You are here
Home > Fotbal > EXCLUSIV Cătălin Cherecheș crede că are susținere în revigorarea fotbalului băimărean acordată prin voturile cetățenilor

EXCLUSIV Cătălin Cherecheș crede că are susținere în revigorarea fotbalului băimărean acordată prin voturile cetățenilor

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

Nu mai este un secret pentru nimeni, s-a tot scris și vorbit în această iarnă despre proiectul lansat de primarul Cătălin Cherecheș privind revigorarea fotbalului băimărean. Un proiect care prevede nu numai ținte de performanță ale echipei de fotbal Minaur Baia Mare, respectiv promovarea în Liga 2, mai apoi promovarea în primă ligă fotbalistică a țării, ci și asigurarea unei baze materiale,.infrastructura potrivită și propice performanței. Acest proiect are în vedere creșeterea performanței sportive pe structură piramidală, ceea ce înseamnă că putem spera că în Baia Mare se vor crește fotbaliști încă de la copii și juniori. Se află în linie dreaptă proiectul privind amenajarea celor 2 terenuri de la Liceul Aurel Vlaicu, și se are în vedere chiar crearea unor clase cu specific fotbal, dar și condiții de cazare în internat, cantină, etc. De asemenea, în cel mai scurt timp, respectiv în această vară după încheierea sezonului competițional, se are în vederea crearea unei structuri fotbalistice care să se numească FC Baia Mare, sau FC Maramureș (deși eu cred că Minaur se potrivește de minune), în care clubul Minaur ca reprezentant al autoritățilorlocale să fie principalul acționar, iar alături de el să vină investitori privați, chiar susținători și iubitori ai fotbalului din Baia Mare. Abia atunci vom vedea cât de iubită este această echipă, pe care ne place s-o numim continuatoarea Generației Mateianu.

Și da, am spus răspicat că susțin acest proiect! Nu pentru că este singurul de acest fel, ci pentru că el conține lucuri concrete, și într-un interval relativ scurt vom fi martorii mai multor evenimente în fotbalul băimărean. De această dată nu sunt numai discuții, dar iubitorii fotbalului băimărean sunt nerăbdători și cei mai mulți dintre ei privesc cu suspiciune și neîncredere acest proiect.

Primarul Cătălin Cherecheș spune că are susținere în acest proiect de revigorare a fotbalului băimărean, susținerea pe care i-o dă voturile celor care l-au pus în fruntea Primăriei, a celor care au încredere în capacitatea sa de muncă, de a concepe și duce la bun sfârșit un proiect de o asemenea anvergură.

Cătălin Cherecheș – primarul Municipiului Baia Mare în exclusivitate pentru baiamaresport.ro:

„Atâta vreme cât cetățenii mi-au dat și îmi vor da încredere, și încrederea dată unui primar se realizează prin vot atunci înseamnă că există susținere! Din altă perspectivă, la orice curte de bloc mergi sau în orice școală mergi, sau în orice grădiniță, sau dacă te plimbi de la primărie până la Magazinul Maramureșul și oprești copil, părinte, bunic și întrebi cum văd ei povestea asta cu sportul, sunt mulți care vorbesc de Minaur, dar majoritatea, însemnând 90%, își doresc fotbal din câteva rațiuni clare.O dată pentru că este cel mai vizibil și cel mai promovat sport, nu de geaba se numește sportul rege și pe de altă parte are o componentă socială foarte intensă, pentru că numărul de spectatori este mare, sunt chestiuni care țin de atașamentul față de un club, față de o echipă care e mult mai intens decât la alte sporturi. Nu trebuie să ignorăm faptul că și dintr-o anumită perspectivă educațional-culturală, mult mai puțini copii și tineri se îndreaptă spre alte sporturi, respectiv baschet, handbal, volei, ș.a.m.d. sau sporturi individuale, la îndemână și printr-o mediatizare majoră pe care o are fotbalul majoritatea își văd idolii la televizor, au idoli ca sportivi fotbaliști. Dacă mergi într-o grădiniță sau într-o școală primară, majoritatea copiilor își doresc să fie polițiști dar și fotbaliști, își doresc să fie orice ca meserie dar și fotbaliști. Și atunci, din punctul meu de vedere, pentru a-i determina să meargă să facă sport cu plăcere, o dată trebuie să le creezi un atașament față de o echipă locală care trebuie să aibă performanță, trebuie să fie vizibilă, asta pentru a-și vedea preferații jucând pe stadion. La un moment dat îl ai pe un fotbalist de talie internațională, tu ca și copil, ca și idol, dar poate îți place și de Batin care joacă la Baia Mare!”

Primarul Cătălin Cherecheș a rescunoscut că .a avut oarecare reticență în ceea ce privește susținerea fotbalului din Baia Mare, din cauze care țin încă de pe vremea când a ajuns la primărie, când în Baia Mare exista FC Maramureș Universitar, un proiect pe inițial ar fi vrut să-l susțină.

Cătălin Cherecheș – primarul Municipiului Baia Mare, în exclusivitate pentru baiamaresport.ro:

„Vă spun de unde a fost reticența mea. O dată pentru că, din secunda în care am venit la primărie, și atunci era FC Maramureș Universitar coordonat de Domnul Hotico, și am vrut să susțin proiectul în fața Consiliului Local ca să îl dezvoltăm. Chestiunea era legată de modul de organizare a clubului, de faptul că exista anumite datorii, de anumite chestiuni de ordin legal, nu se putea realiza parteneriatul cu Consiliul Local într-un timp scurt. A existat atunci o variantă pe care n-a acceptat-o Domnul Hotico, prin care Municipiul să creeze un nou club, aveam și acordul Federației să preluăm o parte din vechiul club. Era timp câștigat, erau bani câștigați nu o luam de la zero. Și atunci Domnul Hotico a ales să ducă echipa în altă parte!”

Așadar, strigătul nostru de a se face ceva pentru fotbalul băimărean, a galeriei și suporterilor fotbalului băimărean nu a rămas fără ecou. A venit și rândul fotbalului, a venit rândul ca suporterii fotbalului băimărean să se întoarcă la stadion, a venit rândul să visăm cu ochii deschiși la o echipă competitivă. Și din acest motiv vom susține dar și monitoriza acest proiect care are toate șansele să se materializeze în folosul fotbalului, al sportului în general.

3 thoughts on “EXCLUSIV Cătălin Cherecheș crede că are susținere în revigorarea fotbalului băimărean acordată prin voturile cetățenilor

  1. Salutare , o singura rugăminte am , dacă și aceast proiect esueaza sa-i faceți un articol la fel de frumos, pentru ca poveștile astea le-am mai auzit de la domnul primar!

    1. Să fiți siguri că așa va fi…Nu știu de ce dar am impresia că de data aceasta va fi altfel! Zilele viitoare voi continua seria articolelor și veți vedea surprize frumoase pregătite de Cătălin Cherecheș! Multe dintre ele se vor întâmpla foarte repede!

Lasă un răspuns

Top