You are here
Home > Fotbal > Avancronică 3.5 – Primul care ajunge la linia de sosire PROMOVEAZĂ!

Avancronică 3.5 – Primul care ajunge la linia de sosire PROMOVEAZĂ!

Ioan R. Ster 

Primul care ajunge la linia de sosire…PROMOVEAZĂ!

O nouă ediție a campionatului din C3 stă să înceapă, cu 2 echipe din Maramureș, Minaur Baia Mare și ACS Fotbal Comuna Recea, printre combatante, amândouă cu ambiții de promovare în Liga 2. Din punct de vedere financiar, Minaur Baia Mare este susținută de Consiliul Local și Primăria Baia Mare, fiind un club de drept public(declarat), în timp ce ACS Fotbal Comuna Recea este susținută de Primăria Recea, un grup de investitori privați, și, mai nou Consiliul Județean Maramureș, cu o sumă destul de consistentă: 300.000 lei numai pentru turul de campionat. De altfel, Consiliul Județean Maramureș are chiar un proiect mai amplu prin care Maramureșul să aibă o echipă în Liga 2, o fuziune între cele două echipe maramureșene fiind subiectul unor negocieri care se poartă cu Primăria Baia Mare. Vom vedea dacă PSD Maramureș va renunța la gândul de a o propulsa în cursa pentru Primăria Baia Mare pe Sorina Pintea, drept contracandidat actualului primar Cătălin Cherecheș, cel de care depinde, în mare măsură, fuziunea. Oricum, fuziunea este posibilă abia vara viitoare, taman în perioada campaniei electorale. Și uite așa, nu se poate fără politică nici în …fotbal!

După cum am mai scris pe tema componenței seriei 5 din Liga 3, echipele din Maramureș nu au o misiune ușoară în tentativa lor de a promova în al doilea eșalon fotbalistic al țării. Este o serie grea, și puține sunt necunoscutele. Una dintre ele se numește CSC SÂNMARTIN! Echipa antrenată de Alexa Krenek are ambiții mari, deși nu au declarat intențiile lor, dar mai mult ca sigur, vor ataca primele locuri ale clasamentului, și nu se vor da la o parte de la a proma în Liga 2! La Sânmartin joacă, printre alții Salif Nogo, campion național cu Oțelul Galați, dar și alți fotbaliști cu experință de Liga 1 sau Liga2 : Alexandru Sorian, Florin Pop, Ionuț Ban (FC Bihor). Să nu uităm și de clona chemată Luceafărul Oradea, cea care s-a retras din Liga 2, cu doar câteva zile înainte de începerea campionatului, pentru a face loc Energeticianului lui Nicolae Sarcină, ajunsă între timp Viitorul Tg. Jiu! O echipă care se prezintă la startul campionatului cu un lot tânăr doar 5 jucători au rămas de la „defuncta” echipă din Liga 2! Se pare că în acest moment, ca valoare, Luceafărul este sub CSC Sânmartin. De altfel, duelul dintre cele două echipe se va consuma în chiar prima etapă, pe terenul celor de Sânmartin.

Revenind la campionatul care stă să înceapă, în prima etapă Minaur Baia Mare va juca în deplasare la Turda cu Sticla Arieșu Turda, în timp ce ACS Fotbal Comuna Recea va juca pe teren propriu cu Metalurgistul Cugir, echipă „proaspăt” inclusă în seria 5, după retragerea echipei CSM Tg. Mureș.

Dintre cele două echipe maramureșene, prima care va intra în competiție va fi Minaur Baia Mare, care va juca împotriva echipei Sticla Arieșul, la Turda, o echipă destul de incomodă, care cedează greu puncte pe teren propriu și arțăgoasă în deplasare, o echipă de mijlocul clasamentului, și pe care elevii antrenați de Dorin Toma, Paul Ungureanu și Marius Marian, trebuie s-o învingă chiar în fieful ei. În schimb, ACS Fotbal Comuna Recea va juca sâmbătă de la ora 18.00, pe terenul din Recea cu Metalurgistul Cugir, o echipă bună spre foarte bună, abonată la primele locuri în fiecare ediție de campionat. Va fi un meci greu pentru elevii antrenați de Romică Buia și Ovidiu Mic, dar valoarea lotului dă speranța că ACS Fotbal Comuna Recea va începe cu dreptul noua ediție de campionat.

La Zălau se va deplasa Unirea Dej, echipa antrenață de Gică Barbu se și gândește deja la cele 3 puncte cu o echipă aflată în derivă, căreia nici nou-promovată nu-i poți spune, CSM luând naștere după fuziunea cu nou-promovata Unirea Mirșid, de la care au refuzat să joace pentru CSM Zalău aproape tot lotul. Să mai spunem că SCM Zalău pornește și cu un minus de 6 puncte, după meciul de Cupa României pierdut la masa verde cu CSM Satu Mare, pentru folosirea unui jucător pe fals.

O altă nou-promovată Viitorul Șelimbăr va primi vizita echipei Unirea Alba Iulia, într-o partidă în care Unirea va juca cartea victoriei.

Un meci interesant se anunță a fi cel de la Bistrița, dintre Gloria și Sănătatea Cluj, între două echipe bune ale seriei, dar fără mari pretenții de promovare. Cu toate acestea, Gloria Bistrița are prima șansă în acestă partidă și va face totul pentru a obține cele 3 puncte.

La Reghin se va deplasa pentru prima etapă AFC Odorheiu Secuiesc, iar Avântul se și gândește deja la prima victorie din campionat, dar și la proporțiile scorului.

Tinerii jucători de la CFR 2 Cluj vor juca acasă în prima etapă cu Industria Galda și au toate șansele de a obține și ei prima victorie în acest campionat, bazându-se și pe experința jucătorilor de la prima echipă care vor evolua vineri.

Va fi o etapă interesantă, și cu emoții pentru cele 2 echipe maramureșene angrenate în competiție, dorința de apăși cu dreptul în noul campionat din partea lor, și de juca un fotbal de calitate, înaintea duelului lor, atât din Cupa României de miercuri, cât și din campionat de sâmbăta viitoare!   

 

 

Lasă un răspuns

Top