Toma Bodri (9), Dragan Paulevici (13), Patrick Pașcalău (20), Costel Zurbagiu (39)

Cartonașe galbene: Cătălin Alexe (59), Răzvan Lazăr (73, 90+3), Mircea Donca (83), respectiv Andrei Olariu (20), Răzvan Ghinescu (69), Patrick Pașcalău (81), Denis Curea (83), Robert Mikloș (88), Kot-Sebastian Bura (90), Călin Toma (90+3)

Arbitri: Andrei Vladimir Nagy (Măhăceni-Alba) – centru; Cosmin Bojan (Tg. Mureș), Emeric Tocai (Cluj Napoca) – asistenți

Rezervă: Nicolae Dragoș Lunca (Cluj Napoca)

Observator arbitri: Octavian Șovre (Satu Mare)

Observator joc: Leontin Moga (Zalău)

MINAUR BAIA MARE: Alex Costache – Cătălin Alexe, John Mondragon, David Simion (26 Răzvan Lazăr), Alexandru Stoian (26 Iustin Neacșu), Ricky Gneba, Mircea Donca, Bogdan Rotar (26 Sergiu Ciocan), Raphael Stănescu (46 Kevin Bakare), Alexandru Mărieș (26 Viorel Chinde), Florin Chitaș. Rezerve neutiliztae: Raul Băilă – Ciprian Stanciu, Gabriel Oiță, Cassama Pacheco. Antrenori: Ciprian Danciu (principal), Vlad Ungureanu (secund).

CSC DUMBRĂVIȚA: Robert Miklos – Alexandru Martinov (63 Răzvan Ghinescu), Kot Sebastian Bura, Dragan Paulevici (81 Denis Bickling), Vlad Gîsă (63 Ionuț Tănase), Andrei Olaru, Luca Bodri 66 Alexxandru Tismonar), Călin Toma, Costel Zurbagiu, Toma Bodri, Patrick Pașcalău (81 Denis Curea). Rezerve neutilizate: Cătălin Trifon – Petre Simon, Adrian Ungureanu, David Popa. Antrenor principal: Cosmin Stan.

Sursa foto: facebook CS Minaur fotbal

Lasă un răspuns

Top