You are here
Home > Editorial > EDITORIAL Resetare băimăreană cu surprize!

EDITORIAL Resetare băimăreană cu surprize!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Startul sezonului de primăvară în Liga 2 se dă sub Dealul Florilor, în partida dintre Minaur Baia Mare și Concordia Chiajna. Liga 2 se reia de acolo de unde s-a întrerupt, adică cu echipa băimăreană aflată pe locul 17, al doilea loc care duce în Liga 3, iar ultimele partide din sezonul regular se anunță de foc pentru echipa antrenată de Mihai Iosif. După partida de acasă cu Concordia Chiajna, băimărenii vor juca în Ghencea cu liderul Steaua, pentru ca apoi să primească vizita altei echipe cu pretenții de play-off, Gloria Buzău. După care urmează play-out-ul…

Directorul tehnic al băimărenilor Vasile Miriuță este convins că Baia Mare a făcut cele mai bune achiziții dintre toate echipele eșalonului secund și este în stare să parieze pe salvarea băimărenilor de la retrogradare. Chiar cu postul său… Raul Avram, Senad Jarovici, Alexandru Dandea, Valmir Berisha, Petre Ivonovici, Alexandru Iacob, Pavel Horj și Sabin Iosif sunt achizițiile din această iarnă, fotbaliști de la care se așteaptă să redreseze corabia băimăreană aflată în derivă la această oră. Un nou început am spune, deși dacă ar fi să privim clasamentul nu este nici pe departe așa.

Privind în urmă la punctele prostești pierdute de băimăreni, am putea pune naivitatea echipei pe lipsa de experiență la nivelul eșalonului secund. Și totuși, La Brașov am pierdut 2 puncte mari chiar la ultima fază, după o lovitură liberă făcută de propriul nostru atacant în preajma careului de 16 m, am cedat 2 puncte la fel de mari în fața Ripensiei, într-o partidă în care dacă Donca & Co ar fi condus la pauză cu 3-0 nu s-ar fi supărat nimeni, cu două reprize diametral opuse. Cel mai tare doare înfrângerea de acasă cu Dumbrăvița, un meci care trebuia câștigat clar de ai noștri, dacă nu am fi avut o zi atât de…nefastă, deci alte 3 puncte mari. O înfrângere neprogramată la Constanța cu Unirea lui Nastai, care avea o singură victorie la activ până la partida cu noi, alte 3 puncte mari. Egalurile cu Progresul Spartac, Poli Timișoara și Viitorul Pandurii Tg. Jiu, partide care în loc să ne aducă 9 puncte, ne-au privat de altele 6. Chiar și egalul cu Dinamo de pe propriu teren s-ar putea înscrie la categoria punctelor pierdute, 2 la număr. În total 21 de puncte, pierdute aiurea, în care naivitatea băimărenilor și lipsa de experiență la nivelul eșalonului secund și-au pus amprenta, iar locul clasament reflectă toate aceste lucruri.

Dar, iarna a fost un sfetnic bun și ne-am resetat, ne-am schimbat din temelii, iar sub Dealul Florilor au venit jucători cu experiență, care pot face oricând diferența. Ne amăgim sau nu, ne place să o gândim ca un nou început, o resetare băimăreană …cu suprize!

Lasă un răspuns

Top