You are here
Home > Fotbal > FENOMENUL RECEA inexplicabil pentru adversarii care vin în Maramureș!

FENOMENUL RECEA inexplicabil pentru adversarii care vin în Maramureș!

 

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Nimeni nu a putut anticipa la startul campionatului, și nu-mi vine să cred că o scriu și eu: Comuna Recea a devenit un FENOMEN în Liga 2! Echipa antrenată de Florin Fabian are al doilea cel mai bun atac cu 38 de goluri înscrise, după Rapid București (40 de goluri) și dă golgheterul competiției, pe Marius Coman cu 15 goluri. Mai toate echipele care vin la Recea, și antrenorii adversarelor se plâng de condițiile precare în care trebuie să dispute partidele de la Recea, de starea terenului, neșansă, arbitraj, etc, orice fenomen paranormal care să scuze înfrangerea.

Nimeni nu remarcă forța ofensivă la care a ajuns această mică dar inimoasă echipă din nordul României, care în ciuda greutăților financiare și de pregătire, reușește să impresioneze în Liga 2. Dacă la startul sezonului toată lumea fotbalistică vedea în Recea o victimă sigură, ca și retrogradată în Liga 3, iată cum socotelile de acasă nu se potrivesc cu cele de la piață! Cu un buget la limita existenței, mult sub nivelul altor bugete pe care alte echipe din Liga 2 le au (ex. Petrolul 3 milioane de euro, joacă în play-out), condiții improprii de pregătire și antrenament, consilierii din Recea și-au dat silința să blocheze accesul echipei la baza de antrenament de la Săsar, Recea a devenit un FENOMEN în Liga 2, un exemplu pe care foarte mulți cunoscători ai fenomenului îl dau atunci când alții caută scuze pentru neputința lor!

Toate datele statistice dau peste cap aceste regretabile, și demne de un zâmbet în colțul gurii, scuze. Este adevărat că Recea este o echipă foarte greu de învins acasă, după un start ezitant în primele etape, echipa a reușit să facă unele transferuri foarte bune, iar rezultatele nu s-au lăsat așteptate. Și Comuna Recea ca și alte echipe din Liga 2 a schimbat lotul de jucători față de sezonul trecut, pe la echipă au trecut 3 antrenori, și atunci nici măcar aceste argumente nu mai țin, atunci când te plângi de lipsă de omogenitate. Ce ar trebui să vadă lumea fotbalistică? Că echipa chiar joacă fotbal, că sub comanda lui Florin Fabian are un joc ofensiv, și echipa înscrie aproape în fiecare etapă. Doar în acest play-out a înscris 9 goluri în 3 meciuri. Da, Recea are norocul de a avea un atacant pur-sânge: Marius Coman, atacant aruncat ca o măsea stricată de la Universitatea Cluj, echipă care a preferat în locul său alți atacanți aduci de pe tărâmuri exotice, doar ca să bifeze la impresia artistică. Și da, transferurile făcute de staff-ul tehnic și administrativ s-au dovedit a fi extrem de inspirate. Jucătorii aduși vor fi greu de ținuți la echipă și în sezonul viitor, fiind extrem de atractivi pentru foarte multe echipe din Liga 2 și chiar Liga1: Marius Coman, Rassambek Akhmatov, Gabriel Oiță (fost căpitan de chipă la Pandurii Lignitul Tg. Jiu), Rareș Ispas, Bryan Mendoza, Alin Fica, Alin Burdeț, sunt jucători care au impresionat în acest sezon .

Dacă din vară, Marius Coman devine un jucător extrem de atractiv pentru foarte multe echipe, inclusiv din Liga 1, la fel se poate spune și despre Florin Fabian, a cărei (re)venire în fotbalul de performanță a fost de bun augur, mai ales echipei de la Recea. Antrenorul sătmărean și-ar dori să continue la Recea și din sezonul viitor, în funcție de asigurarea bugetului echipei, îmbunătățirea condițiilor de pregătire și jucătorii pe care îi va avea la dispoziție. Răspunzând celor care găsesc în starea terenului o scuză, Florin Fabian a declarat pentru glasulmm.ro: „Toți se plâng că nu pot juca fotbal pe un astfel de teren ca al nostru. Să privească meciurile noastre și să vadă cum Recea poate juca combinativ, constructiv și cu ocazii multe pe un astfel de teren. Asta nu e întâmplare!” 

Nu ascund faptul că relațiile mele cu conducerea administrativă a echipei din Recea nu au fost întotdeauna cele mai bune, atât eu personal, cât și președintele Florin Gherasim fiind orgolioși atunci când vine vorba de binele fotbalului maramureșean. Cu toate acestea, sunt gata să-mi scot pălăria în fața președintelui de la Recea, pentru ce a reușit în primul sezon de Liga 2 cu echipa de fotbal! Gherasim a luat o echipă din Liga 4 sau 5 și a dus-o în Liga 2, cu rezultate meritorii, iar felicitările pe care eu le-am primit în numele lor de la cunoscătorii fenomenului de la București le-am transmis mai departe celor care se ocupă de această echipă, le merită din plin!

Comuna Recea are șanse foarte mari să se salveze de la retrogradare, evitând barajul, iar jocul echipei dă speranțe că acest lucru se poate petrece. Și uite cum, ACS Fotbal Comuna Recea o așteaptă în Liga 2 și pe Minaur Baia Mare, echipa antrenată de Vasile Miriuță având prima șansă la locul 1 în C10! 

Comuna Recea a devenit un FENOMEN în Liga 2, și chiar dacă asta deranjează pe cineva, este cazul ca noi maramureșenii să ne mândrim cu acestă echipă, sunt ai noștri și-i iubim pentru tot ce au făcut!

Sursa foto: ACSF Maramures Recea

3 thoughts on “FENOMENUL RECEA inexplicabil pentru adversarii care vin în Maramureș!

 1. Marius Coman aruncat ca o masea stricata de U? Marius Coman e doar imprumutat de U la Recea! Nu ar strica o documentare mai temeinica si sa o lasati mai moale cu limbile dorsale. Deocamdata sunteti inca la retrogradare.

  1. Marius Coman își incheie contractul la „U” Cluj în această vară, și devine liber de contract, fără nici o legătură cu „U”. Tocmai de aceea studenții clujeni au ales varianta împrumutului. Cred că, altfel ar fi arătat „U” Cluj cu cele 15 goluri înscrise de Coman la Recea, echipă care are al doilea cel mai bun atac din Liga2! Costel Enache consider, că și la Marius Coman se referea când își dorea ca și alții să-și asume RESPONSABILITATEA în clubul de la poalele Feleacului! În rest, nu consider „limbile dorsale” la care faceți referire mi se poate aplica. Performanța merită evidențiată așa cum se cuvine, iar documentarea…tocmai v-am demonstrat că am făcut-o! Vă mulțumesc frumos pentru mesaj!

 2. Va mulțumim mult pentru tot ce ați făcut pana acum și speram ca ne vom salva de la retrogradare fără baraj
  Mult succes in continuare și nu uitați ca Jucați și pentru voi in primul rând și in al doilea ptr fotbalul din Maramureș
  Îmi pare nespus de rău ca din cauza pandemiei nu am putut sa va fiiu alături , ca suporter, dar cred ca in viitorul sezon sa pot merge la fiecare meci.
  Va mulțumesc încă o data și va doresc mult succes!
  Viorel Ardelean
  Recea

Lasă un răspuns

Top