You are here
Home > Alte sporturi > ALTE SPORTURI Șapte medalii obținute la Festivalul de Orientare al Bihorului

ALTE SPORTURI Șapte medalii obținute la Festivalul de Orientare al Bihorului

 

 

 

 

 

Alin Boțioc 

Șapte medalii obținute la Festivalul de Orientare al Bihorului

Timp de trei zile (14-16 iulie 2023), la Sânnicolau de Munte – județul Bihor a avut loc Festivalul de Orientare al Bihorului. Aflat sub egida Federației Române de Orientare și în organizarea Clubului Sportiv de Orientare Mădăraș, Festivalul de Orientare a adunat la start un număr de 100 de sportivi de la cluburi din țară dar și din Ungaria, clubul băimărean C.S.Maratin Rivulus Dominarum aliniind la start nu mai puțin de nouă sportivi, sub coordonarea președintelui de club Nagy Conrad.

Prima zi de concurs a fost rezervată probei de sprint pe timp de noapte – Cupa Mădăraș, desfășurată în zona ștrandului termal din Sânnicolau de Munte. În cea de-a doua zi a Festivalului de Orientare a avut loc proba de clasic scurtat, derulată în pădurea din proximitatea orașului Valea lui Mihai, iar în ultima zi organizatorii au optat pentru proba individuală pe echipe de câte două persoane în cadru Cupei Prieteniei.

În proba de sprint pet imp de noapte, Iulia Sava (cat F 10 ani) a reușit să obțină aurul, în timp cep e locurile 4, 5 și 6 au sosit Ioana Pop (cat F 21 ani) – loc 4, Otilia Neuschli și Emanuel Petruș – loc 5, iar Maria Pop și Cristian Andrei Karda – loc 6.

În cea de-a doua zi de concurs, în Cadrul Cupei Mădăraș, nu mai puțin de șase sportivi ai Clubului Sportiv Maratin Rivulus Dominarum au urcat pe podium: Locul 1 Cristian Andrei Karda – cat M 14 ani Locul 2 Iulia Sava – cat F 10 ani, Emanuel Petruș – cat M 16 ani, Mircea Pop – cat M 40 ani Locul 3 Otilia Neuschli – cat F 18 ani, Ioana Pop – cat F 21 ani Locul 4 Maria Pop – F cat 21 ani.

În ultima zi cea dedicată Cupei Prieteniei, Emanuel Petruș – Cristian Andrei Karda au reușit să obțină medaliile de aur la traseul C (probă la care s-au aliniat 12 echipaje); Maria Pop și Otilia Neuschli au obținut un loc 5 la traseul B dintr-un total de 16 echipaje, iar Ioana Pop și Mircea Pop s-au clasat pe 8 la traseul A (traseu unde s-au înscris un număr de 12 echipaje).

Pentru cei de la Clubul Sportiv Maratin Rivulus Dominarum Baia Mare urmează o nouă provocare și anume organizarea Campionatului Național de Sprint, Medie și Lungă distanță plus Cupa României la Orientare Mountain Bike ambele găzduite în intervalul 28 – 30 iulie 2023.

Lasă un răspuns

Top