You are here
Home > Fotbal > EXCLUSIV Baia Mare mai așteaptă Recea până în luna mai, după care se va investi serios în reabilitarea Stadionului Muncicipal „Viorel Mateianu”!

EXCLUSIV Baia Mare mai așteaptă Recea până în luna mai, după care se va investi serios în reabilitarea Stadionului Muncicipal „Viorel Mateianu”!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

„Sutem deschiși la orice formă de colaborare, dar avem unele pretenții!”, spunea primarul Comunei Recea Octavian Pavel la sfârșitul lunii ianuarie 2020, făcând referire la intenția primarului Municipiului Baia Mare de a discuta în Consiliul Local Recea despre mutarea limitei administrative a Municipiului Baia Mare pe terenul care aparține de Comuna Recea, respectiv Composesoratul Recea. 

Cătălin Cherecheș a fost prezent în Consiliul Local al Comunei Recea pentru a susține necesitatea mutării limitei administrative a Municipiului Baia Mare, pentru a putea realiza acolo o investiție majoră în sport care cuprinde un stadion de fotbal cu 7.500 locuri, o sală polivalentă de 5.000 de locuri, terenuri de antrenament și alte facilități necesare acestei investiții, dar consilierii de la Recea au spus…PAS!

Prezent în luna februarie la Adunarea Generală a Asociației de Fotbal Maramureș, Cătălin Cherecheș nu și-a putut ascunde dezamăgirea față de refuzul de care s-a lovit în Consiliul Local Recea:  e greu atunci când unii oameni se trezesc în zona aceasta politică sau administrativă și se cred niște mai mici sau mai mari dumnezei și de fapt, nu fac altceva decât ori blochează ori distrug niște lucruri generoase care nu țin de Cătălin Cherecheș sau de niște gânduri personale, țin de ceea ce înseamnă dezvoltarea comunității și calitatea vieții pe care vrem s-o creștem nu doar în Baia Mare ci și în județul Maramureș. Dar vă asigur că, așa cum am demostrat și până acum, chiar dacă unii mi-au ucis proiectele, le-am reînăscut și m-am dus înainte. Alții au murit dar eu întotdeauna am fost învingător! ”

Un proiect de revigorare a fotbalului băimărean trebuie să țină seama și de asigurarea infrastructurii sportive necesare marii performanțe, fără de care orice proiect este sortit eșecului. Este poate prima condiție pentru a spera să avem fotbal de performanță în Baia Mare. Nu ne-am dori o echipă de fotbal care să activeze în Liga 2 sau chiar în Liga 1 în alte orașe, așa cum se întâmplă acum cu Chindia Târgoviște, ca să dau doar un exemplu.  Este important și sectorul juvenil, copiii și juniorii din Baia Mare trebuie să aibă asigurate condiții proprice, care să-i atragă către fotbal, iar aici lucrurile se mișcă deja. S-a intrat în linie dreaptă cu investiția în cele 2 terenuri pe care Primăria Baia Mare dorește să le facă la Liceul Aurel Vlaicu, și se are în vedere crearea unei clase sau mai multor clase cu profil fotbal, cazare, cantină pentru micii fotbaliști. Dar este important, chiar vital și un stadion modern de fotbal cu care să intrăm și noi în sfârșit în lumea bună. Și, din acest punct de vedere există 2 variante: construirea unui stadion nou pe amplasamentul Comunei Recea de 7.500 locuri sau reabilitarea Stadionului Municipal „Viorel Mateianu” de sub dealul Florilor. Din punct de vedere financiar, costurile ar fi aproximativ aceleași! Din punct de vedere istoric, sentimental și al mândriei de a fi MINER, varianta optimă ar fi Municipalul! Dar, democrația a împins lucrurile prea departe în multe domenii. Cum ar fi înființarea Cimitirului „La Nuci 2”, direct pe terenurile de antrenament care existau acolo. Ca atare, nu suntem siguri ce nu se mai prea pliază acolo: terenul de fotbal cu cimitirul  sau…cimitirul cu terenul de fotbal?

Din alt punct de vedere, „mărețele planuri” din anii trecuți cu realizarea unui teren sintetic pe Terenul 2, sunt deja…răsuflate. Asta și pentru că acel teren va fi inclus în proiectul noului Aqua Park „Dealul Florilor”, pe amplasamentul său urmând a-și face locul un bazin acoperit! Dacă se va găsi o locație bună pentru un stadion nou-nouț pentru băimăreni (și nu numai), atunci actualul Stadion Municipal ar putea fi de domeniul trecutului, acolo urmând a-și face loc investiții care vor ține de acest Aqua Park! Dacă se va alege să se reabiliteze Stadionul Municipal „Viorel Mateianu”, atunci acesta ar putea face parte din proiectul noului Aqua Park „Dealul Florilor”, prin realizarea de spații comune de parcare și utilități!

