You are here
Home > Editorial > Eșalonul secund la startul celui mai așteptat sezon!

Eșalonul secund la startul celui mai așteptat sezon!

Ioan R. Ster 

Eșalonul secund la startul celui mai așteptat sezon!

Eșalonul secund al fotbalului românesc pornește la un nou drum, într-un sezon care se vrea a fi, cel mai disputat din ultimii 20 de ani. Schimbarea sistemului competițional în Liga 2, mult contestată la vremea respectivă, într-un campionat cu o singură serie de 20 de echipe, începe să-și arate eficiența, să-și atingă scopul, acela de a avea o competiție echilibrată și atractivă, care să producă calitate și să (re)aducă spectatorii la stadion!  

Cu doar câteva ore înainte de startul noului sezon, Nicolae Sarcină omul de afaceri care până ieri controla din umbră 2 echipe din eșalonul secund (Energeticianul Tg. Jiu și Luceafărul Oradea) a dat lovitura, retrăgând Luceafărul din Liga 2, pentru a face loc echipei din Târgu Jiu, care din 31 iulie se numește Viitorul Tg. Jiu (o altă lovitură de imagine)! Ca atare, se explică (în sfârșit) întârzierea nejustificată o oficialilor FRF de a stabili componența seriilor din Liga 3, acolo unde va activa (bineînțeles) și Luceafărul Oradea. Și ca să încheiem paranteza, nu mai există nicio piedică de a stabili, în sfârșit și componența seriilor din Liga 3! Este jignitor modul în care FRF ne tratează pe noi, iubitorii fotbalului, că suntem luați de proști, că dacă FRF NU a putut DEMONSTRA influența omului de afaceri din Tg. Jiu la cele 2 echipe din Liga 2 (până nu demult), lucrează în cârdășie cu acesta, pentru a ceda locul echipei Energeticianul Tg. Jiu, retrogradată în Liga 3, la sfârșitul sezonului trecut. Nicolae Sarcină, cu un dispreț total față de competiția din Liga 2, a stat și a tot așteptat, doar-doar s-ar retrage vreo echipă din Liga 2, să-i elibereze lui locul eligibil pentru Energeticianul. Nu s-a întâmplat acest lucru, și s-a „hotărât” sacrificarea echipei din Oradea. Jucătorii de la Luceafărul Oradea, e de înțeles că vor migra marea majoritate cu bagaje cu tot către Viitorul Tg. Jiu, echipă care va juca meciurile de acasă la Severin, până va fi inaugurat noul stadion de la Tg. Jiu. Cred că alte cuvinte sunt de prisos în legătură cu acest subiect care provoacă GREAȚĂ!

Revenind la sezonul care stă să înceapă, să spunem că la prima vedere vom avea parte de meciuri mai atractive decât multe partide din Liga 1, care se desfășoară cu tribune dezolant de goale, din lipsă de suporteri acolo unde interesele de a avea echipă cu orice preț în Liga 1 au primat. Multe echipe și-au anunțat deja intenția de a ataca locurile care duc la promovarea în Liga 1. Echipe de tradiție ale fotbalului romaânesc se vor lupta un an pentru accederea pe prima scenă fotbalistică a țării: „U” Cluj, Petrolul, Rapid, FC Argeș, UTA Arad, dar și retrogradatele din Liga 1, Concordia Chiajna sau Dunărea Călărași tânjesc la locurile izbăvitoare. Ca atare este de așteptat ca derby-uri care altădată le vedeam în prima divizie, să aducă multă lume, de acestă dată, pe terenul verde al meciurilor jucate la matineu. De urmărit în noul sezon al eșalonului doi și evoluțiile nou-promovatelor Rapid București, Turris Turnu Măgurele, Csiksereda Miercurea Ciuc, CSM Școlar Reșița, sau Gloria Buzău, echipe care s-au întărit pentru a face față rigorilor din Liga 2. Un campionat în care vor activa și jucători obișnuiți cu prima scenă, dar și antrenori de calibru, care altădată făceau furori în Liga 1.  Herea, Marinescu, Goga, Bawab, Drăghia, Șeroni, Voicu, Florescu etc sunt doar câțiva dintre jucătorii care au activat și în Liga 1, și care vor aduce un plus de calitate jocurilor din Liga 2. Dintre antrenorii aflați astăzi pe banca unor echipe din Liga 2, se numără Nicolae Dică, Lincar, Răchită, Dulca, Ilie Stan, Pancu, etc care aduc un plus de atracție pentru iubitorii fotbalului. Există, așadar toate premisele ca sezonul competițional din Liga 2, care stă să înceapă să fie, nu numai cel mai așteptat, ci și cel mai spectaculos din ultimii cel puțin 20 ani!

Drum bun Liga 2!

Lasă un răspuns

Top