You are here
Home > Fotbal > INSPECTORATUL DE JANDARMI MARAMUREȘ RĂSPUNDE COMMANDO BULLDOGS: „Am aplicat legea!”

INSPECTORATUL DE JANDARMI MARAMUREȘ RĂSPUNDE COMMANDO BULLDOGS: „Am aplicat legea!”

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

BiaMare Sport a publicat Scrisoarea deschisă adresată Inspectoratului de Jandarmi  Județean „Pintea Viteazul” Maramureș cu privire la incidentele apărute cu suporterii echipei Minaur Baia Mare de la partida din cadrul etapei a 17-a din C10! Din dragoste pentru echipa lor favorită, suporterii băimăreni (în număr mic), au încercat să-și încurajeze favoriții de după gardul Stadionului Municipal „Viorel Mateianu” din Baia Mare. Sesizați fiind de un grup de copii, jandarmii maramureșeni au intervenit, în încercarea de a calma spiritele. Sătuli să fie hărțuiți, galeria echipei Minaur Baia Mare, Commando Bulldogs,  a dat publicității o Scrisoare deschisă ( AICI ) adresată Inspectoratului de Jandarmi Județean „Pintea Viteazul” Maramureș, prin solicită: „încetarea abuzurilor asupra lor”.

Ne-am adresat instituției de jandarmi județean și am solicitat un punct de vedere în legătură cu Scrisoarea deschisă adresată de galeria băimăreană. Mai jos vă prezentăm integral punctul de vedere al instituției:

În urma solicitării dumneavoastră înregistrată la Inspectoratul de Jandarmi Județean Maramureș cu nr. 3.069.216 din 26.04.2021 și a articolului publicat de ziarul www.baiamaresport.ro la data de 25.04.2021 vă comunicăm faptul că:

 -Jandarmeria Română își exercită atribuțiile conferite de legiuitor doar în conformitate cu prevederile legale;

-măsurile luate de către noi în vederea asigurării unui climat optim pe timpul desfășurării competițiilor sportive vizează atât asigurarea ordinii și siguranței publice, siguranța cetățenilor cât și respectarea regulilor de protecție sanitară stabilite în actualul context epidemiologic;

– în realizarea acestor deziderente Jandarmeria Maramureș dezvoltă un parteneriat cu toate categoriile sociale și profesionale implicate.

   În acest sens relația cu suporterii este bazată pe dialog, respect și colaborare iar cu privire la aspectele semnalate precizăm următoarele:

– în data de 24.04.2021 începând cu orele 17.00, am asigurat măsurile de ordine și siguranță publică pe timpul desfășurării partidei de fotbal dintre echipele C.S. Minaur Baia Mare şi C.S. Sportul 2007 Şimleu Silvaniei care a avut loc pe stadionul Viorel Mateianu din Baia Mare, în conformitate cu Legea nr. 550 din 29.11.2004, privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române și Legea nr. 4 din  09.01.2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, modificată şi completată cu Legea nr. 10/2012;

  • conform prevederilor Legii nr. 55/ 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19 și a Hotărârii de Guvern nr. 432 din 08.04.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, accesul spectatorilor în arena sportivă este interzis.
  • efectivele jandarmeriei aflate în zonă, au intervenit la solicitarea unui grup de copii aflat în skate park-ul din Dealul Florilor care au reclamat faptul că nu pot să-și desfășoare activitățile pentru că un grup de persoane se află în acel loc pentru a viziona partida de fotbal cu încălcarea unor norme legale;
  • s-a luat măsura relaționării cu persoanele din acel grup cu privire la cele sesizate, punctându-se aspecte privind destinația acelui spațiu, respectarea activităților desfășurate acolo de către acel grup de copii dar și referitor la necesitatea respectării prevederilor legale privind măsurile de protecție sanitară stabilite în contextul actual pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS CoV 2;
  • cei cu care s-a discutat au dat dovadă de înțelegere și s-au deplasat benevol din acel loc, nefiind necesare alte măsuri, aspect apreciat de către jandarmi.

   Menționăm faptul că Jandarmeria Maramureș, conform atribuțiilor pe care le are pe linia asigurării ordinii și siguranței publice pe timpul desfășurării competițiilor și jocurilor sportive, este alături și sprijină organizatorii competițiilor sportive cu privire la desfășurarea în condiții de siguranță a acestora precum și cu privire la stabilirea unor relații constructive cu suporterii echipelor în vederea prevenirii și evitării producerii unor fapte de încălcare a legii.

    Având în vedere cele prezentate mai sus, ne exprimăm aprecierea pentru spiritul civic manifestat și vă asigurăm în continuare de toată disponibilitatea în ceea ce priveşte oferirea de informaţii de interes privind activitatea instituţiei noastre, cu respectarea prevederilor legale în vigoare”

 

    Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul

Lasă un răspuns

Top