Cert este că Baia Mare are nevoie de amândouă investițiile ca de aer, și de cimitire avem nevoie, normal…Și această investiție într-un stadion ține tot de revigorarea fotbalului băimărean, fără de care  degeaba am avea echipă de Liga 1!

Cătălin Cherecheș – primarul Municipiului Baia Mare, în exclusivitate pentru baiamaresport.ro:

„Nu trebuie să uităm că nu totul pornește de la jucători, sau de la hârtii prin care înființăm entități. Din punctul meu de vedere totul pornește de la infrastructură. Și aici, lucrurile trebuie să fie așezate , trebuie să surmontăm într-un fel  acest handicap, pentru că neavând ani de zile echipă relevantă, n-a existat nici o prioritate spre zona asta a creării unei baze fotbalistice ample. Dar o bază sportivă pentru fotbal, nu este doar o simplă bază sportivă. este o zonă în care sâmbăta, duminica, și oamenii din cartier sau cei care se adună ad-hoc într-o echipă să facă mișcare pur și simplu, pot să utilizeze baza respectivă. În momentul în care nu se certifică și nu se bate în cuie povestea cu Recea și cu amplasarea acolo a unei investiții, fără nici un fel de discuție, o să ne asumăm noi reabilitarea serioasă a Stadionului „Viorel Mateianu”, cu o completare a stadionului cu o zonă de parcare pe care o vom folosi și la ștradul pe care îl construim și la stadion. Eu sunt născut în Baia Mare, și dintr-o anumită perspectivă a istoriei, a emoției și a simbolului, stau de multe ori în cumpănă și mă gândesc că sufletul îmi spune să reabilitez stadionul ăla și să mergem mai departe acolo, pentru că totuși, suntem Baia Mare, nu suntem Real Madrid și încă ne putem așeza în acea zonă adiacentă centrului istoric, mai ales că o să facem și ștradul acolo! Deocamdată eu consider că, dacă până în luna mai nu se finalizează chestiunea legată de stadionul de la Recea, vom interveni foarte hotărât în reabilitare, pentru că nu putem să așteptăm. Anul viitor, în Liga 2, mai putem să gândim o omologare a stadionului de la Recea, dar până la promovarea și activarea echipei în Liga 1, trebuie să ai baza pregătită!”

Cu alte cuvinte Baia Mare se pregătește pentru Liga 1 încă din Liga 3, iar acest lucru nu este rău deloc. Trebuie doar să mai lăsăm din răutățile cu care ne-am obișnuit să comentăm orice bună intenție și să privim spre viitor cu încredere! Nu vom juca în Liga 2 pe Stadionul Municipal „Viorel Mateianu”, dar acest proiect trebuie să meargă înainte, independent de faprul că este an electoral! Cătălin Cherecheș nu are nevoie de capital electoral din rândul susținătorilor fotbalului din Baia Mare, pentru că oricum nu are concurent. Și din acest motiv, consider că trebuie să-i acordăm credit, până la proba contrarie, probă pe care nu ne-o dorim… 

P.S. Primarul Comunei Recea a ținut să facă o mică corectură materialului de mai sus și, în același timp, o completare, menționând că în Ședința Consiliului Local Recea, nu a fost prezent primarul Cătălin Cherecheș, să suțină mutarea limitei administrative a Municipiului Baia Mare. Dar rezultatul e același, iar cetățenii Comunei Recea sunt privați de o sumă frumoasă de bani. Dacă cifra e cea corectă este vorba de 6 milioane de euro, iar cei care s-au împotrivit sportului sunt consilierii Partidului Național Liberal!!! Destul de…conservatori, „liberalii” ăștia!!!

 

Sursa foto: sptfm.ro

 

2 thoughts on “EXCLUSIV Baia Mare mai așteaptă Recea până în luna mai, după care se va investi serios în reabilitarea Stadionului Muncicipal „Viorel Mateianu”!

  1. Hai sa fim seriosi 6 milioane de euro pentru achizitia unui teren? Orasul Baia Mare nu mai dispune de teren in suprafata nesesara constructiei unui stadion de fotbal? Mai bine daramam vechiul stadion de banii astia si ne mai raman bani si de fundatia noua !

  2. De ce doar în preajma alegerilor, visurile par să devină realitate? Şi tot atunci se găsesc unii ziarişti să-şi facă publicitate periind primarul. De cât timp e în fruntea primăriei Baia Mare, Cătălin Cherecheş? Vă spun eu : de 9 (nouă) ani. Nu credeţi că a avut destul timp să facă ceva pentru fotbalul băimărean şi mai ales pentru stadionul Dealul Florilor. (măcar să nu lase să fie îngropati morţii pe terenul doi). În ceea ce priveşte performanţa, putea să o facă cu foştii jucători băimăreni de valoare naţională , dacă ar fi ştiut să-i atragă la club şi să nu lase clubul pe mâna bişniţarilor care l-au depuiat.

Lasă un răspuns

Top