You are here
Home > Alte sporturi > BAIA MARE se poate mândrii cu el: PATRIC ILUȚ – 4 medalii de aur la etape de Campionat Mondial!

BAIA MARE se poate mândrii cu el: PATRIC ILUȚ – 4 medalii de aur la etape de Campionat Mondial!

 

 

 

 

 

 

Ioan R. Ster 

În perioada 24-26 ianuarie 2021, în Croația la Platak au avut loc 4 etape de Campionat Mondial la snowboard. Din România singur sportiv partcipant a fost PATRIC ILUȚ, un copil de 12 ani care a făcut senzație, cucerind medaliile de aur la toate cele 4 probe U15 la care a participat, obținând puncte FIS importante.

Patrik Iluț s-a născut în Cluj Napoca în 1 noiembrie 2008. Primii ani din viață i-a trăit în Baia Mare, după care s-a mutat cu familia în Germania, în Nurnberg. În septembrie 2018 Patric împreună cu familia s-au întors în România, la Baia Mare. A practicat skateboarding încă de la vârsta de 5 ani, participând la concursuri pentru adulți. De la vârsta de 6 ani începe să facă snowbording, iar de la vârsta de 8 ani wakeboarding. Patric Iluț este singurul român înscris în circuitul oficial mondial de skateboarding și cel mai tânăr dintre cei 950 de rideri care se întrec la cateoria U15 în 4 etape de campionat mondial. A câștigat numeroase concursuri la care a participat, dar începând cu anul 2017, Patric reușește să se afirme și în concursurile oficiale, ultimul fiind etapele de Campionat Mondial din Croația!

 

Patric Iluț: „ A fost o atmosferă care mi-a lipsit enorm în ultima vreme, dată fiind situația mondială. Mă bucur că am putut participa și, bineînțeles, pentru că am putut partcicipa la toate cele 4 concursuri!”

Patric Iluț este pe drum, se îndreaptă spre următoarul concurs care va avea loc în Bosnia Herțegovina, unde va participa la alte etape de Campionat Mondial: 3 concursuri de Bir Air și 3 de Slopestyle.

Felicitări Patric! Mulțumim Baia Mare că ai mai scos un sportiv de top!  

Lasă un răspuns

Top