You are here
Home > Handbal > COMMANDO BULLDOS: „Pretențiosul și veșnicul nemulțumit suporter băimărean”!

COMMANDO BULLDOS: „Pretențiosul și veșnicul nemulțumit suporter băimărean”!

 

 

 

 

 

 

Pe pagina de facebook a galeriei băimărene a fost publicat un material extrem de bine structurat și argumentat, după ce au apărut o serie întreagă de critici după înfrângerea fetelor de la Minaur în Rusia, un material tăios la adresa celor supranumiți „suporteri la victorie”, pe care vi-l redăm în întregime:

Pretențiosul și veșnic nemulțumitul suporter băimarean.

Astăzi, după o înfrângere usturătoare a fetelor de la Minaur în deplasare în fața celor de la ASTRAHANOCHKA a reapărut o specie disparută de suporter. Suporterul nemulțumit și pretențios băimarean.
După dispariția HCM-ului aceștia au dispărut precum dinozaurii. Lângă echipa nou înființată au mai rămas câțiva oameni. În polivalenta “Lascăr Pană” erau foarte puțini suporteri interesați de soarta handbalului băimărean respectiv a noului club, CS Minaur. Foarte vocalii suporteri, obișnuiți doar cu handbalul de înaltă calitate n-au mai venit să vadă cum niște fete tinere jucau prin divizia secundă cu adversari gen Chișineu Criș, Slatina, Sf. Gheorghe sau Oradea. Erau obișnuiți doar cu deplasări GRATUITE prin țări europene, doar nu era să se coboare la un asemenea nivel. Povestea a mers mai departe. Cu o galerie mică, cu câțiva suporteri care, încă nostalgici, au dat o șansă unei echipe fără mari pretenții.
Odată cu barajul de promovare în Liga Națională au apărut câțiva din vechii “excursioniști” dar a fost doar un foc de baie, dispărând destul de repede după ratarea promovării în fața Slatinei. Echipa a mai stat un an în divizia secundă și în Polivalenta băimăreană a dominat aceeași liniște.
După ce echipa a promovat în Liga Națională au început să se mai umple din locurile goale din sală, dar și asta doar la meciuri importante. Evident că nu veneau să susțină echipa, veneau să vadă vedetele altora. Noi n-aveam. Încetul cu încetul am început să ne ridicăm și noi. Încă aveam rezultate modeste, mult sub valoarea loturilor dar care începeau să trezească un oarecare interes pentru suporterul băimarean. Sezonul trecut echipa a devenit și mai puternică. Deja suporterul băimarean începea să spere la cupe europene și automat să ridice pretențiile. Începeau tot mai des să apară critici, să apară “experții” care știau ei mai bine cum ar trebui făcute lucrurile și care erau în stare să se ridice de pe scaun și să plece la pauză dacă nu era cum și-ar fi dorit ei. Obiectivul era simplu, calificarea într-o cupă europeană după o pauză destul de lungă. Cu un joc bun care a dus fetele până pe locul 3 și cu oarecare șansă prin întreruperea campionatului, brusc în luna martie, fetele s-au calificat in European Handball League.
În vară echipa s-a întărit serios iar suporterul băimărean a început să ridice pretențiile până la cer. De atunci, fiecare pas greșit fiind analizat la milimetru. Suporterul băimărean avea obiective clare. Nu s-a luat în calcul că e un moment delicat pentru toată planeta, nu s-a luat în calcul că echipa n-are suportul publicului (cel mai important lucru din punctul nostru de vedere), nu s-a luat în calcul că echipa nu a putut să pregătească sezonul în condiții normale, nu s-a luat în calcul că în campionatul intern e un haos de nedescris, cu meciuri programate haotic, fără constanță, nu s-au luat în calcul infectările datorate acestor turnee, care au dat peste cap toată pregătirea lotului pentru perioade lungi de timp, nu s-a luat în calcul că echipa a jucat în permanență în deplasare. Așteptările suporterului băimărean erau la același nivel ca și cum totul ar fi normal.
Înțelegem și anumite persoane care au un interes în a ataca fiecare pas greșit al acestei echipe, aceștia având o problemă personală cu oameni din conducerea clubului, cu primarul orașului Baia Mare sau cu cine știe cine. Dar, nu putem înțelege de ce la mijloc sunt prinse jucătoarele echipei. Aceste scandaluri create constant (de multe ori artificial) afectează doar performanțele echipei. Nu ajută cu absolut nimic.
Suporterul băimărean s-a născut cu impresia ca totul i se cuvine, că totul trebuie să fie cum gândește el, că totul trebuie să fie cât ai bate din palme la cel mai inalt nivel. Suporterul băimărean niciodată n-a avut răbdare. Suporterul băimărean niciodată nu vine cu idei noi, cu propuneri, cu inițiative, ci doar cu critici și pretenții.
Dacă tot se vorbeste de bugetul echipei, ne intrebăm uneori oare câti ar fi dispuși să cumpere bilete virtuale chiar și în condițiile în care meciurile se desfasoară fără spectatori pe modelul altor echipe din sportul românesc pentru a ajuta echipele în această perioadă grea? Vă răspundem noi. Prea puțini încât să conteze. Suporterul băimărean e obișnuit cu gratuitatea. Așa a fost mereu. Dacă îi vinzi un bilet cu 20 de lei nu se obosește să iasă din casă. Dacă îi pui intrarea gratuită ar fi în stare să își monteze cortul în fața sălii ca să prindă un loc.
Cât despre alți suporteri din țară îi sfătuim să nu moară de grija noastră și să-și vadă de echipele lor. Minaur nu moare ?
Prestația fetelor poate fi criticată, pentru că e clar că n-am strălucit. Dar ce se mai poate schimba acum? Suporterul băimărean trebuie să își susțină echipa până la capăt și să lase analizele pentru cei care sunt în măsură să facă asta. La nivelul echipei sigur se vor lua măsuri și echipa va arăta o altă față la meciul din campionat cu Cisnădie.
Legat de eventualele plecări de la echipă enumerate de anumiți jurnaliști îndemnăm la calm. La final când o să tragem linie și o să vedem cine vine și cine pleacă o să știm dacă e mai rău sau mai bine. Până atunci sunt doar simple supoziții.
La final, vrem să încurajăm fetele și să le spunem că suntem alături de ele până la final orice s-ar întâmpla. Capul sus fetelor, data viitoare o să fie mai bine! Luptăm împreună până la capăt!
Doar Baia Mare! Împreună suntem mai puternici!
P.S: Erați mândri de ele când s-a realizat poza de mai jos, așa-i?”

 

Lasă un răspuns

Top