You are here
Home > Fotbal > Cătălin Cherecheș joacă „la rupere”: Tibor Selymes și Horia Sabo la Baia Mare!!!

Cătălin Cherecheș joacă „la rupere”: Tibor Selymes și Horia Sabo la Baia Mare!!!

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Mâine, 13 ianuarie 2020 are loc reunirea lotului echipei Minaur Baia Mare, în vederea sprintului final către Liga 2, cu un retur extrem de greu, în lupta pentru promovare înscriindu-se până acum Luceafărul Oradea și, la care aș adăuga eu, Viitorul Șelimbăr. Meciurile din retur îmi vor da dreptate, sau nu!

Până una alta, la Minaur Baia Mare se petrec lucruri demne de Dosarele X! După ce Minaur Baia Mare a obținut semnătura lui Cristian Bud, un rol principal (ca să nu zicem singurul) l-a avut Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare, știam de cooptarea la echipă a lui Florin Darida în funcția de Director sportiv, sau Manager sportiv, cel care a fost alături de echipă și în perioada Cristian Șpan, pe când echipa se numea FC Municipal Baia Mare. Nimic rău în toate acestea, era nevoie de un om cu experiența și potențialul lui Florin Darida, și era doar o chestiune de timp, până la revenirea acestuia la Baia Mare!

Doar că, de această dată, Florin Darida a  desantat în Baia Mare cu …Tibor Selymes și Horia Sabo, un afacerist de origine băimăreană, despre care nu știam prea multe lucruri, în afară de ce a scris presa de specialitate din perioada Poli Iași!

BaiaMare Sport a informat nu de mult de cooptarea la Baia Mare și a lui Romică Buia, și nici până astăzi nu știm ce funcție va ocupa fostul antrenor de la ACS Fotbal Comuna Recea! Iată că, nu a trecut mai mult de 10 zile și Cătălin Cherecheș dă o nouă lovitură și pregătește să anunțe mîine în conferință de presă „instalarea” lui Tibor Selymes în funcția de…..„membru onorific”!!!! Poate vom afla și noi mâine ce înseamnă…„membru onorific”! Este o funcție nouă chiar și pentru…Tibor Selymes, în c/v-ul său neapărând până acum o asemenea funcție „onorantă” pe la echipele pe la care a antrenat! 

Nu trebuie să ai doctorat în fotbal să îți dai seama că atât Romică Buia cât și Tibor Selymes au fost aduși la Baia Mare pentru a fi instalați pe banca tehnică a echipei Minaur Baia Mare la primul egal, sau pas greșit făcut de Dorin Toma. Este de neimaginat la o echipă de fotbal ca un antrenor principal să stea cu sabia de-asupra capului, ca la primul egal să fi înlocuit cu cei aduși să-ți sufle în ceafă, zi de zi la antrenamente sau meciuri! Este o manieră neprofesionistă de a conduce clubul, chiar dacă, oficial, ni se inoculează că Dorin Toma ar avea nevoie de…consiliere!!! Orice sfat e binevenit oricând, dar cred că de această dată nu este vorba despre așa ceva!

De altfel, edilul Municipiului Baia Mare, a mai făcut o conferință de presă, exact acum un an, în care ne expunea, cu sau fără argumente, că se dorește ca Baia Mare să joace în …cupele europene, fără a ne da o explicație, cum ar putea un club finanțat integral de autoritățile locale să joace în Liga 1! Nu știu ce consilieri are Domnia Sa pe domeniul FOTBAL, dar dacă are, ar fi trebuit informat că nu poți promova în Liga 1 dacă ești club exclusiv finanțat din bani publici. Se pare că după un an de zile, Cătălin Cherecheș a ajuns la un adevăr pe care ar fi trebuit să-l cunoască! Ca atare, cooptarea lui Horia Sabo la Baia Mare are ca orizont imediat preluarea clubului de către controversatul afacerist băimărean! 

Despre Horia Sabo presa sportivă din România a scris la vremea în care încercase să devină acționar la Poli Iasi, și mai nou, despre intenția Domniei sale de a prelua pachetul de acțiuni de la Dinamo București, cu o ofertă concretă de 3 milioane de euro. Tot Horia Sabo declara în septembrie 2019 că nu este interesat să investească la un club din Liga 2, ci doar la o echipă din prima Ligă, și că un buget de 5 miloane de euro în Liga 1 ar fi de ajuns ca o echipă să aibă performanță! Este cu atât mai ciudată venirea sa la Baia Mare, la o echipă aflată pe locul 2 în Liga 3! O să fim mâine aburiți cu nu știu ce proiect de perspectivă, în care sincer, eu nu cred!

Tibor Selymes vine la Baia Mare să-i ia locul lui Dorin Toma la cel mai mic pas greșit făcut de echipa pe care o conduce, și toată munca acestuia la Minaur se duce de râpă! Dorin Toma este singurul care a crezut în echipa sa și jucătorii săi atunci când echipa se zbătea pe la mijlocul clasamentului și nu reușea să înscrie! Dar a strâns din dinți, a devenit mai pragmatic și a ajuns cu Minaur Baia Mare pe locul 2, cu cea mai bună apărare a seriei, la 4 lungimi distanță de locul 1 ocupat de ACS Fotbal Comuna Recea. Culmea este că, dacă echipă nu pierdea câte 2 puncte acasă cu Recea și cu Avântul Reghin, acum ar fi fost pe primul loc! Tot Dorin Toma este cel care și la această oră gândește toată strategia și pregătirea echipei în vederea abordării returului din C5! Și DA, eu mai cred că Dorin Toma este singurul antrenor care poate promova echipa la această oră!

Despre Tibor Selymes nu sunt foarte multe cuvinte de spus, în afara faptului că a fost component al Generației de Aur, care nu are mari performanțe ca antrenor, dar în schimb, este un antrenor scump cu pretenții și fițe, dat afară de la Olimpia Satu Mare (de unde și-a luat toți banii), cu dosar penal întocmit de DNA, dar despre care nu este locul și momentul să vorbim. Rămâne de văzut cum va fi primit de Galerie un antrenor trecut prin curtea rivalilor de la Satu Mare!!!

Prin urmare, Tibor Selymes și Horia Sabo la Baia Mare, în echipa gândită de Florin Darida, într-un moment în care Baia Mare visează la soarele eșalonului doi al fotbalului românesc!

Da, Cătălin Cherecheș a intrat în campanie electorală! Sorina Pintea stai deoparte!!!

Sursa: presasm.ro

Lasă un răspuns

Top